Megújulva hosszabbít a 10 éves Városliget Café

Tovább üzemeltetheti a Városiligeti Műjégpálya épületében lévő éttermet és Dísztermet a Városliget Café & Restaurant. A már 10 éve itt dolgozó csapat az elnyert pályázat örömére felújította az étterem két termét, hogy illeszkedjenek a Nyár a tavon – tél a jégen koncepcióhoz, mindezzel erősítve Budapest romantikája és a boldog békeidők életérzését.

Pályázati úton meghosszabbított szerződése birtokában megújult erővel folytatja működését a meseszép környezetben elhelyezkedő Városliget Café & Restaurant 1895.

Illeszkedve a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó szezonális működéséhez, az Eventrend Grouphoz tartozó üzemeltető szeretné jobban kiemelni az intézmény attrakciós értékeit, úgymint történelmi-kulturális múlt, épített örökség vagy Európa legnagyobb szabadtéri jégfelülete. A belső tér tekintetében erősebb hangsúlyt kap Budapest város sportéletének történeti, hangulati bemutatása is. Az étterem vezetésének fontos törekvése, hogy a budapesti csónakázás és a szabadtéri korcsolyázás legteljesebb élményéhez jobban illeszkedjen az étterem hangulata is.

Az eddigi Törley teremben a főszerep a csónakázásé lett. Ez szinte minden felületen megjelenik valamilyen formában, különböző, a ligeti környezethez köthető illusztrációk kíséretében. A terem közepén egy igazi csónakból készített 12 fős karfás asztal áll. Tavirózsák, fűzfák is megjelennek, ám a terem összességében melegebb fényeket kapott, ezzel is fokozva a romantika és a bújósabb hangulat megteremtését, átérzését.

A nagyterem a téli sportok termévé alakult át. Az elsődleges cél a Városligeti jégpályát és idéző belső atmoszféra megteremtése volt. Itt minden a korcsolyázást és a téli aktivitásokat, szánkózást, fakutyázást helyezi fókuszba, a dekoráció a padlótól a mennyezetig ezzel a témával teszi izgalmassá, mozgalmassá a teret. Többfelé igazi kuriózum korcsolyákat, síléceket helyeztek el, ezek közül egyes darabok az 1940-es évekből származnak.

A kiemelt és signature fogások tálalását is hozzáillesztették a téli-nyári helyi jellegzetes aktivitásokhoz, így bizonyos ételek csónak formájú tálban, esetleg szánkóval érkeznek. A vendégek időutazását gitárzene teszi még kellemesebbé, miközben elmerülhetnek a fantasztikus panorámában, amelynek központi részét a meseszerű Vajdahunyad vára jelenti. A vár romantikájával, sejtelmességével, látványosságával igazi különlegessége Budapestnek. A legszebb formáját pedig az étteremben ülőknek és a korcsolyázóknak/csónakázóknak mutatja meg.

Gasztronómiai kínálat tekintetében a vezetők kitartanak amellett, hogy a Kárpát-medencei gyökereket megőrizve reagálni kell a modern kor elvárásaira. Az étterem receptúrái egy részét korabeli szakácskönyvekből és régi főzőasszonyok receptes könyveiből vették, mindezt ötvözve mesterszakácsok tudásával és innovációival.

A Városliget Café nem csak étterem, hanem egyben rendezvényhelyszín is. A szerződés részeként a szolgáltatás ismét kiegészül a Díszterem rendezvénylehetőségével. A rendezvényszervező kollégák készen állnak megrendelőik elképzeléseinek megvalósítására.  A lenyűgöző szépségű neobarokk terem emlékezetes színhelyéül szolgálhat a legfontosabb céges vagy privát pillanatoknak: esküvőknek, céges partiknak, ügyféltalálkozóknak, sajtótájékoztatóknak, sajtótalálkozóknak vagy céges reggeliknek.

A Városliget Café & Restaurant 1895 az Eventrend Group tagja. A 100 százalékban magyar tulajdonban lévő cégcsoport több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben. Az Eventrendhez jelenleg 31 projekt tartozik és több mint 900 munkavállalót foglalkoztat. Ehhez a cégcsoporthoz kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is.

Forrás: Városliget Café and Restaurant


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.