Coelho álma

“A tradíció új ízei” a Haraszthy Pincészet egyedülálló építészeti megoldásokkal rendelkező vadonatúj éttermének mottója. Az egykori Cinnamon étterem kívül-belül teljesen megújult, mostantól egész éves nyitva tartással Matador néven várja a vendégeket a 143 hektáros birtokkal rendelkező borászat.

A tulajdonos, az argentin származású, de Magyarországon és Kaliforniában is otthon levő Carlos Coelho örömmel definiálta újra az étterem koncepcióját is: “12 éve visszük ezt az éttermet már! Az elsődleges célunk nem az, hogy még szofisztikáltabb legyen a konyha, hanem az, hogy a vendégeink számára tökéletes, akár egész napos élményt kínáljunk a Haraszthy Pincészetben!”



Az étterem nem is fine dining étteremként határozza meg magát, hanem steakhouse-ként, erre utal a Matador név is, és bisztróként, ami nagyon erősen támaszkodik a pincészet több kultúrában is megvetetett erőteljes gyökereire. “A világ három kardinális jelentőségű borvidékéről, Etyekről, Argentinából - Mendózából és Kaliforniából származó borainkkal párosítjuk kitűnő, de egyszerű ételeinket. Saját magunk készítjük még a felvágottainkat és kolbászárukat is, és az egész világról származó húsok színesítik a kínálatot. A friss kenyér és a piacról frissen válogatott legjobb zöldségek is magától értetődőek, ráadásul utóbbiakból jónéhány saját termésűvel is büszkélkedhetünk."

Diego Bautista, a mexikói-amerikai séf feladata, hogy ezekből a kiváló alapanyagokból maradandó élményt jelentő ételeket készítsen a vendégek számára, jöjjön a világ bármely tájáról.

“A tökéletességre törekszünk a kiszolgálásban és a barátságban egyaránt: kiváló környezetet kínálunk a legkritikusabb ínyencek számára is, annak érdekében, hogy megfeleljünk a mottónknak: a tradíció új ízeit kínáljuk. Alapvetően párosításokban gondolkodunk, étlapunk kialakításánál fontos szempont volt, hogy ételeinkhez párosíthatóak legyenek az etyeki, az argentin vagy a kaliforniai testvérpincészetünk borai is.”
A pincészet széles borválasztéka remekül kiegészíti a nemzetközi konyha remekeit felsorakoztató étlapot.

A 2019-es Vinagora Nemzetközi Borversenyen 2017-es Pinot Noir aranyérmet szerzett és a legjobb magyar fajtabor kategóriát is elnyerte, 2018-as Pinot Noir Rosé pedig ezüstéremmel lett gazdagabb.
A szortimentben az argentin és kaliforniai testvérpincészetük tételei is megtalálhatóak.

A Haraszthy Pincészet a 143 hektárnyi váli és etyeki területeivel mára az Etyek-Budai borrégió legnagyobb földbirtokosává vált. A pincészet éves termelése 250.000 palack.


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.