Mitől bio a biotermék?

A biogazdálkodás szabályainak megfelelően, szigorúan ellenőrzött körülmények között előállított (vagyis nem utólagos vizsgálatokkal minősített) növényi vagy állati eredetű élelmiszert nevezzünk bioterméknek.

Melyek a biogazdálkodás alapelvei?

A biogazdálkodás – mely a köznyelvben azonos értelmű az ökológia gazdálkodás és az organikus gazdálkodás kifejezésekkel – a fenntartható mezőgazdaság és az egészséges élelmiszer megtermelése.

Milyen termékeket kínál a karcagi Nimród Biobolt?

A Hortobágy Ökorégió tagjaként a saját, karcagi-berekfürdői biogazdaságunk szürkemarha-, mangalica-, fehér sertés-, gabona- és pékáruinak széles választékát, napraforgó olajunkat, zöldséget, gyümölcsöt, konzerveket, bébiételeket, édességeket, bio sört, bort, pálinkát, szóval mindent, amit egy chef, vagy egy háziasszony a saját konyhájában szívesen használna ételeinek legkitűnőbb ízvilágának elnyerése céljából!

Hol találkozhatnak velünk az érdeklődők?

Partnereink és vásárlóink az ország legkülönbözőbb tájain élő, dolgozó biogazdák, bioboltok és éttermek szakemberei. A berekfürdői és karcagi bioboltokon felül saját éttermünkben, a Nimród Bioétteremben a hazai előállítású termékek mellett a nemzetközi biopiacok remekeiből is készítjük ételeinket, továbbá két fővárosi biopiacon, a XII. és a II. kerületben is árusítunk szombati napokon.

Mivel a biotermék teljes értékű és jóval táplálóbb, mint a szokványos élelmiszer, így a szokványos élelmiszerhez viszonyított ár- érték aránya bárki számára megfizethetővé teszi. Magyarországon egyelőre még kevés a tudatos fogyasztó, 0,5 – 1 %, viszont nyugaton már felismerték a bioételek fogyasztásának fontosságát, így sok közintézményben, óvodákban, iskolákban, kórházakban biztosítják a bioétel választékot. Magyarországon is ezt a példát kell követni, hogy már gyermekkorban tudatosítsuk az egészségtudatos táplálkozás előnyeit! Társadalmunk tévhite, ha valami bio, akkor, az alma kukacos, a fő táplálék a magvak, és a falusias jellegű ételek. A valóság az, hogy bármely, a gasztronómiában alkalmazott állati, illetve növényi erdetű alapanyag előállítható ökológiailag ellenőrzött körülmények között! Lépjen be az egyedülálló gasztronmómiai élmények világába, és kóstolja meg az egészséget a Nimród Biobolt különleges választékából!

Ifj. Hubai Imre biogazda

(x)

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.