Moszkvában az Egri Csillagok

(MTI) - Az Egri borvidék különlegességei, díjnyertes borászai, pincészetei mutatkoztak be csütörtökön az orosz fővárosban.

Találkozó az "Egri csillagokkal". A Gárdonyi Gézától kölcsönzött címmel hirdette meg a moszkvai rendezvényt az Oroszországban működő Tokaji borklub. 
    A Kutuzov sugárúti Diadalív szomszédságában lévő elegáns étterem közönsége megismerhette az észak-magyarországi borvidék különlegességeit.   
    A kóstolón csak Egri Bikavérből legalább négyféle szerepelt, amelyeket  a borvidék neves képviselői, közöttük az Év pincészete címet 2011-ben elnyerő noszvaji Thummerer pince munkatársai ajánlottak az érdeklődők figyelmébe. 
    Vlagyimir Capelik orosz borszakértő az MTI-nek elmondta: a jelenlévők közül legjobban Gál Tibor borait ismeri, számára ezért nagy élmény volt megismerkedni a borásszal. 
    Az első magyar Év borászának fia, ifjabb Gál Tibor szokatlan köszöntőt mondott a moszkvai bemutatón. "Harminc évvel ezelőtt alárendelt szerepet játszottunk önökkel szemben, most baráti meghívást kaptunk ide, és azt reméljük, hogy amikor elmegyünk, önök felnéznek majd ránk" - mondta a fiatal és sikeres borász.   
    A Gróf Buttler borászat, a Juhász testvérek egerszalóki pincészete, és Vincze Béla is részt vett díjnyertes boraival a moszkvai bemutatkozáson. Vincze Béla 2005-ben kapta meg a megtisztelő Év borásza címet.  
    A moszkvai közönség megkóstolhatta a St. Andrea pincészet Napborát, az Áldást és az Örökké nevű bort, amelyek nem csak különleges nevükkel keltik fel a figyelmet. Megízlelhették a Dula és a Vitavin pincészet borait is. 
    Az Egri borvidék bemutatkozása pénteken Szentpéterváron folytatódik - mondta az MTI-nek Kiss Szilárd, a moszkvai magyar nagykövetség mezőgazdasági attaséja. Hozzátette, hogy a Tokaji borklub segítségével kéthavonta más és más magyar borvidékkel ismertetik meg az orosz gazdasági és politikai élet képviselőit.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.