Nem engednek az osztrák vendéglátósok a teraszfűtésből

Mission 11 címmel energiaspórolási kampányba kezd az osztrák kormány, tiltakozik a vendéglátó szakma- írja a GD Consulting.

Bár Ausztriában az uniós átlaghoz képest magasabb a megújuló energiaforrások aránya, főleg a téli hónapokban nagyobb energiaimportra szorul az osztrák gazdaság is. Az energiával való hatékony bánásmód és a pazarlás elkerülésnek tudatosítása érdekében „Mission 11” szlogennel felvilágosító kampányt indít az osztrák kormány, jelentették be szeptember 12-én sajtótájékoztatón Leonore Gewessler szövetségi klímaügyi- és Martin Kocher szövetségi gazdasági miniszterek. A kampány célja a lakosságban is tudatosítani, hogy apró és nem megterhelő lépésekkel azonnal sok energiát lehet megspórolni.

A stand by üzemmódba helyezett készülékek kikapcsolása, 2 fokkal alacsonyabb szobahőmérséklet beállítása, rövidebb zuhanyozások, már jelentős mértékben hozzájárulnak az energiafogyasztás csökkentéséhez – hangzanak a kampány egyes üzenetei. A bejelentés szerint a „színes és nem konvencionális eszközökkel” operáló felvilágosító kampány mellett rendeleti úton is tervezik szabályozni az energiafogyasztást Ausztriában. A tervezett intézkedések szerint a közintézményekben 19 fokra csökkentenék a szobahőmérsékletet, este 10 után megtiltanák a biztonságos közlekedést közvetlenül nem szolgáló fényforrások, - pl.: reklámfelületek – működtetését.

A vendéglátás területén dolgozó vállalkozások körében felháborodást váltott ki az a tervezet, amely megtiltaná a vendégteraszokon és szabadtéri helyiségekben a hősugárzó használatát. Az osztrák gazdasági kamara (WKO) vendéglátás tagozatának elnöke, Mario Pulker egyenesen no-go-nak nevezte a miniszteri rendelet tervezetét, amely szerintük a vendégforgalom jelentős visszaesésével járna.


Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.
Első ízben adták át a Sakura-díjat

Első ízben adták át a Sakura-díjat 

A Toyota elvei mentén tüntetik ki a legkiválóbb magyar vendéglátókat
Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról

Érkezik a Mere? Minden, ami eddig tudható az orosz diszkontláncról 

Hogyan terjeszkedik Európában a hard diszkontlánc? Miben más a többi diszkonttól, mitől sikeres? Miért fontos számukra a magyar piac?
Tervezzen újrahasznosítható poharat  a legmenőbb szórakozóhelyeknek!

Tervezzen újrahasznosítható poharat a legmenőbb szórakozóhelyeknek! 

Április 12-ig adhatják le grafikai pályázatukat, azok, akik részt szeretnének venni a Cup Revolution, a víz világnapja alkalmából indított VÍZió  elnevezésű versenyén.
Ha nyárkezdet, akkor Szent György-hegy hajnalig - idén sárkányok kíséretében

Ha nyárkezdet, akkor Szent György-hegy hajnalig - idén sárkányok kíséretében 

Hetedik alkalommal indítják együtt a nyarat a helyi boros pincék tulajdonosai, boros gazdák a Szent György-hegyen.
Egészséges hedonizmus: a Z generáció étkezési szokásai

Egészséges hedonizmus: a Z generáció étkezési szokásai 

Milyen szempontok vezérlik a fiatal generációkat az étkezések során? Ellentmondásosak, viszont nem olyan bonyolult megszólítani őket, mint elsőre látszik.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.