Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Rekordmennyiségű, több mint 2400 minta versenyzett a XV. jubileumi Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen, Debrecenben – közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

Magyarország, Románia, Szlovákia és Szerbia 151 településéről összesen 2402 mintát neveztek a versenyre. Ez abszolút rekord a pálinkaversenyek hazai- és nemzetközi történetében – emelték ki a közleményben.

A „2025 Legjobb kereskedelmi főzdéje” címet a Sáppusztai Pálinkafőzdének ítélte oda a zsűri, a „2025 Legjobb pálinkája” díjat pedig a Kövér Pálinkafőzde kajszibarackja nyerte el.

Az idei versenyben külön értékelték a legjobb magán- és bérfőzetett párlatot, illetve a 2. és 3. helyezett termékeket is díjazták. A mintákat 31 tagú nemzetközi bíráló csapat értékelte.


Fotó: Quintessence Pálinka- és párlatverseny

A versenyen az abszolút győztes, a Sáppusztai Pálinkafőzde sikeresen megvédte tavalyi bajnoki címét. A legjobb pálinka díjat a Kövér Pálinkafőzde kajszibarack pálinkája nyerte el, olvasható a Haon.hu.oldalán.

Mint írják, az idei verseny újításaiból kiemelkedik hat kategóriában az először kiosztott „Quintessence fajtamester” cím: alma, kajszibarack, körte, meggy, szilva és szőlő, amelyhez a nevezőknek legalább 5 darab fajtatiszta pálinkával vagy párlattal kellett indulni. Ezen túl bevezettek egy új minősítési kategóriát: a „Nem hibás, de nem érmes” besorolást, amelybe azon tételek kerültek, amelyek technológiailag kifogástalanok és tiszták, azonban az alapgyümölcs fajtajellegzetességei és aromái nem vagy csak alig érzékelhetők.

 


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.