Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnöksége 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat. Ezt a rangos gasztrokitüntetést adják át április 30-án, a Hírösvárosban.

Mint ezzl kapcsolatos közleményükben írják,

Boros László világéletében a fiatalok karrierútjának egyengetéséért és a magyar gasztrokultúra öregbítéséért dolgozott.

A díjat azok a 25 év alatti fiatalok kaphatják, akik példamutató munkásságukkal, rövid időn belül saját korosztályuk példaképévé váltak.

Eddigi szakmai munkája elismeréseként, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnöksége április 12-én, Budapesten jelentette be, hogy

Nyikos Patrik lesz az első szakember, akinek Boros László-díjat adományoznak.

A díj ünnepélyes átadására 2024. április 30-án 11 órakor a debreceni Vénkert utca 2. szám alatt, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola kertjében található Boros László-mellszobornál kerül sor.

Ki a díj első nyertese?

Nyikos Patrik azon szerencsés fiatal szakemberek közé tartozik, akinek a munkája a hivatása is egyben. Tanulmányait a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép és Szakiskolában kezdte, majd szakmai gyakorlatát a debreceni Viktória Étteremben töltötte. Számos szakmai versenyen vett részt, majd Erasmus+ program keretén belül Németországban is dolgozott.

Hazatérése után a debreceni Ikon Étteremben szakácsként dolgozott, majd a Michelin csillagos Stand Étterembe került Budapesten, ahol jelenleg is erősíti a csapatot.

2021-ben a Bocuse d’Or magyar versenyén első helyezést ért el Dalnoki Bence commis-jaként, 2022-ben az európai döntőn pedig második helyen végeztek. 2023-ban a Bocuse d’Or lyoni versenyén már történelmet írtak, hiszen harmadik helyezést értek el, ami addig egy magyar csapatnak sem sikerült, teszik hozzá a közleményben.

 


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.