Meleg egytálétel - automatából

Egy három éve alapított francia cég, a Bolk, újdonságot hozott a vendéglátóiparba: egy ételautomatát, ami meleg egytálételeket készít másodpercek alatt.

 

Célközönségük kezdetben a párizsi régió nagyüzemi, céges étkezdéi voltak, de most elkezdték meghódítani a kereskedelmi szektort is. Legújabb automatájuk a párizsi Monoprix üzletben található. Az immár huszonöt alkalmazottat foglalkoztató Bolk alapítója és vezetője, Nicolas Jeanne egy interjúban mesélt a projektjéről, és arról, hogy a miért szeretne újabb automatákat létesíteni kereskedelmi helyszíneken is, számol be az actu-retail.fr híre    nyomán a Store Insider szakportál.

 

A Bolk két szakterületet foglal magában: a műszaki technológiát és a vendéglátóipart. Egyrészt mérnökök folyamatosan fejlesztik az automatákat (és azok gyártási technológiáját), másrészt a cég nagy figyelmet fordít a gépekbe kerülő alapanyagok és ételek minőségére. Az alapító hangsúlyozza azt, hogy a Bolk végső célja nem az ételautomaták fejlesztése és a vendéglátás robotizálása, hanem az, hogy elérhető áron kínáljanak gyorsan elkészülő, minőségi és egészséges ételeket minél több embernek. Ennek érdekében elengedhetetlen, hogy e két szakterület közösen fejlessze a céget. Az automaták gyártásának teljes folyamatát, a beüzemelést és a mindennapos feltöltésüket is a Bolk végzi.

Egy Bolk ételautomata nem foglal több helyet két köbméternél. Használata egyszerű és felhasználóbarát. Elsőként a vevő kiválaszthatja a fogyasztani kívánt étel receptjét. Választhat az előre beállított nyolc lehetőség közül (ami hideg és meleg tálakat egyaránt tartalmaz), vagy összeállíthatja magának az ételt a betűrendbe rendezett alapanyaglistából választva. Miután a vásárló a kártyájával vagy étkezési utalvánnyal fizetett, az automata másik oldalához lépve végignézheti, ahogyan a gép elkészíti a rendelést. Végül az automatán kinyílik egy kis ajtó és az elkészült étel ki is vehető.

A teljes cikk ITT található.

Forrás: Store Insider


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.