Az újságírók és televíziós stábok az egész munkafolyamatot figyelemmel kísérhetik majd. Érdekessége, hogy első látásra semmiben sem fog különbözni egy sima hamburgernél. A lényeg a háttérsztoriban rejlik.
Az ételben található hús ugyanis nem egy, a vágóhídon levágott szarvasmarhából készül majd, hanem tudósok alkották, laboratóriumi körülmények között. A szakemberek reményüket fejezik ki afelől, hogy ez csak az első lépés a gasztronómia teljesen új területei felé.
A fő cél az, hogy a jövőben ne kelljen állatokat legyilkolni csak a húsukért és a mesterséges hús a mindennapjaink részéve váljon tíz éven belül. A laboratórium munkatársai arra is figyelmeztetnek, hogy a növekvő igényeket az agrárszektor egyre nehezebben tudná kielégíteni, így – ha nem dolgozunk ki alternatívákat – hamarosan eljön az az idő, amikor a hús luxuscikké válik.
Forrás: Mosaic Online