Tisztújítás az MNGSZ-nél

Idén ünnepli a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség 50. jubileumát. Tisztújító közgyűlésén kiderült, a fiatalokat helyezik majd a középpontba a következő években.

Negyedik alkalommal választották meg Krivács Andrást (Fenyves Szálloda és Konferencia Központ,Baktalórántháza) az idén a 50. jubileumát ünneplő szövetség élére és kapott bizalmat a következő két éves ciklusra. Az elnöki poszt mellett a küldöttek megválasztották a következő időszak alelnökeit és a szakmai témákért felelős személyeket. Vannak, akik folytatják korábban megkezdett munkájukat és vannak új szakemberek is.

Szakács alelnök lett ismét Volenter István (67 Étterem&Bistro, Székesfehérvár), visszatérő Ambrus György (Békés megyei Pándy Kálmán Kórház, Gyula, élelmezésvezető). Szintén folytatásra kapott bizalmat Horváth Ferenc cukrász (Horváth Cukrászda, Sugar Shop) és Hajcsunk Tibor barista alelnök (Pasco Caffe), Barabás Zoltán éttermi alelnök (Barabás étterem, Debrecen).

Két új személy csatlakozik a csapathoz Szabó Linda (Naturmed Hotel Carbona Hévíz) és Mayer Gyula (Séf Szki. Veszprém) személyében. Linda a szállodai alelnöki, Gyula pedig a szakképzésért felelős alelnöki pozícióban.

Szakterületekért felelős személyek: Gulyás Károly (MH BHD Hotel Hadik, Budapest) - nemzetközi kapcsolatokért és nemzetközi versenyekért felelős megbízott), Németh József (Platán Rendezvényközpont, Kalocsa) - hagyományőrzésért felelős megbízott, Török István (Schnitta Egyesület elnök) - Schnitta Sámuel Éttermi Bizottság megbízottja, Némedi József (Egal-Team Kft.) - közétkeztetési versenyekért felelős megbízott, Tímár Attila (Tímár-Panzió, Gyomaendrőd) - Junior megbízott. Felügyelő Bizottság: Miklós Beatrix (Levendel Villa, Hévíz) - FEB elnök, Petrezselyem Antal (Petre Cukrászda, Tata) - FEB tag, Somorjai Péter (MH BHD Stefánia Palota, Budapest) - FEB tag. Az ügyvezetői feladatokat továbbra is Petrezselyem Adrienn látja el.

A menedzsment két új személlyel bővült: Tóth Klaudia (Dégenfeld Kastélymúzeum, marketing irodavezető Baktalórántháza) és Pásztor Zsófia (BGE KVIK végzős hallgató, gyakornok).

A közgyűlés keretében tájékoztatást adott Zoltai Anna a Nébih, dr. Török András az MTÜ és Körtvélyesi Anikó az MKIK részéről a legaktuálisabb kérdésekben. Egy mozgalmas két év után még tartalmasabb elkövetkezendő két évet ígért Krivács András, melyben középpontba a fiatalokat helyezik majd. 2018-ra a szövetség egy önmagát eltartani képes, stabil szervezetté vált. Az elmúlt két év mottója az "értékek mentén" volt. A következő időszaké az "az érték legyen a mérték" lesz.

Forrás: Vendég & Hotel


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.