#metaxasun Hol lehet Budapest legjobb naplemente-néző helye?

Elindult a Metaxa nyári játéka! A Metaxa megkeresi Neked a legjobb naplemente-néző helyet Budapesten, ahol július 29-én egy Sunset Partyval ünnepli rajongóival együtt a napnyugtát.

A Metaxa játékához nem kell mást tenned, csak készíteni egy fényképet arról a helyről, ahonnan Számodra a legszebb a naplemente Budapesten, majd feltölteni a fotódat a Metaxa Sun Facebook oldalra vagy megjelölni Instagramon a #metaxasun címkével. A Metaxa a legjobb fotókat közzéteszi saját oldalain . A legtöbb like-ot kapott felhasználó pedig egy Samsung Galaxy tabletet kap, amellyel egész nyáron csodás naplementéket fotózhat és posztolhat!

Metaxa Sunset Party / Budapest

A közkedvelt görög italkülönlegesség egyet jelent a napsütéssel: az előállításához felhasznált szőlőszemeket nagyjából 2000 órányi simogató napfény érleli. Erre emlékeztet csillogó, sötétarany színe – ezért is igazán stílszerű a naplementében, kellemes zene mellett fogyasztani. Ha fontos számodra a társaság és jól ismered Budapest „kiülős" helyeit, tetőteraszait vagy éppen titkos folyóparti részeit, ha szívesen játszanál velünk és buliznál a Metaxával, segíts megtalálni a Metaxa Sunset Party helyszínét!

 A legtöbb szavazatot kapott (legtöbb feltöltött fotós feltöltést kapott) öt helyszín közül a Metaxa-zsűri választja ki a győztest, ahol július 29-én, kedden este megrendezik a Metaxa Sunset Partyt. Az általuk feltöltött fotó-szavazatoknál megjelölik a felhasználót is, a legtöbb like-ot kapott felhasználó egy Samsung Galaxy tabletet (Samsung T310 Galaxy Tab 3 8.0 16GB) kap ajándékba és természetesen meghívást barátaival együtt a partyra

Metaxa – a palackba zárt napsugár

A világhírű görög italkülönlegesség 1888-ban jelent meg először a piacon, és szinte azonnal világsikert aratott. A párlat nevét a saját szőlőbirtokkal rendelkező, újdonságra nyitott Spyros Metaxa-ról kapta, aki valami igazán exkluzív, elegáns és kiváló minőségű italt kívánt alkotni. A fiatal és ambiciózus Spyros Metaxa végül azt találta ki, hogy a remek, görög nap érlelte szőlőfajtákból készült borait összeházasítja. Több éves kísérletezés után született meg a speciális fűszereket tartalmazó, nem mindennapi eljárással lepárolt és érlelt, azóta is töretlenül népszerű Metaxa.

 A klasszikus mediterrán éghajlatú Görögországban a napsütéses órák száma megközelíti a 3000 órát, a Metaxa alapanyagául szolgáló három szőlőfajta emiatt igen magas cukortartalmú. Az ezekből készült különleges bort lepárolják, majd kézzel készített tölgyfa hordókban évekig érlelik – erre utalnak a csillagok a palackon –, aztán muskotályborokkal, természetes karamellel és desztillált vízzel elegyítik. A keveréket gyógynövényeken és rózsaszirmon szűrik át – ez adja az ital csodálatosan selymes ízét –, és további hat hónapig érlelik. Hazájában igen kedvelt ital, jellemzően jégre töltve, vagy long drinkként fogyasztják. Érdemes kipróbálni a fiatalok körében legnépszerűbb variációját, a gyömbérrel készített Metaxa Sunginger-t, amely igazi nyáresti hűsítő!

A csillagok

A fűszernövényekkel és muskotállyal aromatizált párlat több méter magas hordókban minimum három évig, de akár több évtizedig is érlelődik. Az évek számát a csillagok jelzik a palackon. Legnépszerűbb az 5 csillagos változat; minél hosszabb a hordóban töltött idő, annál fűszeresebb és teltebb ízű a végeredmény; a tizenkét csillagos pedig lágyabb a többinél. A hosszan tartó tölgyfahordós érlelés rendkívüli lágyságot és összetettséget is kölcsönöz, amiben természetesen a görög klíma is közrejátszik. A peloponnészoszi napsütés isteni ízeket csal elő a különleges brandyből.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.