Mint ahogy Frank Sándortól, a halászcsárda vezetőjétől a Dél-Magyarország megtudta, mivel a vendéglátóhelyet 1986 óta nem újították fel, megérett az idő egy teljes renoválásra, megújulásra.
A Venesz-díjas mesterszakács, étteremtulajdonos 1997 óta bérli a helyiséget az IKV-tól, és most az Új Széchenyi terv részeként a Gazdaságfejlesztési operatív program pályázatát megnyerve lehetősége van az elavult berendezések teljes kicserélésére: modern, energiatakarékos gépekkel felszerelt, európai színvonalú konyha kialakítására, a víz-, a villany- és a gázvezeték lecserélésére, a fűtés és a légkondicionálás korszerűsítésére. A halászcsárdában kicserélik a burkolatot, festenek, felújítják a szociális blokkokat és a kiszolgálóhelyiségeket éppúgy, mint a vendégfogadó részt, ugyanis a söntéspult eltűnik a közönség szeme elől, ezáltal csökken a gazdasági rész, és növekszik az éttermi terület.
A halászcsárda személyzete pedig ideiglenesen áttelepül a Frank Sándor másik érdekeltségébe tartozó, ingyen parkolási lehetőséggel rendelkező Kék Csillag Étterem és Bálterembe, amely eddig rendezvényházként működött, október 1-jétől viszont a felújítás alatt álló halászcsárda kínálatával is várja a vendégeket.
Megújul a legendás szegedi csárda
Bezár október 1-jétől a szegedi Roosevelt téri Halászcsárda, de csak azért, hogy február végén megszépülve újra kinyisson - adta hírül a Dél-Magyarország.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.