Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Rekordmennyiségű, több mint 2400 minta versenyzett a XV. jubileumi Quintessence Pálinka- és Párlatversenyen, Debrecenben – közölték a szervezők vasárnap az MTI-vel.

Magyarország, Románia, Szlovákia és Szerbia 151 településéről összesen 2402 mintát neveztek a versenyre. Ez abszolút rekord a pálinkaversenyek hazai- és nemzetközi történetében – emelték ki a közleményben.

A „2025 Legjobb kereskedelmi főzdéje” címet a Sáppusztai Pálinkafőzdének ítélte oda a zsűri, a „2025 Legjobb pálinkája” díjat pedig a Kövér Pálinkafőzde kajszibarackja nyerte el.

Az idei versenyben külön értékelték a legjobb magán- és bérfőzetett párlatot, illetve a 2. és 3. helyezett termékeket is díjazták. A mintákat 31 tagú nemzetközi bíráló csapat értékelte.


Fotó: Quintessence Pálinka- és párlatverseny

A versenyen az abszolút győztes, a Sáppusztai Pálinkafőzde sikeresen megvédte tavalyi bajnoki címét. A legjobb pálinka díjat a Kövér Pálinkafőzde kajszibarack pálinkája nyerte el, olvasható a Haon.hu.oldalán.

Mint írják, az idei verseny újításaiból kiemelkedik hat kategóriában az először kiosztott „Quintessence fajtamester” cím: alma, kajszibarack, körte, meggy, szilva és szőlő, amelyhez a nevezőknek legalább 5 darab fajtatiszta pálinkával vagy párlattal kellett indulni. Ezen túl bevezettek egy új minősítési kategóriát: a „Nem hibás, de nem érmes” besorolást, amelybe azon tételek kerültek, amelyek technológiailag kifogástalanok és tiszták, azonban az alapgyümölcs fajtajellegzetességei és aromái nem vagy csak alig érzékelhetők.

 


Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.