Találkozó az "Egri csillagokkal". A Gárdonyi Gézától kölcsönzött címmel hirdette meg a moszkvai rendezvényt az Oroszországban működő Tokaji borklub.
A Kutuzov sugárúti Diadalív szomszédságában lévő elegáns étterem közönsége megismerhette az észak-magyarországi borvidék különlegességeit.
A kóstolón csak Egri Bikavérből legalább négyféle szerepelt, amelyeket a borvidék neves képviselői, közöttük az Év pincészete címet 2011-ben elnyerő noszvaji Thummerer pince munkatársai ajánlottak az érdeklődők figyelmébe.
Vlagyimir Capelik orosz borszakértő az MTI-nek elmondta: a jelenlévők közül legjobban Gál Tibor borait ismeri, számára ezért nagy élmény volt megismerkedni a borásszal.
Az első magyar Év borászának fia, ifjabb Gál Tibor szokatlan köszöntőt mondott a moszkvai bemutatón. "Harminc évvel ezelőtt alárendelt szerepet játszottunk önökkel szemben, most baráti meghívást kaptunk ide, és azt reméljük, hogy amikor elmegyünk, önök felnéznek majd ránk" - mondta a fiatal és sikeres borász.
A Gróf Buttler borászat, a Juhász testvérek egerszalóki pincészete, és Vincze Béla is részt vett díjnyertes boraival a moszkvai bemutatkozáson. Vincze Béla 2005-ben kapta meg a megtisztelő Év borásza címet.
A moszkvai közönség megkóstolhatta a St. Andrea pincészet Napborát, az Áldást és az Örökké nevű bort, amelyek nem csak különleges nevükkel keltik fel a figyelmet. Megízlelhették a Dula és a Vitavin pincészet borait is.
Az Egri borvidék bemutatkozása pénteken Szentpéterváron folytatódik - mondta az MTI-nek Kiss Szilárd, a moszkvai magyar nagykövetség mezőgazdasági attaséja. Hozzátette, hogy a Tokaji borklub segítségével kéthavonta más és más magyar borvidékkel ismertetik meg az orosz gazdasági és politikai élet képviselőit.
Moszkvában az Egri Csillagok
(MTI) - Az Egri borvidék különlegességei, díjnyertes borászai, pincészetei mutatkoztak be csütörtökön az orosz fővárosban.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.