Népszerűbb lett a pubok ételválasztéka

A britek több mint egyharmada szívesebben étkezik a pubokban, mint a hagyományos, vagy gyorséttermekben. Erről számol be a Key Note Market Report Plus éttermi szokásokról szóló beszámolója

A britek vendéglőbe járási szokásai komoly változáson mentek keresztül az utóbbi időben. A felmérések szerint immáron 35 százalékra tehető azok száma, akik a pubokat nem csak italfogyasztási, hanem étkezési célzattal is szívesebben keresik fel. A Key Note Market Report Plus – restaurantban megjelent kutatás eredménye szerint a házon kívüli étkezések 13 milliárd fontos éves költésének több mint egyharmada realizálódik a pubokban. Ez a szektoron belül több mint 80 százalékos növekedés, amely az elemzők szerint a közeli jövőben lefékeződik, majd várhatóan középtávon ellentétes irányt vesz. A gyorséttermi szektor, köszönhetően az egészségesebb életmód térnyerésének, csekély visszaesést könyvelhet el, így piaci részesedése 21 százalékosra csökkent, de még ezzel is stabilan tartja második helyét a rangsorban. Az olasz/ázsiai, valamint az indiai/kínai éttermek (hogy a statisztikusok miért éppen ebben a párosításban mérik az eredményt, nem derül ki a beszámolóból) a piac 13-13 százalékát mondhatják magukénak, míg a többi étteremtípus összességében valamivel több mint 16 százalékos mutatóval szerepel a felmérésben. A teljes piaci szegmens az elmúlt esztendőben 4 százalékos visszaeséssel reagált a gazdasági válságra, de a jelentés szerint 2010-ben várhatóan megfordul majd a trend, és ismét növekedés lesz a jellemző. Az előrejelzések szerint az éttermi költés 2014-re eléri majd a 16 milliárd fontot.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.