Név- és koncepcióváltás az Andrássy út egyik ismert helyén

Régebben La Perle Noire néven ismerte közönsége azt a Mamaison Hotel Andrassy Budapesttel egy épületben található, a Hősök terére vezető Andrássy út felől is bejárattal rendelkező fine dining vendéglátóhelyet, amely most nevet és egyben koncepciót is váltott. 

A hely régebbi ismerői tán még arra is jól emlékeznek, ez volt régen az a Baraka étterem, amely - akárcsak utódja - szintén topgasztronómiát kínált. Sőt, Budapest első fine dining éttermeként hirdette magát. Azonban a Baraka utódjaként közel 10 évig, kisebb-nagyobb szünetekkel nyitva lévő La Perle Noire üzemeltetői közös megegyezéssel felbontották szerződésüket a szálloda tulajdonosi körével - ez a CPI Csoport -, így az étterem ismét új gazdára várt.

 

Új koncepció, azonnali megvalósítás

A cégvezetés ezúttal úgy döntött, nem adják ki kezükből a szálloda fontos részeként is működő vendéglátóipari egységet, hanem megpróbálkoznak valami egész mással: saját maguk irányítják házukban a vendéglátást.

Nevet és koncepciót is váltottak egyben, így lett Andrássy Garden a neve új éttermi egységüknek, hiszen az Andrássy útra nyíló meseszép, csupa zölddel övezett teraszrész szinte kínálta magát a névadáshoz. Egyben elbúcsúztak az addig képviselt fine dining vonaltól – pont jókor, tegyük rögtön hozzá. Hiszen a Covid-időszak nemcsak éppen ezt a topgasztronómiai irányzatot tépázta meg a legjobban (e területen történt a Covid-lezárások alatt a legtöbb bezárás), hanem az utána következő, és sajnos napjainkban is tartó nehezebb gazdasági helyzet sem ösztönzi arra a vendéglátásban szereplő vállalkozókat, hogy kizárólag a tehetősebb réteget célozzák meg magas árakon kínált - néhol túlárazott - fogásokkal.

Inkább a szélesebb köröket elérő, könnyebben megfizethető, kedvező ár-érték aránnyal rendelkező hazai és külföldi vendégek mostantól az Andrássy Garden célcsoportja, hallhattuk egy hangulatos bemutatkozó ebéd során a helyet mostantól nem csak tulajdonló, hanem egyben üzemeltető cég képviselőjétől, a CPI Hotels magyarországi és szlovák területeiért felelős sales és marketingigazgatójától, Anek Dórától.

Aki azt is elmondta, nyár közepétől kezdték bevezetni új koncepciójukat és a ház új köntösbe bújtatását a piacon, de átalakítási terveiknek még korántsincs vége, jövő tavaszra a belső tereket is újragondolják és átalakítják. Annyit már előzetesen is elárult, hogy ott is továbbviszik majd azt a vonalat, amit a teraszrészen már megvalósítottak: sok zöld, a természet bujasága, az önmagukban elegáns márványasztalok mintázatának szépsége, egyszerűbb terítés (mint korábban), hangulatosabb, könnyen értelmezhető és bárki által befogadható, az otthonosság érzetét keltő design-ban gondolkodnak.

Egy séf, két helyen

A házban egy másik egységüknél a már megszokott magas minőségű gasztronómiai vonalat viszi itt is tovább Melis Róbert executive séfjük, aki mint a villám, cirkál a két hely között, ami szerencsére légvonalban nincs egymástól nagy távolságra - így nem kell sok idő ahhoz, hogy egyik pontról a másikra átérjen. A CPI menedzsmentje elégedett az immár két házat vivő séfjük munkájának színvonalával, és főként munkához való hozzáállásával: rugalmas, jó szakembernek tartják, akitől, ha kérnek valami különösen lehetetlent, mondjuk egy-egy híresen különleges  rendezvényük koncepciója alapján, szeme sem rebben, csupán azt kéri, adjanak neki néhány percet, hogy átgondolja, mi a legmegfelelőbb út a megvalósításhoz.

A korábbi gasztronómiai koncepciót a házban újragondolták: az alapvetően francia-magyar fine dining világ helyett egy nemzetközi konyhakínálatot alakítottak ki, ahol a magyaros fogások is fontos szerepet kapnak. Ki kell emelni ajánlataik sorából napi menüsor kínálatukat - amit 4 ezer forintért bárki megkóstolhat és élvezhet, akár az utcáról betérve is. Valamint izgalmas az Andrássy névere elkeresztelt limonádé és koktél kreációjuk - ezek esetében is borítékolható a vendégek körében a siker.

Az újjászületett Andrássy Garden külső teraszrészén mintegy 30-40 fő fér el kényelmesen, a benti vendégtérben 60-70 főt ültethetnek le az asztalokhoz. Ugyanitt történik - akárcsak a korábbi alkalmakkor - a szállodai vendégek reggeliztetése is -, azonban Melis séf ezt a koncepciót is újragondolta: kibővítette a kínálatot, és a számára fontos és meghatározó helyi alapanyagok felhasználásával készíti el kollégáival a reggeli vendégváró falatokat.

Nagy rutin a kisebb rendezvények specialistájaként

Ami viszont nem változik az újjáalakított vendéglátóhely kapcsán, az a kisebb konferenciák, szakmai megbeszélések, tréningek, továbbképzések területén szerzett tapasztalatuk - e téren való lebonyolítás és megvalósítás valamint a hozzá kapcsolódó catering szolgáltatás terén mindig is piacvezetőnek számított a ház. 35-60 fős partik, megbeszélések, sajtótájékoztatók, év végi partik - e területeken nem engedtek sem a minőségből, sem abból, hogy törzsvendégeik, partnereik eltávolodjanak tőlük. Rugalmasak minden kérés kapcsán, bármilyen kérés, óhaj, sóhaj esetén csak ugyanannyit kérnek, mint séfjük: kis időt, hogy átgondolják, mi a legjobb módja annak, hogy sikerre vihető legyen a megvalósítás.

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Külön öröm számunkra, hogy az ország egyik legnevesebb séf Klasszis Média Csoportunk idén is megrendezésre kerülő szállodákat és éttermeket megcélzó designverseny zsűrijének tagja.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.