Meleg egytálétel - automatából

Egy három éve alapított francia cég, a Bolk, újdonságot hozott a vendéglátóiparba: egy ételautomatát, ami meleg egytálételeket készít másodpercek alatt.

 

Célközönségük kezdetben a párizsi régió nagyüzemi, céges étkezdéi voltak, de most elkezdték meghódítani a kereskedelmi szektort is. Legújabb automatájuk a párizsi Monoprix üzletben található. Az immár huszonöt alkalmazottat foglalkoztató Bolk alapítója és vezetője, Nicolas Jeanne egy interjúban mesélt a projektjéről, és arról, hogy a miért szeretne újabb automatákat létesíteni kereskedelmi helyszíneken is, számol be az actu-retail.fr híre    nyomán a Store Insider szakportál.

 

A Bolk két szakterületet foglal magában: a műszaki technológiát és a vendéglátóipart. Egyrészt mérnökök folyamatosan fejlesztik az automatákat (és azok gyártási technológiáját), másrészt a cég nagy figyelmet fordít a gépekbe kerülő alapanyagok és ételek minőségére. Az alapító hangsúlyozza azt, hogy a Bolk végső célja nem az ételautomaták fejlesztése és a vendéglátás robotizálása, hanem az, hogy elérhető áron kínáljanak gyorsan elkészülő, minőségi és egészséges ételeket minél több embernek. Ennek érdekében elengedhetetlen, hogy e két szakterület közösen fejlessze a céget. Az automaták gyártásának teljes folyamatát, a beüzemelést és a mindennapos feltöltésüket is a Bolk végzi.

Egy Bolk ételautomata nem foglal több helyet két köbméternél. Használata egyszerű és felhasználóbarát. Elsőként a vevő kiválaszthatja a fogyasztani kívánt étel receptjét. Választhat az előre beállított nyolc lehetőség közül (ami hideg és meleg tálakat egyaránt tartalmaz), vagy összeállíthatja magának az ételt a betűrendbe rendezett alapanyaglistából választva. Miután a vásárló a kártyájával vagy étkezési utalvánnyal fizetett, az automata másik oldalához lépve végignézheti, ahogyan a gép elkészíti a rendelést. Végül az automatán kinyílik egy kis ajtó és az elkészült étel ki is vehető.

A teljes cikk ITT található.

Forrás: Store Insider


Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on

Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on 

Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?

Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben? 

A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek

Rangos elismerés a Törleynek 

Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.
Változnak a német étkezési szokások

Változnak a német étkezési szokások 

A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten

Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten 

Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász

Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász 

Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.
Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő

Amikor a szomorú vasárnapot követi a mélabús hétfő 

Azt tartják, az az egyetlen jó döntés, ha ilyenkor kényeztetjük a testet és a lelket. Így tettünk mi is, és egyáltalán nem bántuk meg.
Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja

Róma a világ legjobb gasztronómiai úti célja 

A 2025-ös listán Róma olyan városokat előzött meg, mint London Marrakech, Párizs, és Nápoly.
Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere

Kétkilós rántott szeletet tüntetett el Pesten a koreai lány, a világ egyik legismertebb gasztroinfluenszere 

Pihenésképpen aztán jóétvággyal nekilátott egy pacalpörköltnek is, majd visszatért a rántott húshoz.
A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket

A Lidl német egységeiben alaposan megemelik a béreket 

Megfejelik az óránként 5100 forintos minimálbért németországi üzleteikben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.