Népszerűbb lett a pubok ételválasztéka

A britek több mint egyharmada szívesebben étkezik a pubokban, mint a hagyományos, vagy gyorséttermekben. Erről számol be a Key Note Market Report Plus éttermi szokásokról szóló beszámolója

A britek vendéglőbe járási szokásai komoly változáson mentek keresztül az utóbbi időben. A felmérések szerint immáron 35 százalékra tehető azok száma, akik a pubokat nem csak italfogyasztási, hanem étkezési célzattal is szívesebben keresik fel. A Key Note Market Report Plus – restaurantban megjelent kutatás eredménye szerint a házon kívüli étkezések 13 milliárd fontos éves költésének több mint egyharmada realizálódik a pubokban. Ez a szektoron belül több mint 80 százalékos növekedés, amely az elemzők szerint a közeli jövőben lefékeződik, majd várhatóan középtávon ellentétes irányt vesz. A gyorséttermi szektor, köszönhetően az egészségesebb életmód térnyerésének, csekély visszaesést könyvelhet el, így piaci részesedése 21 százalékosra csökkent, de még ezzel is stabilan tartja második helyét a rangsorban. Az olasz/ázsiai, valamint az indiai/kínai éttermek (hogy a statisztikusok miért éppen ebben a párosításban mérik az eredményt, nem derül ki a beszámolóból) a piac 13-13 százalékát mondhatják magukénak, míg a többi étteremtípus összességében valamivel több mint 16 százalékos mutatóval szerepel a felmérésben. A teljes piaci szegmens az elmúlt esztendőben 4 százalékos visszaeséssel reagált a gazdasági válságra, de a jelentés szerint 2010-ben várhatóan megfordul majd a trend, és ismét növekedés lesz a jellemző. Az előrejelzések szerint az éttermi költés 2014-re eléri majd a 16 milliárd fontot.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.