“Modernitás és Tradíció kéz a kézben”

“Modernitás és Tradíció kéz a kézben”

2013. szeptember 13-15. között rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő EAT! Brussels fesztivált a gyönyörű Bois de la Cambre parkban, ahol a látogatók Brüsszel legjobb éttermeivel és számos régió konyhájával találkozhattak – köztük Szicsuán, Katanga, Ukrajna, Budapest, Rabat, Beijing, Quebec, Szófia és Pozsony képviseletével.

A tavalyi sikeres bemutatkozás után a magyar pavilon, a “Foie Gras .& Co – Le goût de Budapest” vezetője, Bencsik Dávid idén az ARAZ Étterem séfét kérte fel, hogy képviselje Magyarországot, Budapestet ezen a rendezvényen.
A fesztiválon több mint 30 étterem, köztük két Michelin csillagos brüsszeli vendéglátóhely és 7 világrégió vett részt, valamint számos kulináris kézműves program szerepelt. A konyhafőnökök helyben készített munkáit kedvezményes árakon lehetett megkóstolni.

A magyar pavilon idei mottója “Modernitás és Tradíció kéz a kézben”. Barka Áron chef de cuisine és Bakonyi Balázs chef de partie új köntösbe ültetett tradicionális menüvel készültek a rendezvényre: Akácfán füstölt libamájpástétom, konfitált barackkal és vajaskaláccsal, Majoránnás kacsa- és libamáj duója csicsókahabbal, Kökényes-vörösboros marhapörkölt dödöllével, Meggyes-mákos rétes. A magyar borokat idén Jim Bauters brüsszeli magyarbarát flamand borkereskedő prezentálta.

kep5.jpgA pénteken megrendezésre került VIP fogadást megtisztelt jelenlétével Rudi Vervoort Brüsszel Régió miniszterelnöke, a Régió PR Kommunikációs igazgatója, a Külkapcsolati igazgatója, Pozsony Önkormányzatának alelnöke, továbbá részt vettek az eseményen a Continental Hotel Budapest legfontosabb belga partnerei és törzsvendégei.

Szombaton és vasárnap a Hungarikumnak számító karcagi birkapörköltet egy igazi karcagi pásztor, Kun László szabadtűzön bográcsban készítette el a vendégeknek.

A főpolgármester Tarlós István támogatása mellett az idei együttműködő partnerek a Magyar Ház Alapítvány, a Continental Hotel Budapest – Araz Étterem, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Fine Wines JIBA voltak.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.