Mérsékelten emelik áraikat a lembergi éttermek

(MTI) - Átlagosan 20 százalékkal emelik áraikat az ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idejére a mérkőzések egyik helyszínéül szolgáló Lemberg (Lviv) éttermei és vendéglátó helyei.

 A lembergi polgármesteri hivatal gazdasági főosztályának közlése szerint a világon mindenütt bevett gyakorlat az éttermi és egyéb szolgáltatói árak növelése a labdarúgó EB-hez hasonló események idején. Viktorija Dovzsik, a hivatal vezetője arról biztosította a médiát, hogy az éttermek árainak növekedése, az átlagot tekintve, nem fogja meghaladni a 20 százalékot. Hozzátette: a lembergi éttermek alaposan felmérték a piacot, ezért nem várható jelentősebb áremelés - adta hírül a zaxid.net nyugat-ukrajnai hírportál.
    A tisztségviselő közölte: az EB idején a lembergi polgármesteri hivatal azonnal reagál majd az éttermek és kávézók működésével kapcsolatos valamennyi panaszra.
    Vardeksz Arzumanyan étteremtulajdonos a hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy Lembergben nem lesz olyan mértékű áremelkedés, mint amilyen Németországban volt tapasztalható az előző EB alatt.
    A nyugat-ukrajnai nagyvárosban 600 vendéglátóipari egység előre gondoskodott a nyersanyagok beszerzéséről az Euro-2012 egész idejére.
    Hivatalos közlés szerint a lembergi éttermek 40 százaléka kitűnő minősítést kapott az EB-re való felkészülést illetően. A vendéglátó helyek többsége a városközpontban található, s több mint 50 százalékuk rendelkezik bankkártya-leolvasóval, 60 százalékuk pedig ingyenes Wi-Fi szolgáltatással, míg a személyzetük 60 százaléka angolul is beszél. Több étterem speciális menüsorral és ételkülönlegességekkel várja a labdarúgó Eb lembergi mérkőzéseire érkező szurkolókat. (MTI)


Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.