Megújulva hosszabbít a 10 éves Városliget Café

Tovább üzemeltetheti a Városiligeti Műjégpálya épületében lévő éttermet és Dísztermet a Városliget Café & Restaurant. A már 10 éve itt dolgozó csapat az elnyert pályázat örömére felújította az étterem két termét, hogy illeszkedjenek a Nyár a tavon – tél a jégen koncepcióhoz, mindezzel erősítve Budapest romantikája és a boldog békeidők életérzését.

Pályázati úton meghosszabbított szerződése birtokában megújult erővel folytatja működését a meseszép környezetben elhelyezkedő Városliget Café & Restaurant 1895.

Illeszkedve a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó szezonális működéséhez, az Eventrend Grouphoz tartozó üzemeltető szeretné jobban kiemelni az intézmény attrakciós értékeit, úgymint történelmi-kulturális múlt, épített örökség vagy Európa legnagyobb szabadtéri jégfelülete. A belső tér tekintetében erősebb hangsúlyt kap Budapest város sportéletének történeti, hangulati bemutatása is. Az étterem vezetésének fontos törekvése, hogy a budapesti csónakázás és a szabadtéri korcsolyázás legteljesebb élményéhez jobban illeszkedjen az étterem hangulata is.

Az eddigi Törley teremben a főszerep a csónakázásé lett. Ez szinte minden felületen megjelenik valamilyen formában, különböző, a ligeti környezethez köthető illusztrációk kíséretében. A terem közepén egy igazi csónakból készített 12 fős karfás asztal áll. Tavirózsák, fűzfák is megjelennek, ám a terem összességében melegebb fényeket kapott, ezzel is fokozva a romantika és a bújósabb hangulat megteremtését, átérzését.

A nagyterem a téli sportok termévé alakult át. Az elsődleges cél a Városligeti jégpályát és idéző belső atmoszféra megteremtése volt. Itt minden a korcsolyázást és a téli aktivitásokat, szánkózást, fakutyázást helyezi fókuszba, a dekoráció a padlótól a mennyezetig ezzel a témával teszi izgalmassá, mozgalmassá a teret. Többfelé igazi kuriózum korcsolyákat, síléceket helyeztek el, ezek közül egyes darabok az 1940-es évekből származnak.

A kiemelt és signature fogások tálalását is hozzáillesztették a téli-nyári helyi jellegzetes aktivitásokhoz, így bizonyos ételek csónak formájú tálban, esetleg szánkóval érkeznek. A vendégek időutazását gitárzene teszi még kellemesebbé, miközben elmerülhetnek a fantasztikus panorámában, amelynek központi részét a meseszerű Vajdahunyad vára jelenti. A vár romantikájával, sejtelmességével, látványosságával igazi különlegessége Budapestnek. A legszebb formáját pedig az étteremben ülőknek és a korcsolyázóknak/csónakázóknak mutatja meg.

Gasztronómiai kínálat tekintetében a vezetők kitartanak amellett, hogy a Kárpát-medencei gyökereket megőrizve reagálni kell a modern kor elvárásaira. Az étterem receptúrái egy részét korabeli szakácskönyvekből és régi főzőasszonyok receptes könyveiből vették, mindezt ötvözve mesterszakácsok tudásával és innovációival.

A Városliget Café nem csak étterem, hanem egyben rendezvényhelyszín is. A szerződés részeként a szolgáltatás ismét kiegészül a Díszterem rendezvénylehetőségével. A rendezvényszervező kollégák készen állnak megrendelőik elképzeléseinek megvalósítására.  A lenyűgöző szépségű neobarokk terem emlékezetes színhelyéül szolgálhat a legfontosabb céges vagy privát pillanatoknak: esküvőknek, céges partiknak, ügyféltalálkozóknak, sajtótájékoztatóknak, sajtótalálkozóknak vagy céges reggeliknek.

A Városliget Café & Restaurant 1895 az Eventrend Group tagja. A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő cégcsoport több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben. Az Eventrendhez jelenleg 31 projekt tartozik és több mint 900 munkavállalót foglalkoztat. Ehhez a cégcsoporthoz kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is.

Forrás: Városliget Café and Restaurant


Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús

Komoly növekedési lehetőség előtt a pulykahús 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott

A név a régi, a tulajdonos és a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, korábbi tulajdonosváltást követően, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli  

Néhány a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztiváljának sokszínű, egészséges kínálatából.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán

Badacsonyi sikerek a Vince gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.