Megvan, ki képviselheti hazánkat az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon

Lendvai Levente, az Arany Kaviár fiatal séfje képviselheti hazánkat szeptemberben, a Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020. elnevezésű, Párizsban megrendezésre kerülő Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

A magyar Chaine Egyesület 2020. február 4-én, a Hungexpo területén tartott Sirha Budapest kiállítás keretében, 25. alkalommal rendezte meg 6 indulóval az Ifjúsági szakács verseny döntőjét. A versenyen indult az Arany Kaviár Étterem, az Olimpia Étterem, a Four Seasons Gresham, a Hotel Azúr, a Hotel Silverine Lake Resort valamint A KERT Bisztró ifjú, 27 év alatti szakácsa.

Az ifjú szakácsoknak a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásból álló menüsort elkészíteniük. A versenyhez a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül az idei évben a meglepetéskosárból (fácán, Kotányi dióolaj, Kotányi liofilizált rozmaring, Valrhona Guanaja csokoládé) kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, amelyeket maguk válogathattak össze. A verseny igazgatója Kovács Lázár (Lázár Chef), a verseny igazgatóhelyettese Szabados Bettina (Luxury Event), a Szervező Bizottság elnöke: Földi Réka (Lázár Chef), a verseny időmérője Pereszlényi Alexandra (Vadrózsa Étterem), a felszolgálók koordinátora Peteli Dorottya (Stand Étterem) volt.

A konyhai zsűri tagjai voltak: Raj Ráchel (Tortaszalon), Barka Áron (Araz Étterem), Hanzély Attila (Luxury Event), Sándor Dénes dr (BGE). A konyhai zsűri értékelésének szempontjai: főzési technika, alapanyagok gazdaságos felhasználása, tisztaság, időtakarékosság. A kóstoló zsűri tagjai voltak: Széll Tamás (Stand Étterem) a zsűri elnöke, Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Bicsár Attila (Traktor Restaurant), Bíró Lajos (Vendéglő a Kisbíróhoz), Győrffy Árpád (Four Seasons Gresham), Kovács Árpád (Főnix étterem), Nyíri Sándor (Arany Kaviár Étterem), Rácz Krisztián (Hotel Azúr), Segal Viktor (Segal Konyhája).

A kóstoló zsűri értékelésének szempontjai: ízhatás, megjelenés-tálalás, eredetiség. A verseny műsorvezetője Kaszás Géza volt, a fergeteges hangulatról a Brass Time zenekar gondoskodott. A versenyt követően került sor az ünnepélyes eredmén hirdetésre. A Jeunes Chefs Rôtisseurs Magyarországi Szakácsverseny 2020. évi dobogósai:

1. Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem ifjú szakácsa

2. Akács István, Olimpia Étterem

3. Szegedi Réka, Four Seasons Gresham

A dobogós helyezettek mellett gratulálunk a szoros verseny további résztvevőinek is: Huang Bao Shannak (A KERT Bisztró), Jakab Istvánnak (Hotel Azúr) és Károcs Olivérnek (Hotel Silverine Lake Resort).

Lendvai Levente a Kotányi Hungária Kft. által felajánlott különdíjat is megkapta a legjobban fűszerezett főétel elkészítéséért.

Akács István a METRO különdíját kapta a legszervezettebben végzett konyhai munkáért. A METRO Kereskedelmi Kft. és a Kotányi Hungária Kft. jelen lévő képviselői felajánlották támogatásukat a győztes nemzetközi versenyre történő felkészítéséhez.

A versenyzők Oklevelet, a Világszervezet Párizsi Központjából érkezett díszes medálokat, kupákat kaptak, a dobogósokat pedig Kreinbacher Magnum pezsgővel és Wüsthof késkészlettel jutalmazták.

Forrás: Turizmus Online


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.