Kialakult az MVI gasztrotúra részletes programja

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) külföldi szakmai programot szervez.

A részletesprogram pedig a következő:

2019. október 2. szerda
04:00 Indulás busszal Budapest 3. ker. Piroska utcából – további felszállóhelyeket még igény szerint
egyeztetjük – útvonal: Győr – Rajka – Pozsony – Lednice
09:00 Lednice kastély parkjának megtekintése, reggeli
majd a 10 percre fekvő Valtice-n kastélynézés és borkóstolás, valamint a kastély híres borospincéjének megtekintése
15:00 Hlinsko Tatramléko (tatramleko.cz) tejipari cég, gyárlátogatás – 1 órás körbevezetés üzemidőben
17:00 Humpolec – Bernard Family Sörfőzde látogatás
19:00 szállás elfoglalása Hotel Kotyza Humpolec **** www.hotelkotyza.cz és vacsora

2019. október 3. csütörtök
08:00 indulás – Pilzenbe
10:00 Pilsner Urquell Múzeum megtekintése sörkóstolóval
12:00 a pilzeni Purkmistr – kisebb sörfőzde meglátogatása – sörkóstolással egybekötve
16:00 a németországi Selb – Porcelánmúzeum megtekintése
19:00 Weidenbe érkezés – szállás Amedia Hotel Weiden ****, közös vacsora Weiden óvárosában a sétálóutcában, majd egy helyi sörfőzde látogatás kóstolóval

2019. október 4. péntek
09:00 Weiden – Üveggyár és bemutatóterem megtekintése vásárlási lehetőséggel
15:00 érkezés Cesky Krumlovba, városnézés és fakultatív ebéd
18:00 Ceské Budejovice – sörkóstoló 20:00 Zlatá Husa szállás elfoglalása és vacsora - Hotel Concertino **** 

2019. október 5. szombat
08:00 indulás a Velke Karlovicére
12:00 érkezés Velke Karlovice Gasztrofesztivál
16:00 indulás Budapestre
21:00 körül érkezés Budapestre

ESŐ ESETÉN: 08:00 indulás
12:00 szlovákiai Éleskő ebéd és pincelátogatás
15:00 indulás Budapestre
19:00 érkezés Budapestre

További információkért (költségek, utalás, számlázás) keressék Bíró Bernadett-et az [email protected] e-mail címen.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.