Nem írta alá a polgármester

Nem írja alá a Bárka étterem adásvételi szerződését Botka László szegedi polgármester, pedig a Douchev-Janics Natasa tulajdonában lévő épület megvásárlása a küszöbön állt - adta hírül a Hír24.

Június végén még úgy döntött a szegedi önkormányzat pénzügyi bizottsága, hogy visszavásárolják 25 millió 146 ezer forintért a több mint 100 éves, városképi védettségű épületben lévő egykori Bárka éttermet Douchev-Janics Natasától - írja a HVG.hu. A sportoló még 2007-ben vette meg az IKV-tól az egykor szebb napokat látott kisvendéglőt, a visszavétel mellett az önkormányzat 8 tagú pénzügyi bizottsága ellenszavazat nélkül, két tartózkodás mellett döntött.

Botka és a közgyűlés akkor még nagyon fontosnak tartotta, hogy támogassák a szegedi olimpikonok felkészülését akár egy ilyen vásárlással is. Most viszont, hogy Janics bejelentette távozását Szerbiába, a polgármester kifogásolja a sportoló stílusát, ahogy a döntését kommunikálta. A sportoló menedzserén keresztül kért időpontot egy személyes találkozóra a hétre, ahol tisztázni tudják majd a Bárka ügyét.(Forrás: HVG / Szeged 24, kép, delmagyar.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.