Mentes-M:a legkiemelkedőbb minőségű mentes ételek versenye

Megújult és új kategóriákkal keressük idén is a legkiemelkedőbb minőségű mentes food és drogéria termékeket hazánkban!

Folytatódik a tavalyi elsöprő nevezési kedvet kiváltó mentes termékeket megmérettető versenye, melyet hazánk legnagyobb szaklapkiadója, a PPH Média és a Store Insider szaklap hirdet meg.Az idei Mentes-M versenyre ettől a pillanattól kezdve nevezni ér!

Magyarországon minden negyedik ember szenved ételérzékenységben, a vásárlók egyre jobban keresik a mentes termékeket. A mentes, magvas, alacsony GI-index szerinti élelmiszerek fogyasztása kimondottan szárnyaló tendenciába kezdett az utóbbi években. A mentes élelmiszerek felé forduló vevők egyre tudatosabbak, egyre többen vannak, a piac pedig reagál erre, és egyre több ilyen élelmiszert kínál.

A kozmetikumok, tisztítószerek esetében hasonló a helyzet: a magyar piacon komoly vásárlói igény jelentkezik olyan termékek, termékcsaládok iránt, amelyek különböző mentességet nyújtanak a vásárlóiknak a természetesség jegyben. Ezért idén a mentes drogéria-termékek megmérettetésére is gondoltunk.

Mutassa meg, hogy Ön gyártja, forgalmazza a legjobb mentes termékeket hazánkban!

Meghosszabbított nevezési határidő: 2019. szeptember 6.

Nevezés és bővebb információ EZEN az oldalon!

Nevezési feltételek:

Kizárólag olyan termékekkel lehet nevezni, amely:

  • Food kategóriákban: a termék a 14 fő allergén közül legalább egytől (lásd 1169/2011 EU rendelet II. melléklet), és/vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól mentes, illetve
  • megfelel a kiírt kategóriáknak.
  • Drogéria kategóriákban: a termék megfelel a kiírt kategória egyikének, és igaz rá az abban felsorolt termékjellemző, mentesség valamelyike.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.