Az Egyesült Királyságban az amerikai közegészségügyi szakértők által is támogatott cél lenne ezek használatának betiltása minden élelmiszerben. A British Medical Journal-ban megjelent tanulmány szerint 7000 haláleset lenne megelőzhető évente, ha csak egy százalékkal is csökkenne a transz-zsírok fogyasztása.
A Food Standards Agency szerint Nagy-Britannia alacsony átlagos fogyasztása miatt a teljes tilalom felesleges. Ez év januárjában, a brit Közegészségügyi Testület rendelkezett a transz-zsírok (transz-zsírsavak) fogyasztásának megszüntetéséről.
'Még többet kell tenniük annak érdekében, hogy az iparilag előállított transz-zsírok nem kerüljenek vissza nemzetünk étrendjébe' - mondta el Victoria Taylor, a British Heart Foundation-től.
Bár a transz-zsírok egy átlagos brit felnőtt élelmiszerből származó energia-bevitelének 1 százalékát teszi ki - ami a 2 százalékos veszélyes szint alatt van ugyan - de van a lakosságnak olyan része, ahol a bevitel sokkal nagyobb, és ezek a csoportok veszélybe kerülhetnek - írják a tanulmányban. (Forrás: OrientPress Hírügynökség)
Megtiltanák egyes zsírok felhasználását
Egyes országokban már be vannak tiltva az úgynevezett transz-zsírok - a szilárd zsírok, amik margarinokban, süteményekben és gyors éttermi ételekben találhatóak.

Új koktélok és pezsgőpremierek: indul a szezon a főváros tetején
A téli szünet után ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás
Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója
Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.