Kialakult az MVI gasztrotúra részletes programja

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) külföldi szakmai programot szervez.

A részletesprogram pedig a következő:

2019. október 2. szerda
04:00 Indulás busszal Budapest 3. ker. Piroska utcából – további felszállóhelyeket még igény szerint
egyeztetjük – útvonal: Győr – Rajka – Pozsony – Lednice
09:00 Lednice kastély parkjának megtekintése, reggeli
majd a 10 percre fekvő Valtice-n kastélynézés és borkóstolás, valamint a kastély híres borospincéjének megtekintése
15:00 Hlinsko Tatramléko (tatramleko.cz) tejipari cég, gyárlátogatás – 1 órás körbevezetés üzemidőben
17:00 Humpolec – Bernard Family Sörfőzde látogatás
19:00 szállás elfoglalása Hotel Kotyza Humpolec **** www.hotelkotyza.cz és vacsora

2019. október 3. csütörtök
08:00 indulás – Pilzenbe
10:00 Pilsner Urquell Múzeum megtekintése sörkóstolóval
12:00 a pilzeni Purkmistr – kisebb sörfőzde meglátogatása – sörkóstolással egybekötve
16:00 a németországi Selb – Porcelánmúzeum megtekintése
19:00 Weidenbe érkezés – szállás Amedia Hotel Weiden ****, közös vacsora Weiden óvárosában a sétálóutcában, majd egy helyi sörfőzde látogatás kóstolóval

2019. október 4. péntek
09:00 Weiden – Üveggyár és bemutatóterem megtekintése vásárlási lehetőséggel
15:00 érkezés Cesky Krumlovba, városnézés és fakultatív ebéd
18:00 Ceské Budejovice – sörkóstoló 20:00 Zlatá Husa szállás elfoglalása és vacsora - Hotel Concertino **** 

2019. október 5. szombat
08:00 indulás a Velke Karlovicére
12:00 érkezés Velke Karlovice Gasztrofesztivál
16:00 indulás Budapestre
21:00 körül érkezés Budapestre

ESŐ ESETÉN: 08:00 indulás
12:00 szlovákiai Éleskő ebéd és pincelátogatás
15:00 indulás Budapestre
19:00 érkezés Budapestre

További információkért (költségek, utalás, számlázás) keressék Bíró Bernadett-et az [email protected] e-mail címen.


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.