Mérsékelten emelik áraikat a lembergi éttermek

(MTI) - Átlagosan 20 százalékkal emelik áraikat az ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idejére a mérkőzések egyik helyszínéül szolgáló Lemberg (Lviv) éttermei és vendéglátó helyei.

 A lembergi polgármesteri hivatal gazdasági főosztályának közlése szerint a világon mindenütt bevett gyakorlat az éttermi és egyéb szolgáltatói árak növelése a labdarúgó EB-hez hasonló események idején. Viktorija Dovzsik, a hivatal vezetője arról biztosította a médiát, hogy az éttermek árainak növekedése, az átlagot tekintve, nem fogja meghaladni a 20 százalékot. Hozzátette: a lembergi éttermek alaposan felmérték a piacot, ezért nem várható jelentősebb áremelés - adta hírül a zaxid.net nyugat-ukrajnai hírportál.
    A tisztségviselő közölte: az EB idején a lembergi polgármesteri hivatal azonnal reagál majd az éttermek és kávézók működésével kapcsolatos valamennyi panaszra.
    Vardeksz Arzumanyan étteremtulajdonos a hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy Lembergben nem lesz olyan mértékű áremelkedés, mint amilyen Németországban volt tapasztalható az előző EB alatt.
    A nyugat-ukrajnai nagyvárosban 600 vendéglátóipari egység előre gondoskodott a nyersanyagok beszerzéséről az Euro-2012 egész idejére.
    Hivatalos közlés szerint a lembergi éttermek 40 százaléka kitűnő minősítést kapott az EB-re való felkészülést illetően. A vendéglátó helyek többsége a városközpontban található, s több mint 50 százalékuk rendelkezik bankkártya-leolvasóval, 60 százalékuk pedig ingyenes Wi-Fi szolgáltatással, míg a személyzetük 60 százaléka angolul is beszél. Több étterem speciális menüsorral és ételkülönlegességekkel várja a labdarúgó Eb lembergi mérkőzéseire érkező szurkolókat. (MTI)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.