“Modernitás és Tradíció kéz a kézben”

“Modernitás és Tradíció kéz a kézben”

2013. szeptember 13-15. között rendezték meg a nagy népszerűségnek örvendő EAT! Brussels fesztivált a gyönyörű Bois de la Cambre parkban, ahol a látogatók Brüsszel legjobb éttermeivel és számos régió konyhájával találkozhattak – köztük Szicsuán, Katanga, Ukrajna, Budapest, Rabat, Beijing, Quebec, Szófia és Pozsony képviseletével.

A tavalyi sikeres bemutatkozás után a magyar pavilon, a “Foie Gras .& Co – Le goût de Budapest” vezetője, Bencsik Dávid idén az ARAZ Étterem séfét kérte fel, hogy képviselje Magyarországot, Budapestet ezen a rendezvényen.
A fesztiválon több mint 30 étterem, köztük két Michelin csillagos brüsszeli vendéglátóhely és 7 világrégió vett részt, valamint számos kulináris kézműves program szerepelt. A konyhafőnökök helyben készített munkáit kedvezményes árakon lehetett megkóstolni.

A magyar pavilon idei mottója “Modernitás és Tradíció kéz a kézben”. Barka Áron chef de cuisine és Bakonyi Balázs chef de partie új köntösbe ültetett tradicionális menüvel készültek a rendezvényre: Akácfán füstölt libamájpástétom, konfitált barackkal és vajaskaláccsal, Majoránnás kacsa- és libamáj duója csicsókahabbal, Kökényes-vörösboros marhapörkölt dödöllével, Meggyes-mákos rétes. A magyar borokat idén Jim Bauters brüsszeli magyarbarát flamand borkereskedő prezentálta.

kep5.jpgA pénteken megrendezésre került VIP fogadást megtisztelt jelenlétével Rudi Vervoort Brüsszel Régió miniszterelnöke, a Régió PR Kommunikációs igazgatója, a Külkapcsolati igazgatója, Pozsony Önkormányzatának alelnöke, továbbá részt vettek az eseményen a Continental Hotel Budapest legfontosabb belga partnerei és törzsvendégei.

Szombaton és vasárnap a Hungarikumnak számító karcagi birkapörköltet egy igazi karcagi pásztor, Kun László szabadtűzön bográcsban készítette el a vendégeknek.

A főpolgármester Tarlós István támogatása mellett az idei együttműködő partnerek a Magyar Ház Alapítvány, a Continental Hotel Budapest – Araz Étterem, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Fine Wines JIBA voltak.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.