Nem csökken a dohányzásmentes bárok forgalma Amerikában

Egy amerikai tanulmány először foglalkozott átfogóan azzal, hogy a dohányzás betiltása milyen gazdasági következményekkel jár a vendéglátóipari egységekre nézve. Meglepő módon a füstmentesség egyáltalán nem okozott bevételkiesést, és elbocsátások helyett inkább tovább nőtt azoknak a munkahelyeknek a száma, amelyeket ezek a bárok és vendéglők nyújtanak az embereknek - adta közzé a felmérés eredményét az OrientPress.

A tiszta levegőnek köszönhetően a két vizsgált városban két és fél év alatt 3 százalékkal növekedett azoknak a munkahelyeknek a száma, amelyeket a vendéglátóipari egységek kínáltak a lakosság számára. Ez pedig azt jelenti, hogy tévesek voltak azok az előrejelzések, amelyek szerint a dohányzás betiltása bevételkiesést, ezáltal pedig elbocsátásokat fog eredményezni - írja a Journal of Public Health Management Practice.

A füstmentesség szószólói így most elégedettek: szerintük ugyanis amellett, hogy megvédik az emberek egészségét, vagyis megakadályozzák, hogy a passzív dohányzás miatt légzőszervi panaszaik legyenek, még az üzletet is fellendítették ezzel a lépéssel.

A dohányzás betiltásával nemcsak a fogyasztók, hanem a dolgozók egészségét is védjük. Ez pedig úgy tűnik, az embereknek is tetszik, hiszen ahelyett, hogy elpártoltak volna azoktól a helyektől, ahol nem tudnak rágyújtani, inkább még sűrűbben látogatják őket - mondta Elizabeth Klein professzorasszisztens. (forrás: OrientPress Hírügynökség)


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.