Nem hűl ki többet a rendelt kaja, ha bejön az új magyar startup

Olyan mint az Uber, csak itt nem embert, hanem pizzát viszel.

A FleetYou két fiatal pécsi srác, Rátkai Tamás és Balog-Farkas Dávid ötletével indult. Bárki, akinek van autója, motorja (még bicikli is jó) és számlaképes, vihet ki Budapesten ételt és kereshet plusz pénzt. Akkor dolgozik, amikor akar és annyit, amennyit akar. A FleetYou-nál regisztrált futár, amikor ráér és dolgozna, aktívra állítja magát, ekkor élőben látja egy térképen, hogy melyik éttermek szeretnének szállítatni és hova. Ezután kiválasztja a címeket, elmegy az ételért és kiszállítja. Az alapdíjuk 200 Ft + 150 Ft kilométerenként, ergo egy átlagos, 3-4 km-es kiszállításért akár 800 Ft + borravaló jár.

Egyelőre csak Budapesten működik a cég, de a tervek között szerepelnek a nagyobb városok Magyarországon. Szeptember 18. előtt több mint 200 futár és 32 étterem regisztrált a FleetYou rendszerébe, jelenleg arra várnak, hogy az összes engedélyt megkapják a futárjaik, és ha minden jól megy, október első hetében élesben is elindulhat a FleetYou szolgáltatása. 

A közösségi ételkiszállítás, a FleetYou egyszerre kívánja megoldani az éhes vendégek és a futárhiánnyal küzdő éttermek gondját. Ki ne tudná milyen érzés 1,5 órát várni éhesen egy pizzára, és mikor nagy nehezen odaér, hidegen megenni? A házhozszállítást vállaló éttermek futárai csúcsidőben túlterheltek, míg holtidőben rendre unatkoznak. Erre a problémára nyújt megoldást egy új magyar startup, a FleetYou, illetve két másik versenytársa is hasonlót ígér. A tervük szerint mindenki melegen és időben kapja majd meg a rendelt ételt, aki pedig futárkodni szeretne egy kis pénzért, lesz rá lehetősége.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?