Megújult a kisbéri Bakony étterem

Európai uniós társfinanszírozású pályázattal bővíthette eszközparkját, újíthatta fel konyháját és szerezhetett be új bárszekrényt egy kisbéri étterem. A beruházás LEADER-támogatással jöhetett létre.

Belányné György Ilona egyéni vállalkozó az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által társfinanszírozott, több mint kétmillió forintos támogatással sikeresen befejezte „A kisbéri Bakony étterem fejlesztése” című LEADER pályázati projektjét, közölte a Bakonyalja-Kisalföld kapuja Vidékfejlesztési Egyesület. A beruházással, amelyhez az Európai Unió és a magyar állam közösen biztosított pénzügyi segítséget, felújították az étterem főzőkonyháját, lecserélték a vendégtérben található bárszekrényt, a pult feletti mennyezetet és pohártartót, valamint néhány konyhai gépet és informatikai berendezést is beszereztek. A fejlesztés hozzájárul az egyéni vállalkozás stratégiai céljainak megvalósulásához, így a speciális kereslet megteremtéséhez, a szolgáltatásskála bővítéséhez, és a piaci részesedés növeléséhez. A Darányi Ignác Terv részeként megvalósult beruházás így segít a Komárom-Esztergom megyei községben található étteremnek, hogy korszerű, kellemes környezetben fogadhassa vendégeit, és versenyképesebbé tegye a vállalkozást.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.