A lembergi polgármesteri hivatal gazdasági főosztályának közlése szerint a világon mindenütt bevett gyakorlat az éttermi és egyéb szolgáltatói árak növelése a labdarúgó EB-hez hasonló események idején. Viktorija Dovzsik, a hivatal vezetője arról biztosította a médiát, hogy az éttermek árainak növekedése, az átlagot tekintve, nem fogja meghaladni a 20 százalékot. Hozzátette: a lembergi éttermek alaposan felmérték a piacot, ezért nem várható jelentősebb áremelés - adta hírül a zaxid.net nyugat-ukrajnai hírportál.
A tisztségviselő közölte: az EB idején a lembergi polgármesteri hivatal azonnal reagál majd az éttermek és kávézók működésével kapcsolatos valamennyi panaszra.
Vardeksz Arzumanyan étteremtulajdonos a hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy Lembergben nem lesz olyan mértékű áremelkedés, mint amilyen Németországban volt tapasztalható az előző EB alatt.
A nyugat-ukrajnai nagyvárosban 600 vendéglátóipari egység előre gondoskodott a nyersanyagok beszerzéséről az Euro-2012 egész idejére.
Hivatalos közlés szerint a lembergi éttermek 40 százaléka kitűnő minősítést kapott az EB-re való felkészülést illetően. A vendéglátó helyek többsége a városközpontban található, s több mint 50 százalékuk rendelkezik bankkártya-leolvasóval, 60 százalékuk pedig ingyenes Wi-Fi szolgáltatással, míg a személyzetük 60 százaléka angolul is beszél. Több étterem speciális menüsorral és ételkülönlegességekkel várja a labdarúgó Eb lembergi mérkőzéseire érkező szurkolókat. (MTI)
Mérsékelten emelik áraikat a lembergi éttermek
(MTI) - Átlagosan 20 százalékkal emelik áraikat az ukrán-lengyel rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság idejére a mérkőzések egyik helyszínéül szolgáló Lemberg (Lviv) éttermei és vendéglátó helyei.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.