Az adóváltozások miatt ugyanis a hideg étkezési utalványok a normál természetbeni juttatások közé tartoznak, ami azt jelenti, hogy 2010. január elsejétől összesen csaknem 96 százalék adót és járulékot kell utánuk fizetni. Ezzel szemben a melegétkezési utalvány - például az üdülési csekkhez hasonlóan - a kedvezményes kulcs alá került, így 25 százalékkal adózik majd.
A benyújtott módosító szerint azért kellene visszahozni a hidegutalványt havi hatezer forint erejéig a kedvezményes körbe, mert nem oldható meg mindenhol a melegétkeztetés, az előterjesztők szerint kizárólag élelmiszerre beváltható utalványokat kellene ebbe a körbe sorolni.
A parlament költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsága azonban november 24-én nem vette tárgysorozatba a javaslatot, így a házszabálynak megfelelően az elutasítás tényét hétfőn az országgyűlés illetékes jegyzője bejelentette.
A kedvezményes adózású juttatási elemekhez képest jóval kedvezőtlenebb a helyzet a normál adózású elemeknél - ilyen a hidegutalvány -, amelyek csak rendkívül magas bér mellett jelentenek adóelőnyt a dolgozó számára.
Mégsem menekül meg a hidegutalvány
Elbukott a hidegétkezési utalvány megmentésére tett hárompárti törvénymódosító indítvány, adja hírül a Napi Gazdaság.

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől
Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában
Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.