Az Egyesült Királyságban az amerikai közegészségügyi szakértők által is támogatott cél lenne ezek használatának betiltása minden élelmiszerben. A British Medical Journal-ban megjelent tanulmány szerint 7000 haláleset lenne megelőzhető évente, ha csak egy százalékkal is csökkenne a transz-zsírok fogyasztása.
A Food Standards Agency szerint Nagy-Britannia alacsony átlagos fogyasztása miatt a teljes tilalom felesleges. Ez év januárjában, a brit Közegészségügyi Testület rendelkezett a transz-zsírok (transz-zsírsavak) fogyasztásának megszüntetéséről.
'Még többet kell tenniük annak érdekében, hogy az iparilag előállított transz-zsírok nem kerüljenek vissza nemzetünk étrendjébe' - mondta el Victoria Taylor, a British Heart Foundation-től.
Bár a transz-zsírok egy átlagos brit felnőtt élelmiszerből származó energia-bevitelének 1 százalékát teszi ki - ami a 2 százalékos veszélyes szint alatt van ugyan - de van a lakosságnak olyan része, ahol a bevitel sokkal nagyobb, és ezek a csoportok veszélybe kerülhetnek - írják a tanulmányban. (Forrás: OrientPress Hírügynökség)
Megtiltanák egyes zsírok felhasználását
Egyes országokban már be vannak tiltva az úgynevezett transz-zsírok - a szilárd zsírok, amik margarinokban, süteményekben és gyors éttermi ételekben találhatóak.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.