Megvan, ki képviselheti hazánkat az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon

Lendvai Levente, az Arany Kaviár fiatal séfje képviselheti hazánkat szeptemberben, a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020. elnevezésű, Párizsban megrendezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

A magyar Chaine Egyesület 2020. február 4-én, a Hungexpo területén tartott Sirha Budapest kiállítás keretében, 25. alkalommal rendezte meg 6 indulóval az Ifjúsági szakács verseny döntőjét. A versenyen indult az Arany Kaviár Étterem, az Olimpia Étterem, a Four Seasons Gresham, a Hotel Azúr, a Hotel Silverine Lake Resort valamint A KERT Bisztró ifjú, 27 év alatti szakácsa.

Az ifjú szakácsoknak a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük. A versenyhez a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül az idei évben a meglepetéskosárból (fácán, Kotányi dióolaj, Kotányi liofilizált rozmaring, Valrhona Guanaja csokoládé) kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, amelyeket maguk válogathattak össze. A verseny igazgatója Kovács Lázár (Lázár Chef), a verseny igazgatóhelyettese Szabados Bettina (Luxury Event), a Szervező Bizottság elnöke: Földi Réka (Lázár Chef), a verseny időmérője Pereszlényi Alexandra (Vadrózsa Étterem), a felszolgálók koordinátora Peteli Dorottya (Stand Étterem) volt.

A konyhai zsűri tagjai voltak: Raj Ráchel (Tortaszalon), Barka Áron (Araz Étterem), Hanzély Attila (Luxury Event), Sándor Dénes dr (BGE). A konyhai zsűri értékelésének szempontjai: főzési technika, alapanyagok gazdaságos felhasználása, tisztaság, időtakarékosság. A kóstoló zsűri tagjai voltak: Széll Tamás (Stand Étterem) a zsűri elnöke, Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Bicsár Attila (Traktor Restaurant), Bíró Lajos (Vendéglő a Kisbíróhoz), Győrffy Árpád (Four Seasons Gresham), Kovács Árpád (Főnix étterem), Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem), Rácz Krisztián (Hotel Azúr), Segal Viktor (Segal Konyhája).

A kóstoló zsűri értékelésének szempontjai: ízhatás, megjelenés-tálalás, eredetiség. A verseny műsorvezetője Kaszás Géza volt, a fergeteges hangulatról a Brass Time zenekar gondoskodott. A versenyt követően került sor az ünnepélyes eredmén hirdetésre. A Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny 2020. évi dobogósai:

1. Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem ifjú szakácsa

2. Akács István, Olimpia Étterem

3. Szegedi Réka, Four Seasons Gresham

A dobogós helyezettek mellett gratulálunk a szoros verseny további résztvevőinek is: Huang Bao Shannak (A KERT Bisztró), Jakab Istvánnak (Hotel Azúr) és Károcs Olivérnek (Hotel Silverine Lake Resort).

Lendvai Levente a Kotányi Hungária Kft. által felajánlott különdíjat is megkapta a legjobban fűszerezett főétel elkészítéséért.

Akács István a METRO különdíját kapta a legszervezettebben végzett konyhai munkáért. A METRO Kereskedelmi Kft. és a Kotányi Hungária Kft. jelen lévő képviselői felajánlották támogatásukat a győztes nemzetközi versenyre történő felkészítéséhez.

A versenyzők Oklevelet, a Világszervezet Párizsi Központjából érkezett díszes medálokat, kupákat kaptak, a dobogósokat pedig Kreinbacher Magnum pezsgővel és Wüsthof késkészlettel jutalmazták.

Forrás: Turizmus Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.