Mint ahogy Frank Sándortól, a halászcsárda vezetőjétől a Dél-Magyarország megtudta, mivel a vendéglátóhelyet 1986 óta nem újították fel, megérett az idő egy teljes renoválásra, megújulásra.
A Venesz-díjas mesterszakács, étteremtulajdonos 1997 óta bérli a helyiséget az IKV-tól, és most az Új Széchenyi terv részeként a Gazdaságfejlesztési operatív program pályázatát megnyerve lehetősége van az elavult berendezések teljes kicserélésére: modern, energiatakarékos gépekkel felszerelt, európai színvonalú konyha kialakítására, a víz-, a villany- és a gázvezeték lecserélésére, a fűtés és a légkondicionálás korszerűsítésére. A halászcsárdában kicserélik a burkolatot, festenek, felújítják a szociális blokkokat és a kiszolgálóhelyiségeket éppúgy, mint a vendégfogadó részt, ugyanis a söntéspult eltűnik a közönség szeme elől, ezáltal csökken a gazdasági rész, és növekszik az éttermi terület.
A halászcsárda személyzete pedig ideiglenesen áttelepül a Frank Sándor másik érdekeltségébe tartozó, ingyen parkolási lehetőséggel rendelkező Kék Csillag Étterem és Bálterembe, amely eddig rendezvényházként működött, október 1-jétől viszont a felújítás alatt álló halászcsárda kínálatával is várja a vendégeket.
Megújul a legendás szegedi csárda
Bezár október 1-jétől a szegedi Roosevelt téri Halászcsárda, de csak azért, hogy február végén megszépülve újra kinyisson - adta hírül a Dél-Magyarország.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.