Megújult a siófoki Bor- és Fröccsfesztivál

Július 26-án kezdődik és egészen augusztus 4-éig tart a siófoki Bor- és Fröccsfesztivál, amelyet idén újra a Hajóállomáson rendeznek meg. 

A tavalyi évhez képest új helyszínen és új időpontban jelentkezik a siófoki Bor- és Fröccsfesztivál. Az ingyenes fesztivált ezúttal a siófoki Hajóállomáson rendezik meg, amely tökéletes helyszíne a nyáresti kikapcsolódásnak.

Idén először a Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete szervezi a fesztivált, amelyre minden eddiginél több borászatot hívtak meg. A siófoki egyesület tagjai, illetve a balatoni borászatok mellett több más hazai borvidék is képviselteti magát, és gyümölcsborokat is meg lehet kóstolni a fesztiválon. A gasztrostandokon pedig különleges ételek várják a látogatókat.

A nagy melegre való tekintettel a koncertek az esti órákban kezdődnek. Érkezik többek közt Tóth Reni, a Kormorán egykori énekesnője, de lesz Jazz est, Retro buli és ABBA show is. A kicsiknek külön attrakciókkal és programokkal készült a Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete, hogy az egész családnak élmény legyen a Bor- és Fröccsfesztivál. Érdemes tehát Siófokra látogatni a fesztivál alatt, hiszen itt kezdődik a Balaton.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.