Mint ezzl kapcsolatos közleményükben írják,
Boros László világéletében a fiatalok karrierútjának egyengetéséért és a magyar gasztrokultúra öregbítéséért dolgozott.
A díjat azok a 25 év alatti fiatalok kaphatják, akik példamutató munkásságukkal, rövid időn belül saját korosztályuk példaképévé váltak.
Eddigi szakmai munkája elismeréseként, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnöksége április 12-én, Budapesten jelentette be, hogy
Nyikos Patrik lesz az első szakember, akinek Boros László-díjat adományoznak.
A díj ünnepélyes átadására 2024. április 30-án 11 órakor a debreceni Vénkert utca 2. szám alatt, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola kertjében található Boros László-mellszobornál kerül sor.
Ki a díj első nyertese?
Nyikos Patrik azon szerencsés fiatal szakemberek közé tartozik, akinek a munkája a hivatása is egyben. Tanulmányait a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép és Szakiskolában kezdte, majd szakmai gyakorlatát a debreceni Viktória Étteremben töltötte. Számos szakmai versenyen vett részt, majd Erasmus+ program keretén belül Németországban is dolgozott.
Hazatérése után a debreceni Ikon Étteremben szakácsként dolgozott, majd a Michelin csillagos Stand Étterembe került Budapesten, ahol jelenleg is erősíti a csapatot.
2021-ben a Bocuse d’Or magyar versenyén első helyezést ért el Dalnoki Bence commis-jaként, 2022-ben az európai döntőn pedig második helyen végeztek. 2023-ban a Bocuse d’Or lyoni versenyén már történelmet írtak, hiszen harmadik helyezést értek el, ami addig egy magyar csapatnak sem sikerült, teszik hozzá a közleményben.