Nemzetközi borversenyt alapít a Winelovers

Winelovers Wine Awards néven nemzetközi borszakmai elismerést alapít a Winelovers; a június 20-22-re meghirdetett borversenyt nagyközönségnek szóló programok is kísérik a Continental Hotel Budapestben.

A Winelovers eddig a 100 legjobb magyar bor versennyel a hazai termelők legjobbjait kereste, a Winelovers Wine Awardsra azonban már külföldi borászatok is nevezhetnek, a korábbi bírálók csapatát pedig neves külföldi és magyar véleményformáló szakemberek egészítik ki - közölték a szervezők az MTI-vel.

Mint hangsúlyozták, az új nemzetközi borverseny zsűrijébe olyan szaktekintélyeket hívtak meg, akiknek a szakmai tudásuk mellett komoly szavuk van a világ borpiacán. A zsűriben ott lesz többek között Essi Avellan, a pezsgők egyik legavatottabb Master of Wine (MW) szakértője; Rose Murray Brown MW; Elizabeth Gabay MW, a "rozéspecialista"; Lenka Sedlackova MW; Czinki Tamás, az egyetlen Master Sommelier; Julia Scavo sommelier; Ruairi Kavanagh, a Wine Searcher szerkesztője, valamint további külföldi és magyar borkereskedők, sommelier-k és borszakírók - tájékoztat a közlemény.

A Winelovers Wine Awardson a nevezett borok hat kategóriában (pezsgő, illatos fehérbor, száraz fehérbor, rozé, vörösbor és édes bor) kategóriákban versenyezhetnek. A Grand Gold, Gold és Silver érmek mellett, Bronze és Commended díjakat is kiosztanak, ezeken felül több különdíjat is odaítélnek majd. A Winelovers Wine Awards borverseny délutánjain a közönséget mesterkurzusok várják, majd a harmadik napon a Winelovers Expón az érdeklődők együtt kóstolhatnak a zsűritagokkal és a borászokkal. A Winelovers Wine Awardsra június 15-ig lehet nevezni bármelyik kategóriában.

Forrás: MTI


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.