Az Egyesült Királyságban az amerikai közegészségügyi szakértők által is támogatott cél lenne ezek használatának betiltása minden élelmiszerben. A British Medical Journal-ban megjelent tanulmány szerint 7000 haláleset lenne megelőzhető évente, ha csak egy százalékkal is csökkenne a transz-zsírok fogyasztása.
A Food Standards Agency szerint Nagy-Britannia alacsony átlagos fogyasztása miatt a teljes tilalom felesleges. Ez év januárjában, a brit Közegészségügyi Testület rendelkezett a transz-zsírok (transz-zsírsavak) fogyasztásának megszüntetéséről.
'Még többet kell tenniük annak érdekében, hogy az iparilag előállított transz-zsírok nem kerüljenek vissza nemzetünk étrendjébe' - mondta el Victoria Taylor, a British Heart Foundation-től.
Bár a transz-zsírok egy átlagos brit felnőtt élelmiszerből származó energia-bevitelének 1 százalékát teszi ki - ami a 2 százalékos veszélyes szint alatt van ugyan - de van a lakosságnak olyan része, ahol a bevitel sokkal nagyobb, és ezek a csoportok veszélybe kerülhetnek - írják a tanulmányban. (Forrás: OrientPress Hírügynökség)
Megtiltanák egyes zsírok felhasználását
Egyes országokban már be vannak tiltva az úgynevezett transz-zsírok - a szilárd zsírok, amik margarinokban, süteményekben és gyors éttermi ételekben találhatóak.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.