Megújult a siófoki Bor- és Fröccsfesztivál

Július 26-án kezdődik és egészen augusztus 4-éig tart a siófoki Bor- és Fröccsfesztivál, amelyet idén újra a Hajóállomáson rendeznek meg. 

A tavalyi évhez képest új helyszínen és új időpontban jelentkezik a siófoki Bor- és Fröccsfesztivál. Az ingyenes fesztivált ezúttal a siófoki Hajóállomáson rendezik meg, amely tökéletes helyszíne a nyáresti kikapcsolódásnak.

Idén először a Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete szervezi a fesztivált, amelyre minden eddiginél több borászatot hívtak meg. A siófoki egyesület tagjai, illetve a balatoni borászatok mellett több más hazai borvidék is képviselteti magát, és gyümölcsborokat is meg lehet kóstolni a fesztiválon. A gasztrostandokon pedig különleges ételek várják a látogatókat.

A nagy melegre való tekintettel a koncertek az esti órákban kezdődnek. Érkezik többek közt Tóth Reni, a Kormorán egykori énekesnője, de lesz Jazz est, Retro buli és ABBA show is. A kicsiknek külön attrakciókkal és programokkal készült a Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete, hogy az egész családnak élmény legyen a Bor- és Fröccsfesztivál. Érdemes tehát Siófokra látogatni a fesztivál alatt, hiszen itt kezdődik a Balaton.


Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús

Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott

A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, korábbi tulajdonosváltást követően, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán

Badacsonyi sikerek a Vince gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.