Kialakult az MVI gasztrotúra részletes programja

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) külföldi szakmai programot szervez.

A részletesprogram pedig a következő:

2019. október 2. szerda
04:00 Indulás busszal Budapest 3. ker. Piroska utcából – további felszállóhelyeket még igény szerint
egyeztetjük – útvonal: Győr – Rajka – Pozsony – Lednice
09:00 Lednice kastély parkjának megtekintése, reggeli
majd a 10 percre fekvő Valtice-n kastélynézés és borkóstolás, valamint a kastély híres borospincéjének megtekintése
15:00 Hlinsko Tatramléko (tatramleko.cz) tejipari cég, gyárlátogatás – 1 órás körbevezetés üzemidőben
17:00 Humpolec – Bernard Family Sörfőzde látogatás
19:00 szállás elfoglalása Hotel Kotyza Humpolec **** www.hotelkotyza.cz és vacsora

2019. október 3. csütörtök
08:00 indulás – Pilzenbe
10:00 Pilsner Urquell Múzeum megtekintése sörkóstolóval
12:00 a pilzeni Purkmistr – kisebb sörfőzde meglátogatása – sörkóstolással egybekötve
16:00 a németországi Selb – Porcelánmúzeum megtekintése
19:00 Weidenbe érkezés – szállás Amedia Hotel Weiden ****, közös vacsora Weiden óvárosában a sétálóutcában, majd egy helyi sörfőzde látogatás kóstolóval

2019. október 4. péntek
09:00 Weiden – Üveggyár és bemutatóterem megtekintése vásárlási lehetőséggel
15:00 érkezés Cesky Krumlovba, városnézés és fakultatív ebéd
18:00 Ceské Budejovice – sörkóstoló 20:00 Zlatá Husa szállás elfoglalása és vacsora - Hotel Concertino **** 

2019. október 5. szombat
08:00 indulás a Velke Karlovicére
12:00 érkezés Velke Karlovice Gasztrofesztivál
16:00 indulás Budapestre
21:00 körül érkezés Budapestre

ESŐ ESETÉN: 08:00 indulás
12:00 szlovákiai Éleskő ebéd és pincelátogatás
15:00 indulás Budapestre
19:00 érkezés Budapestre

További információkért (költségek, utalás, számlázás) keressék Bíró Bernadett-et az [email protected] e-mail címen.


Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Magyar siker a Bocuse d'Or-on

Magyar siker a Bocuse d'Or-on 

Ismét bizonyított a magyar csapat a gasztronómiai világbajnokságon.
 Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas

Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas 

A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.
Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja

Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja 

A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.