Moszkvában az Egri Csillagok

(MTI) - Az Egri borvidék különlegességei, díjnyertes borászai, pincészetei mutatkoztak be csütörtökön az orosz fővárosban.

Találkozó az "Egri csillagokkal". A Gárdonyi Gézától kölcsönzött címmel hirdette meg a moszkvai rendezvényt az Oroszországban működő Tokaji borklub. 
    A Kutuzov sugárúti Diadalív szomszédságában lévő elegáns étterem közönsége megismerhette az észak-magyarországi borvidék különlegességeit.   
    A kóstolón csak Egri Bikavérből legalább négyféle szerepelt, amelyeket  a borvidék neves képviselői, közöttük az Év pincészete címet 2011-ben elnyerő noszvaji Thummerer pince munkatársai ajánlottak az érdeklődők figyelmébe. 
    Vlagyimir Capelik orosz borszakértő az MTI-nek elmondta: a jelenlévők közül legjobban Gál Tibor borait ismeri, számára ezért nagy élmény volt megismerkedni a borásszal. 
    Az első magyar Év borászának fia, ifjabb Gál Tibor szokatlan köszöntőt mondott a moszkvai bemutatón. "Harminc évvel ezelőtt alárendelt szerepet játszottunk önökkel szemben, most baráti meghívást kaptunk ide, és azt reméljük, hogy amikor elmegyünk, önök felnéznek majd ránk" - mondta a fiatal és sikeres borász.   
    A Gróf Buttler borászat, a Juhász testvérek egerszalóki pincészete, és Vincze Béla is részt vett díjnyertes boraival a moszkvai bemutatkozáson. Vincze Béla 2005-ben kapta meg a megtisztelő Év borásza címet.  
    A moszkvai közönség megkóstolhatta a St. Andrea pincészet Napborát, az Áldást és az Örökké nevű bort, amelyek nem csak különleges nevükkel keltik fel a figyelmet. Megízlelhették a Dula és a Vitavin pincészet borait is. 
    Az Egri borvidék bemutatkozása pénteken Szentpéterváron folytatódik - mondta az MTI-nek Kiss Szilárd, a moszkvai magyar nagykövetség mezőgazdasági attaséja. Hozzátette, hogy a Tokaji borklub segítségével kéthavonta más és más magyar borvidékkel ismertetik meg az orosz gazdasági és politikai élet képviselőit.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.