Megvan a világ legjobb sajtja

A World Cheese Awards az egyik legnagyobb nemzetközi gasztronómiai esemény, ahol a sajtok bronz, ezüst, arany és szuper arany elismeréseket kapnak, mielőtt egy szűkített listából kiválasztják a legjobbakat.

A 2024-es év legjobb sajtját a World Cheese Awards versenyén választották ki Portugáliában. Idén több mint 40 ország 4000 sajtjából kellett választania zsűrinek, olvasható a timeout.com oldalán.

World Cheese Awards
World Cheese Awards
Fotó: Sajtkészítők Egyesülete Facebook oldala

A győztes az a Queijo de Ovelha Amanteigado, egy vajas juhtejből készült portugál sajt lett, amelyet Quinto do Pomar készített a Serra da Gardunha-ban. A zsűri véleménye szerint a sajtot annak kifinomult, gazdag ízvilága és tökéletes állaga emelte ki a mezőnyből.


Fotó: Aldeias de Portugal

A második és harmadik helyen is svájci sajt végzett, a Tea Fondada és az Alpenhorn Mifroma, de az első tíz helyezett között van spanyol, amerikai, olasz, brazil és norvég sajt is. Egyébként a tavalyi győztes is egy norvég sajt lett, méghozzá a „Nidelven Blå” nevű kéksajt.

A magyar versenyzők közül magyar kisüzemi és kézműves sajtkészítők termékei 2 arany, 9 ezüst és 8 bronz minősítést kaptak.

 


Kimagasló badacsonyi sikerek a gálán

Kimagasló badacsonyi sikerek a gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.
Hamarosan gazdára találnak a Michelin csillagok

Hamarosan gazdára találnak a Michelin csillagok 

December 10-én vehetik át Michelin-elismeréseiket a legkiválóbb hazai éttermek.
Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár

Champagne For You: ahol az ország legszélesebb pezsgőválasztéka vár 

A Champagne For You tulajdonosa, Kiszely Katalin mesélt nekünk, aki a pezsgők szeretetét üzleti vállalkozássá és életérzéssé formálta.
New York, éjjel-nappal – Különleges születésnapi tortával várják a vendégeket

New York, éjjel-nappal – Különleges születésnapi tortával várják a vendégeket 

A világ legszebb kávéháza most ünnepli fennállásának 130 éves évfordulóját.
Jön a Bordói November Nagykóstoló

Jön a Bordói November Nagykóstoló 

Pop-up előadások minden ízlésnek!
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Egészséges sütemények az ünnepekre

Egészséges sütemények az ünnepekre 

Karácsonykor is lehet egészségeset, de egyúttal finomat is sütni!
 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.