“Modernitás és Tradíció kéz a kézben”

“Modernitás és Tradíció kéz a kézben”

2013. szeptember 13-15. között rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő EAT! Brussels fesztivált a gyönyörű Bois de la Cambre parkban, ahol a látogatók Brüsszel legjobb éttermeivel és számos régió konyhájával találkozhattak – köztük Szicsuán, Katanga, Ukrajna, Budapest, Rabat, Beijing, Quebec, Szófia és Pozsony képviseletével.

A tavalyi sikeres bemutatkozás után a magyar pavilon, a “Foie Gras .& Co – Le goût de Budapest” vezetője, Bencsik Dávid idén az ARAZ Étterem séfét kérte fel, hogy képviselje Magyarországot, Budapestet ezen a rendezvényen.
A fesztiválon több mint 30 étterem, köztük két Michelin csillagos brüsszeli vendéglátóhely és 7 világrégió vett részt, valamint számos kulináris kézműves program szerepelt. A konyhafőnökök helyben készített munkáit kedvezményes árakon lehetett megkóstolni.

A magyar pavilon idei mottója “Modernitás és Tradíció kéz a kézben”. Barka Áron chef de cuisine és Bakonyi Balázs chef de partie új köntösbe ültetett tradicionális menüvel készültek a rendezvényre: Akácfán füstölt libamájpástétom, konfitált barackkal és vajaskaláccsal, Majoránnás kacsa- és libamáj duója csicsókahabbal, Kökényes-vörösboros marhapörkölt dödöllével, Meggyes-mákos rétes. A magyar borokat idén Jim Bauters brüsszeli magyarbarát flamand borkereskedő prezentálta.

kep5.jpgA pénteken megrendezésre került VIP fogadást megtisztelt jelenlétével Rudi Vervoort Brüsszel Régió miniszterelnöke, a Régió PR Kommunikációs igazgatója, a Külkapcsolati igazgatója, Pozsony Önkormányzatának alelnöke, továbbá részt vettek az eseményen a Continental Hotel Budapest legfontosabb belga partnerei és törzsvendégei.

Szombaton és vasárnap a Hungarikumnak számító karcagi birkapörköltet egy igazi karcagi pásztor, Kun László szabadtűzön bográcsban készítette el a vendégeknek.

A főpolgármester Tarlós István támogatása mellett az idei együttműködő partnerek a Magyar Ház Alapítvány, a Continental Hotel Budapest – Araz Étterem, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Fine Wines JIBA voltak.


Vezérváltás a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari cégénél

Vezérváltás a világ egyik legjelentősebb élelmiszeripari cégénél 

Hein Schumacher vezérigazgató helyére Fernando Fernandez pénzügyi igazgató kerül.
Nagy Márton: pályázati lehetőség falusi kiskocsmáknak

Nagy Márton: pályázati lehetőség falusi kiskocsmáknak 

Egymilliárd forintra pályázhatnak az ezer fő alatti településen működő kiskocsmák, bárok és borozók.
Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán

Cukrászok, szakácsok, pincérek versenyeznek Tatán 

Farsang Kupa néven rendezik meg az ország ételkészítőinek legnagyobb versenyét szombaton a városban.
Kihirdették az Év Mentes Séfjeit

Kihirdették az Év Mentes Séfjeit 

Február 20-án, csütörtökön a METRO Gasztroakadémián idén 7. alkalommal rendezték meg az Év Mentes Séfje versenyt. 
Megvan az ország legjobb lekvárja

Megvan az ország legjobb lekvárja 

Több kategóriában keresték az ország legjobb helyi termékét, a legjobb lekvár címet a Szatmári Éden nyerte el.
Hat furcsa étterem a nagyvilágból

Hat furcsa étterem a nagyvilágból 

A világ számos pontján találhatók olyan éttermek, amelyek nemcsak kulináris élvezeteket kínálnak, hanem egyedi és szokatlan környezetükkel is maradandó élményt nyújtanak.
Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja?

Milyen lesz idén az Év pálinkás bonbonja? 

Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 25. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.