Messiék semmit nem bíznak a véletlenre a VB-győzelem érdekében

Az argentin labdarúgó-válogatott különleges poggyásszal érkezett csaknem egy hónapja a katari világbajnokságra: négy, egyenként 2,5 méteres grillsütővel (parrilla) és a rácsokra való mintegy két és fél tonna marhahússal. Az argentín vezetőség semmit sem bíz a véletlenre, minden feltételt biztosít a világbajnoki serleg megszerzése érdekében.

Egy igazi argentin, egy gaucho számára a grillsütőn, a parrillán elkészített marhasült, az asado olyannyira létszükséglet, mint egy alföldi pásztorembernek a gulyás, a slambuc, vagy a lebbencsleves. Természetesen Lionel Messi és társai annyira argentinok, hogy annál már nem is lehet argentinabb valaki, ha tehetnék, éjjel-nappal falnák a marhasültet, csak hát Katarban, ebben az arab országban a birka a nemzeti eledel, olvasható az index.hu portálon.

 

Azonban az Argentín Labdarúgószövetség (AFA) gondoskodott arról, emiatt nehogy vesszen a világbajnoki trófea: 2630 kg marhahúst - ezen belül 485 kiló marhanyakat, 376,7 kg lapockát, 119,8 kg bélszínt, 67,9 kg osso buccót és 233 kg hátszínt pakoltak fel a csapattal együtt a repülőre - Katar felé. Ezenkívül négy hatalmas méretű. egyenként 2,5 méteres grillsütőt, azaz parrillát is mellé csomagoltak.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

 

 

Forrás: index.hu


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.