Mint ahogy Frank Sándortól, a halászcsárda vezetőjétől a Dél-Magyarország megtudta, mivel a vendéglátóhelyet 1986 óta nem újították fel, megérett az idő egy teljes renoválásra, megújulásra.
A Venesz-díjas mesterszakács, étteremtulajdonos 1997 óta bérli a helyiséget az IKV-tól, és most az Új Széchenyi terv részeként a Gazdaságfejlesztési operatív program pályázatát megnyerve lehetősége van az elavult berendezések teljes kicserélésére: modern, energiatakarékos gépekkel felszerelt, európai színvonalú konyha kialakítására, a víz-, a villany- és a gázvezeték lecserélésére, a fűtés és a légkondicionálás korszerűsítésére. A halászcsárdában kicserélik a burkolatot, festenek, felújítják a szociális blokkokat és a kiszolgálóhelyiségeket éppúgy, mint a vendégfogadó részt, ugyanis a söntéspult eltűnik a közönség szeme elől, ezáltal csökken a gazdasági rész, és növekszik az éttermi terület.
A halászcsárda személyzete pedig ideiglenesen áttelepül a Frank Sándor másik érdekeltségébe tartozó, ingyen parkolási lehetőséggel rendelkező Kék Csillag Étterem és Bálterembe, amely eddig rendezvényházként működött, október 1-jétől viszont a felújítás alatt álló halászcsárda kínálatával is várja a vendégeket.
Megújul a legendás szegedi csárda
Bezár október 1-jétől a szegedi Roosevelt téri Halászcsárda, de csak azért, hogy február végén megszépülve újra kinyisson - adta hírül a Dél-Magyarország.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.