Ez azt támasztja alá, hogy helyes az a készülő szabályozás amely szerint nem lehetnének gyorséttermek – beleértve a burger bárokat, a sült csirkét és a kebabot árusító üzleteket – az előbb említett létesítményekhez 400 méternél közelebb. Tervezik azt is, hogy a városközpontban is korlátoznák a gyorséttermek számát és a nyitvatartási idejüket is lecsökkentenék. Az új szabályozás a legjobb esetben is csak a jövő év februárjában vagy márciusában valósulhatna meg. Clyde Loakes, az ezért lobbizó tanács vezetője elmondta: „Azt szeretnénk, ha a gyerekek az iskolai menzákon ebédelnének, vagy a hazulról hozott ennivalót fogyasztanák, mert ezek egészségesebbek a gyorséttermi ételeknél. Az embereknek se akarjuk megszabni, hogyan éljenek, de ha gyorséttermekkel vannak körülvéve, akkor nincs választásuk." (www.costsectorcatering.co.uk)
Ne legyenek gyorséttermek az iskolák mellett
A megkérdezettek 93 százaléka szerint nem jó, ha a gyorséttermek és a fiatalok körében kedvelt szórakozóhelyek közelében vannak – derült ki egy friss angol kutatásból.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.