Mitől bio a biotermék?

A biogazdálkodás szabályainak megfelelően, szigorúan ellenőrzött körülmények között előállított (vagyis nem utólagos vizsgálatokkal minősített) növényi vagy állati eredetű élelmiszert nevezzünk bioterméknek.

Melyek a biogazdálkodás alapelvei?

A biogazdálkodás – mely a köznyelvben azonos értelmű az ökológia gazdálkodás és az organikus gazdálkodás kifejezésekkel – a fenntartható mezőgazdaság és az egészséges élelmiszer megtermelése.

Milyen termékeket kínál a karcagi Nimród Biobolt?

A Hortobágy Ökorégió tagjaként a saját, karcagi-berekfürdői biogazdaságunk szürkemarha-, mangalica-, fehér sertés-, gabona- és pékáruinak széles választékát, napraforgó olajunkat, zöldséget, gyümölcsöt, konzerveket, bébiételeket, édességeket, bio sört, bort, pálinkát, szóval mindent, amit egy chef, vagy egy háziasszony a saját konyhájában szívesen használna ételeinek legkitűnőbb ízvilágának elnyerése céljából!

Hol találkozhatnak velünk az érdeklődők?

Partnereink és vásárlóink az ország legkülönbözőbb tájain élő, dolgozó biogazdák, bioboltok és éttermek szakemberei. A berekfürdői és karcagi bioboltokon felül saját éttermünkben, a Nimród Bioétteremben a hazai előállítású termékek mellett a nemzetközi biopiacok remekeiből is készítjük ételeinket, továbbá két fővárosi biopiacon, a XII. és a II. kerületben is árusítunk szombati napokon.

Mivel a biotermék teljes értékű és jóval táplálóbb, mint a szokványos élelmiszer, így a szokványos élelmiszerhez viszonyított ár- érték aránya bárki számára megfizethetővé teszi. Magyarországon egyelőre még kevés a tudatos fogyasztó, 0,5 – 1 %, viszont nyugaton már felismerték a bioételek fogyasztásának fontosságát, így sok közintézményben, óvodákban, iskolákban, kórházakban biztosítják a bioétel választékot. Magyarországon is ezt a példát kell követni, hogy már gyermekkorban tudatosítsuk az egészségtudatos táplálkozás előnyeit! Társadalmunk tévhite, ha valami bio, akkor, az alma kukacos, a fő táplálék a magvak, és a falusias jellegű ételek. A valóság az, hogy bármely, a gasztronómiában alkalmazott állati, illetve növényi erdetű alapanyag előállítható ökológiailag ellenőrzött körülmények között! Lépjen be az egyedülálló gasztronmómiai élmények világába, és kóstolja meg az egészséget a Nimród Biobolt különleges választékából!

Ifj. Hubai Imre biogazda

(x)

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

Az Alelí egy mediterrán vidékeken őshonos dísznövény - ezt a nevet adta a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett sztárséf, Dani García, aki Budapesten nyitotta meg brandjének legújabb egységét.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.