Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Rekordmennyiségű, több mint 2400 minta versenyzett a XV. jubileumi Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen, Debrecenben – közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

Magyarország, Románia, Szlovákia és Szerbia 151 településéről összesen 2402 mintát neveztek a versenyre. Ez abszolút rekord a pálinkaversenyek hazai- és nemzetközi történetében – emelték ki a közleményben.

A „2025 Legjobb kereskedelmi főzdéje” címet a Sáppusztai Pálinkafőzdének ítélte oda a zsűri, a „2025 Legjobb pálinkája” díjat pedig a Kövér Pálinkafőzde kajszibarackja nyerte el.

Az idei versenyben külön értékelték a legjobb magán- és bérfőzetett párlatot, illetve a 2. és 3. helyezett termékeket is díjazták. A mintákat 31 tagú nemzetközi bíráló csapat értékelte.


Fotó: Quintessence Pálinka- és párlatverseny

A versenyen az abszolút győztes, a Sáppusztai Pálinkafőzde sikeresen megvédte tavalyi bajnoki címét. A legjobb pálinka díjat a Kövér Pálinkafőzde kajszibarack pálinkája nyerte el, olvasható a Haon.hu.oldalán.

Mint írják, az idei verseny újításaiból kiemelkedik hat kategóriában az először kiosztott „Quintessence fajtamester” cím: alma, kajszibarack, körte, meggy, szilva és szőlő, amelyhez a nevezőknek legalább 5 darab fajtatiszta pálinkával vagy párlattal kellett indulni. Ezen túl bevezettek egy új minősítési kategóriát: a „Nem hibás, de nem érmes” besorolást, amelybe azon tételek kerültek, amelyek technológiailag kifogástalanok és tiszták, azonban az alapgyümölcs fajtajellegzetességei és aromái nem vagy csak alig érzékelhetők.

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.