A társaság által közzétett információk szerint az új éttermek megnyitása elsősorban az Egyesült Államokban, Németországban, Franciaországban, Oroszországban, Kínában és Ausztráliában várható. A számok nyelvére lefordítva mindez azt jelenti, hogy az USA-ban 150 új étterem létesül, Európában 260 étterem nyitása várható, Ázsiában, a Közel-Keleten, Afrikában és Ausztráliában összesen 490, Dél-Amerikában 80, míg Kanadában 20 új étterem kapcsolódhat be a franchise rendszerbe. A jelenlegi ismeretek szerint a McDonald’s 32 ezer étteremmel rendelkezik világszerte több mint 100 országban. Az expanzió mellett további fontos bejelentés volt a társaság részéről, hogy a vezetés 2.4 milliárd dollárt kíván arra fordítani a közeljövőben, hogy 2300 meglévő éttermét átalakítsa annak érdekében, hogy azok erősítsék a McDonald’s márkatudatosságot.
Nagyratörő tervek a McDonaldsnál
Ahhoz képest, hogy a közeli hetekben kivonult Izlandról a McDonald's igen ambiciózusnak nevezhető az a terv, amellyel a közeli napokban az óriáscég. Egy, a befektetőkkel tartott találkozón a társaság bejelentette, hogy jövőre 1000 új éttermet kíván nyitni annak érdekében, hogy az árbevételét 5%-kal, míg nettó eredményét 7%-kal növelhesse.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Legjobbak közt a magyar speciality kávé
A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben
A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.