Mérsékelten emelik áraikat a lembergi éttermek

(MTI) - Átlagosan 20 százalékkal emelik áraikat az ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idejére a mérkőzések egyik helyszínéül szolgáló Lemberg (Lviv) éttermei és vendéglátó helyei.

 A lembergi polgármesteri hivatal gazdasági főosztályának közlése szerint a világon mindenütt bevett gyakorlat az éttermi és egyéb szolgáltatói árak növelése a labdarúgó EB-hez hasonló események idején. Viktorija Dovzsik, a hivatal vezetője arról biztosította a médiát, hogy az éttermek árainak növekedése, az átlagot tekintve, nem fogja meghaladni a 20 százalékot. Hozzátette: a lembergi éttermek alaposan felmérték a piacot, ezért nem várható jelentősebb áremelés - adta hírül a zaxid.net nyugat-ukrajnai hírportál.
    A tisztségviselő közölte: az EB idején a lembergi polgármesteri hivatal azonnal reagál majd az éttermek és kávézók működésével kapcsolatos valamennyi panaszra.
    Vardeksz Arzumanyan étteremtulajdonos a hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy Lembergben nem lesz olyan mértékű áremelkedés, mint amilyen Németországban volt tapasztalható az előző EB alatt.
    A nyugat-ukrajnai nagyvárosban 600 vendéglátóipari egység előre gondoskodott a nyersanyagok beszerzéséről az Euro-2012 egész idejére.
    Hivatalos közlés szerint a lembergi éttermek 40 százaléka kitűnő minősítést kapott az EB-re való felkészülést illetően. A vendéglátó helyek többsége a városközpontban található, s több mint 50 százalékuk rendelkezik bankkártya-leolvasóval, 60 százalékuk pedig ingyenes Wi-Fi szolgáltatással, míg a személyzetük 60 százaléka angolul is beszél. Több étterem speciális menüsorral és ételkülönlegességekkel várja a labdarúgó Eb lembergi mérkőzéseire érkező szurkolókat. (MTI)


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.