A (korábbi) Bádog Gundel Budapesten XV. kerületében működik, az alapítója és egykori szakácsa, Bábel István tavaly hunyt el.
Mint ahogy azt korábban az nlc.-nek mesélte, ő húsfőzeléket szeretett enni egy kis pörköltszafttal. Bábel István, vagy ahogy mindenki hívta, Pista bá ízlését széles körben osztja a magyar közönség, csárdája így vált kultikussá az évek során.
Pléhcsárdaként, avagy Bádog Gundelként közismert vendéglátóhely bejelentette, hogy nevet változtat. Mint FB oldalukon írták:
„Kedves Vendégeink!
A mai naptól Facebook-oldalunk új neve: Bádogcsárda – Deszkacsárda.
A névmódosítást a Gundel Étterem kérésére hajtottuk végre, hiszen jeleztek felénk, hogy a Gundel márkanév az ő védjegyoltalmuk alatt áll.
Természetesen mi ennek a kérésnek eléget tettünk, így a Bádog Gundel – Deszkacsárda Facebook-oldalunk mostantól Bádogcsárda – Deszkacsárda néven érhető el.
Az üzlet működésében semmilyen más jellegű változás nem történt, csupán a Facebook-oldalunk neve változott.
Megértéseteket köszönjük!
A külvárosi kifőzdében minden valamirevaló gasztrorajongó legalább egyszer már tiszteletét tette, megpróbálva legyűrni egy egész rántott szeletet. Emlékezetes, hogy a tragikus körülmények között elhunyt, kiváló televíziós és gasztroíró, Anthony Bourdain is részesült a Pléh Csárda vendégszeretetében, 2015-ös budapesti látogatása során a CNN-nel forgatott a XV. kerületben, a műanyagszékekkel és asztalokkal váró, bádogbevonatú büfében.
Ezentúl tehát az ironikus Gundel nevet elhagyva, Bádogcsárda – Deszkacsárda néven lesznek elérhetők.
Forrás: Nők Lapja Café