Tisztújítás az MNGSZ-nél

Idén ünnepli a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 50. jubileumát. Tisztújító közgyűlésén kiderült, a fiatalokat helyezik majd a középpontba a következő években.

Negyedik alkalommal választották meg Krivács Andrást (Fenyves Szálloda és Konferencia Központ,Baktalórántháza) az idén a 50. jubileumát ünneplő szövetség élére és kapott bizalmat a következő két éves ciklusra. Az elnöki poszt mellett a küldöttek megválasztották a következő időszak alelnökeit és a szakmai témákért felelős személyeket. Vannak, akik folytatják korábban megkezdett munkájukat és vannak új szakemberek is.

Szakács alelnök lett ismét Volenter István (67 Étterem&Bistro, Székesfehérvár), visszatérő Ambrus György (Békés megyei Pándy Kálmán Kórház, Gyula, élelmezésvezető). Szintén folytatásra kapott bizalmat Horváth Ferenc cukrász (Horváth Cukrászda, Sugar Shop) és Hajcsunk Tibor barista alelnök (Pasco Caffe), Barabás Zoltán éttermi alelnök (Barabás étterem, Debrecen).

Két új személy csatlakozik a csapathoz Szabó Linda (Naturmed Hotel Carbona Hévíz) és Mayer Gyula (Séf Szki. Veszprém) személyében. Linda a szállodai alelnöki, Gyula pedig a szakképzésért felelős alelnöki pozícióban.

Szakterületekért felelős személyek: Gulyás Károly (MH BHD Hotel Hadik, Budapest) - nemzetközi kapcsolatokért és nemzetközi versenyekért felelős megbízott), Németh József (Platán Rendezvényközpont, Kalocsa) - hagyományőrzésért felelős megbízott, Török István (Schnitta Egyesület elnök) - Schnitta Sámuel Éttermi Bizottság megbízottja, Némedi József (Egal-Team Kft.) - közétkeztetési versenyekért felelős megbízott, Tímár Attila (Tímár-Panzió, Gyomaendrőd) - Junior megbízott. Felügyelő Bizottság: Miklós Beatrix (Levendel Villa, Hévíz) - FEB elnök, Petrezselyem Antal (Petre Cukrászda, Tata) - FEB tag, Somorjai Péter (MH BHD Stefánia Palota, Budapest) - FEB tag. Az ügyvezetői feladatokat továbbra is Petrezselyem Adrienn látja el.

A menedzsment két új személlyel bővült: Tóth Klaudia (Dégenfeld Kastélymúzeum, marketing irodavezető Baktalórántháza) és Pásztor Zsófia (BGE KVIK végzős hallgató, gyakornok).

A közgyűlés keretében tájékoztatást adott Zoltai Anna a Nébih, dr. Török András az MTÜ és Körtvélyesi Anikó az MKIK részéről a legaktuálisabb kérdésekben. Egy mozgalmas két év után még tartalmasabb elkövetkezendő két évet ígért Krivács András, melyben középpontba a fiatalokat helyezik majd. 2018-ra a szövetség egy önmagát eltartani képes, stabil szervezetté vált. Az elmúlt két év mottója az "értékek mentén" volt. A következő időszaké az "az érték legyen a mérték" lesz.

Forrás: Vendég & Hotel


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.