Nem hűl ki többet a rendelt kaja, ha bejön az új magyar startup

Olyan mint az Uber, csak itt nem embert, hanem pizzát viszel.

A FleetYou két fiatal pécsi srác, Rátkai Tamás és Balog-Farkas Dávid ötletével indult. Bárki, akinek van autója, motorja (még bicikli is jó) és számlaképes, vihet ki Budapesten ételt és kereshet plusz pénzt. Akkor dolgozik, amikor akar és annyit, amennyit akar. A FleetYou-nál regisztrált futár, amikor ráér és dolgozna, aktívra állítja magát, ekkor élőben látja egy térképen, hogy melyik éttermek szeretnének szállítatni és hova. Ezután kiválasztja a címeket, elmegy az ételért és kiszállítja. Az alapdíjuk 200 Ft + 150 Ft kilométerenként, ergo egy átlagos, 3-4 km-es kiszállításért akár 800 Ft + borravaló jár.

Egyelőre csak Budapesten működik a cég, de a tervek között szerepelnek a nagyobb városok Magyarországon. Szeptember 18. előtt több mint 200 futár és 32 étterem regisztrált a FleetYou rendszerébe, jelenleg arra várnak, hogy az összes engedélyt megkapják a futárjaik, és ha minden jól megy, október első hetében élesben is elindulhat a FleetYou szolgáltatása. 

A közösségi ételkiszállítás, a FleetYou egyszerre kívánja megoldani az éhes vendégek és a futárhiánnyal küzdő éttermek gondját. Ki ne tudná milyen érzés 1,5 órát várni éhesen egy pizzára, és mikor nagy nehezen odaér, hidegen megenni? A házhozszállítást vállaló éttermek futárai csúcsidőben túlterheltek, míg holtidőben rendre unatkoznak. Erre a problémára nyújt megoldást egy új magyar startup, a FleetYou, illetve két másik versenytársa is hasonlót ígér. A tervük szerint mindenki melegen és időben kapja majd meg a rendelt ételt, aki pedig futárkodni szeretne egy kis pénzért, lesz rá lehetősége.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu


Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Luxuscikk lett a körte

Luxuscikk lett a körte 

A legfeltűnőbb jelenség hosszú távon a terméspotenciál csökkenése. 
Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt

Idén is megrendezik az egyik legkedveltebb őszi eseményt 

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület idén is megrendezi a Pécsi Borvidék egyik legkedveltebb őszi rendezvényét, a Mecseknádasdi Bor-Barangolót .
Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten

Világszínvonalú csokoládé készül Budapesten 

Egyesével válogatott, tökéletes kakaóbabok Venezuela, Nicaragua, Tanzánia és Madagaszkár egzotikus termőterületeiről, ritka és egyedülálló ízvilág, high-tech, mégis manufakturális eljárások, és a mindezt megalapozó, sok évnyi kutatás.
Bezár a Várkert Bisztró

Bezár a Várkert Bisztró 

Nem a budai topvendéglátóegységről van szó, hanem a gyulai Várfürdőnél lévő bisztró zár be napokon belül.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.