Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnöksége 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat. Ezt a rangos gasztrokitüntetést adják át április 30-án, a Hírösvárosban.

Mint ezzl kapcsolatos közleményükben írják,

Boros László világéletében a fiatalok karrierútjának egyengetéséért és a magyar gasztrokultúra öregbítéséért dolgozott.

A díjat azok a 25 év alatti fiatalok kaphatják, akik példamutató munkásságukkal, rövid időn belül saját korosztályuk példaképévé váltak.

Eddigi szakmai munkája elismeréseként, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnöksége április 12-én, Budapesten jelentette be, hogy

Nyikos Patrik lesz az első szakember, akinek Boros László-díjat adományoznak.

A díj ünnepélyes átadására 2024. április 30-án 11 órakor a debreceni Vénkert utca 2. szám alatt, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola kertjében található Boros László-mellszobornál kerül sor.

Ki a díj első nyertese?

Nyikos Patrik azon szerencsés fiatal szakemberek közé tartozik, akinek a munkája a hivatása is egyben. Tanulmányait a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközép és Szakiskolában kezdte, majd szakmai gyakorlatát a debreceni Viktória Étteremben töltötte. Számos szakmai versenyen vett részt, majd Erasmus+ program keretén belül Németországban is dolgozott.

Hazatérése után a debreceni Ikon Étteremben szakácsként dolgozott, majd a Michelin csillagos Stand Étterembe került Budapesten, ahol jelenleg is erősíti a csapatot.

2021-ben a Bocuse d’Or magyar versenyén első helyezést ért el Dalnoki Bence commis-jaként, 2022-ben az európai döntőn pedig második helyen végeztek. 2023-ban a Bocuse d’Or lyoni versenyén már történelmet írtak, hiszen harmadik helyezést értek el, ami addig egy magyar csapatnak sem sikerült, teszik hozzá a közleményben.

 


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.