Megújul a legendás szegedi csárda

Bezár október 1-jétől a szegedi Roosevelt téri Halászcsárda, de csak azért, hogy február végén megszépülve újra kinyisson - adta hírül a Dél-Magyarország.

Mint ahogy Frank Sándortól, a halászcsárda vezetőjétől a Dél-Magyarország megtudta, mivel a vendéglátóhelyet 1986 óta nem újították fel, megérett az idő egy teljes renoválásra, megújulásra.
A Venesz-díjas mesterszakács, étteremtulajdonos 1997 óta bérli a helyiséget az IKV-tól, és most az Új Széchenyi terv részeként a Gazdaságfejlesztési operatív program pályázatát megnyerve lehetősége van az elavult berendezések teljes kicserélésére: modern, energiatakarékos gépekkel felszerelt, európai színvonalú konyha kialakítására, a víz-, a villany- és a gázvezeték lecserélésére, a fűtés és a légkondicionálás korszerűsítésére. A halászcsárdában kicserélik a burkolatot, festenek, felújítják a szociális blokkokat és a kiszolgálóhelyiségeket éppúgy, mint a vendégfogadó részt, ugyanis a söntéspult eltűnik a közönség szeme elől, ezáltal csökken a gazdasági rész, és növekszik az éttermi terület.
A halászcsárda személyzete pedig ideiglenesen áttelepül a Frank Sándor másik érdekeltségébe tartozó, ingyen parkolási lehetőséggel rendelkező Kék Csillag Étterem és Bálterembe, amely eddig rendezvényházként működött, október 1-jétől viszont a felújítás alatt álló halászcsárda kínálatával is várja a vendégeket.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.