Tisztújítás az MNGSZ-nél

Idén ünnepli a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 50. jubileumát. Tisztújító közgyűlésén kiderült, a fiatalokat helyezik majd a középpontba a következő években.

Negyedik alkalommal választották meg Krivács Andrást (Fenyves Szálloda és Konferencia Központ,Baktalórántháza) az idén a 50. jubileumát ünneplő szövetség élére és kapott bizalmat a következő két éves ciklusra. Az elnöki poszt mellett a küldöttek megválasztották a következő időszak alelnökeit és a szakmai témákért felelős személyeket. Vannak, akik folytatják korábban megkezdett munkájukat és vannak új szakemberek is.

Szakács alelnök lett ismét Volenter István (67 Étterem&Bistro, Székesfehérvár), visszatérő Ambrus György (Békés megyei Pándy Kálmán Kórház, Gyula, élelmezésvezető). Szintén folytatásra kapott bizalmat Horváth Ferenc cukrász (Horváth Cukrászda, Sugar Shop) és Hajcsunk Tibor barista alelnök (Pasco Caffe), Barabás Zoltán éttermi alelnök (Barabás étterem, Debrecen).

Két új személy csatlakozik a csapathoz Szabó Linda (Naturmed Hotel Carbona Hévíz) és Mayer Gyula (Séf Szki. Veszprém) személyében. Linda a szállodai alelnöki, Gyula pedig a szakképzésért felelős alelnöki pozícióban.

Szakterületekért felelős személyek: Gulyás Károly (MH BHD Hotel Hadik, Budapest) - nemzetközi kapcsolatokért és nemzetközi versenyekért felelős megbízott), Németh József (Platán Rendezvényközpont, Kalocsa) - hagyományőrzésért felelős megbízott, Török István (Schnitta Egyesület elnök) - Schnitta Sámuel Éttermi Bizottság megbízottja, Némedi József (Egal-Team Kft.) - közétkeztetési versenyekért felelős megbízott, Tímár Attila (Tímár-Panzió, Gyomaendrőd) - Junior megbízott. Felügyelő Bizottság: Miklós Beatrix (Levendel Villa, Hévíz) - FEB elnök, Petrezselyem Antal (Petre Cukrászda, Tata) - FEB tag, Somorjai Péter (MH BHD Stefánia Palota, Budapest) - FEB tag. Az ügyvezetői feladatokat továbbra is Petrezselyem Adrienn látja el.

A menedzsment két új személlyel bővült: Tóth Klaudia (Dégenfeld Kastélymúzeum, marketing irodavezető Baktalórántháza) és Pásztor Zsófia (BGE KVIK végzős hallgató, gyakornok).

A közgyűlés keretében tájékoztatást adott Zoltai Anna a Nébih, dr. Török András az MTÜ és Körtvélyesi Anikó az MKIK részéről a legaktuálisabb kérdésekben. Egy mozgalmas két év után még tartalmasabb elkövetkezendő két évet ígért Krivács András, melyben középpontba a fiatalokat helyezik majd. 2018-ra a szövetség egy önmagát eltartani képes, stabil szervezetté vált. Az elmúlt két év mottója az "értékek mentén" volt. A következő időszaké az "az érték legyen a mérték" lesz.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.