Mitől bio a biotermék?

A biogazdálkodás szabályainak megfelelően, szigorúan ellenőrzött körülmények között előállított (vagyis nem utólagos vizsgálatokkal minősített) növényi vagy állati eredetű élelmiszert nevezzünk bioterméknek.

Melyek a biogazdálkodás alapelvei?

A biogazdálkodás – mely a köznyelvben azonos értelmű az ökológia gazdálkodás és az organikus gazdálkodás kifejezésekkel – a fenntartható mezőgazdaság és az egészséges élelmiszer megtermelése.

Milyen termékeket kínál a karcagi Nimród Biobolt?

A Hortobágy Ökorégió tagjaként a saját, karcagi-berekfürdői biogazdaságunk szürkemarha-, mangalica-, fehér sertés-, gabona- és pékáruinak széles választékát, napraforgó olajunkat, zöldséget, gyümölcsöt, konzerveket, bébiételeket, édességeket, bio sört, bort, pálinkát, szóval mindent, amit egy chef, vagy egy háziasszony a saját konyhájában szívesen használna ételeinek legkitűnőbb ízvilágának elnyerése céljából!

Hol találkozhatnak velünk az érdeklődők?

Partnereink és vásárlóink az ország legkülönbözőbb tájain élő, dolgozó biogazdák, bioboltok és éttermek szakemberei. A berekfürdői és karcagi bioboltokon felül saját éttermünkben, a Nimród Bioétteremben a hazai előállítású termékek mellett a nemzetközi biopiacok remekeiből is készítjük ételeinket, továbbá két fővárosi biopiacon, a XII. és a II. kerületben is árusítunk szombati napokon.

Mivel a biotermék teljes értékű és jóval táplálóbb, mint a szokványos élelmiszer, így a szokványos élelmiszerhez viszonyított ár- érték aránya bárki számára megfizethetővé teszi. Magyarországon egyelőre még kevés a tudatos fogyasztó, 0,5 – 1 %, viszont nyugaton már felismerték a bioételek fogyasztásának fontosságát, így sok közintézményben, óvodákban, iskolákban, kórházakban biztosítják a bioétel választékot. Magyarországon is ezt a példát kell követni, hogy már gyermekkorban tudatosítsuk az egészségtudatos táplálkozás előnyeit! Társadalmunk tévhite, ha valami bio, akkor, az alma kukacos, a fő táplálék a magvak, és a falusias jellegű ételek. A valóság az, hogy bármely, a gasztronómiában alkalmazott állati, illetve növényi erdetű alapanyag előállítható ökológiailag ellenőrzött körülmények között! Lépjen be az egyedülálló gasztronmómiai élmények világába, és kóstolja meg az egészséget a Nimród Biobolt különleges választékából!

Ifj. Hubai Imre biogazda

(x)

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.