Morbid, vagy pikáns: oroszlán burger 21 dollárért?

A Phoenix-i (Arizona) Il Vinaio étterem extrém módon tiszteleg a Dél-Afrikában zajló labadarúgó világbajnokság előtt: a versengés időtartamára oroszlánhúsból készült burgert kínál vendégeinek. Amióta az állatok királya terítékre került, több mint 250 tiltakozó levelet, sőt bombafenyegetést is kapott az étterem – írja a NY Daily News.com.

Cameron Selogie, a tulajdonos értetlenül fogadta a tiltakozásokat. „Úgy gondoltuk, mivel a VB Afrikában zajlik, érdekes lehet az oroszlán-burger a vállalkozó szellemű vendégeink számára.”

Hozzátette, hogy az állatokat az Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma által összeállított szabályozás előírásai szerint egy Illinis állambeli szabadtartású farmon nevelték, kifejezetten ezzel a céllal.

"A panaszosok többsége meghallgatja érveinket, és elfogadja, hogy ez a fajta állattenyésztés nem növeli az oroszlánok kipusztulásának veszélyét. – mondta Selogie.

Il Vinaio nem vállalt túl nagy kockázatot, hiszen mindössze 10 font (alig 5 kilogramm) oroszlánhúst rendelt, azt keverték össze darált marhahússal. A burgerhez fűszeres házi burgonyát és grillezett csöves kukoricát kínálnak. Az étterem tulajdonosa napi 30 lion-burger eladását tervezi.

A Mezőgazdasági Minisztérium szóvivője „szokatlan, de nem illegális” szavakkal reagált a hozzá intézett kérdésre.

 


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.