Nem kell napi két liter víz!?

Az Australian and New Zealand Journal of Public Health vezércikkében Spero Tsindos, a La Trobe Egyetem szakértője azt állítja, szervezetünknek körülbelül két liter folyadékra, de nem kifejezetten vízre van szüksége - írja a webszakacs.hu.

Tsindos úgy véli, hogy a vízivás népszerűsítése mögött anyagi érdekek állnak, nem pedig egészségügyi megfontolások. "Harminc évvel ezelőtt még nem láthattunk műanyagpalackokat, ma pedig már szinte divatkelléknek számítanak" - írja a szakértő. "Az azonnali kielégülés szimbólumaként a palack sikkessé vált." Tsindos a víz a fogyókúrával kapcsolatos szerepéről úgy vélekedik, hogy önmagában a nagy mennyiségű vízfogyasztással még nem lehet testsúlycsökkenést elérni, ehhez kalóriaszegény étrendre is szükség van.
"A kutatások azt mutatják, hogy az elfogyasztott élelmiszerek víztartalma nagyobb előnnyel jár a fogyással kapcsolatban, mint az ételek teljes mellőzése. Arról is fel kell világosítani az embereket, hogy a tea, a kávé és más italok is hozzájárulnak a folyadékigényhez, és koffeintartalmuk ellenére nem okoznak kiszáradást" - fejti ki cikkében Tsindos.
A szakértő szerint a folyadékegyensúly fenntartása érdekében tényleg kell vizet inni, de a friss gyümölcsökben és zöldségekben lévő folyadékot, és a gyümölcsleveket is számításba kell venni. (forrás: Medipress / Webszakács)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.