Mentes-M:a legkiemelkedőbb minőségű mentes ételek versenye

Megújult és új kategóriákkal keressük idén is a legkiemelkedőbb minőségű mentes food és drogéria termékeket hazánkban!

Folytatódik a tavalyi elsöprő nevezési kedvet kiváltó mentes termékeket megmérettető versenye, melyet hazánk legnagyobb szaklapkiadója, a PPH Média és a Store Insider szaklap hirdet meg.Az idei Mentes-M versenyre ettől a pillanattól kezdve nevezni ér!

Magyarországon minden negyedik ember szenved ételérzékenységben, a vásárlók egyre jobban keresik a mentes termékeket. A mentes, magvas, alacsony GI-index szerinti élelmiszerek fogyasztása kimondottan szárnyaló tendenciába kezdett az utóbbi években. A mentes élelmiszerek felé forduló vevők egyre tudatosabbak, egyre többen vannak, a piac pedig reagál erre, és egyre több ilyen élelmiszert kínál.

A kozmetikumok, tisztítószerek esetében hasonló a helyzet: a magyar piacon komoly vásárlói igény jelentkezik olyan termékek, termékcsaládok iránt, amelyek különböző mentességet nyújtanak a vásárlóiknak a természetesség jegyben. Ezért idén a mentes drogéria-termékek megmérettetésére is gondoltunk.

Mutassa meg, hogy Ön gyártja, forgalmazza a legjobb mentes termékeket hazánkban!

Meghosszabbított nevezési határidő: 2019. szeptember 6.

Nevezés és bővebb információ EZEN az oldalon!

Nevezési feltételek:

Kizárólag olyan termékekkel lehet nevezni, amely:

  • Food kategóriákban: a termék a 14 fő allergén közül legalább egytől (lásd 1169/2011 EU rendelet II. melléklet), és/vagy ételintoleranciát okozó anyagoktól mentes, illetve
  • megfelel a kiírt kategóriáknak.
  • Drogéria kategóriákban: a termék megfelel a kiírt kategória egyikének, és igaz rá az abban felsorolt termékjellemző, mentesség valamelyike.

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.