Ez azt támasztja alá, hogy helyes az a készülő szabályozás amely szerint nem lehetnének gyorséttermek – beleértve a burger bárokat, a sült csirkét és a kebabot árusító üzleteket – az előbb említett létesítményekhez 400 méternél közelebb. Tervezik azt is, hogy a városközpontban is korlátoznák a gyorséttermek számát és a nyitvatartási idejüket is lecsökkentenék. Az új szabályozás a legjobb esetben is csak a jövő év februárjában vagy márciusában valósulhatna meg. Clyde Loakes, az ezért lobbizó tanács vezetője elmondta: „Azt szeretnénk, ha a gyerekek az iskolai menzákon ebédelnének, vagy a hazulról hozott ennivalót fogyasztanák, mert ezek egészségesebbek a gyorséttermi ételeknél. Az embereknek se akarjuk megszabni, hogyan éljenek, de ha gyorséttermekkel vannak körülvéve, akkor nincs választásuk." (www.costsectorcatering.co.uk)
Ne legyenek gyorséttermek az iskolák mellett
A megkérdezettek 93 százaléka szerint nem jó, ha a gyorséttermek és a fiatalok körében kedvelt szórakozóhelyek közelében vannak – derült ki egy friss angol kutatásból.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort
Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba
Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár
A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában
Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát
A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában
Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog
A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Magyar siker a Bocuse d'Or-on
Ismét bizonyított a magyar csapat a gasztronómiai világbajnokságon.
Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas
A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.
Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja
A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.