Nincs többé Bádog Gundel - a név megy, de a rántott hús örök

Nem mindennapi kérésnek tesz eleget a legendás Pest-külvárosi kifőzde. A Pléhcsárdaként, avagy Bádog Gundelként közismert vendéglátóhely tegnap este bejelentette, hogy nevet változtat.

A (korábbi) Bádog Gundel Budapesten XV. kerületében működik, az alapítója és egykori szakácsa, Bábel István tavaly hunyt el.

Mint ahogy azt korábban az nlc.-nek mesélte, ő húsfőzeléket szeretett enni egy kis pörköltszafttal. Bábel István, vagy ahogy mindenki hívta, Pista bá ízlését széles körben osztja a magyar közönség, csárdája így vált kultikussá az évek során.

Pléhcsárdaként, avagy Bádog Gundelként közismert vendéglátóhely bejelentette, hogy nevet változtat. Mint FB oldalukon írták:

„Kedves Vendégeink!
A mai naptól Facebook-oldalunk új neve: Bádogcsárda – Deszkacsárda.
A névmódosítást a Gundel Étterem kérésére hajtottuk végre, hiszen jeleztek felénk, hogy a Gundel márkanév az ő védjegyoltalmuk alatt áll.
Természetesen mi ennek a kérésnek eléget tettünk, így a Bádog Gundel – Deszkacsárda Facebook-oldalunk mostantól Bádogcsárda – Deszkacsárda néven érhető el.
Az üzlet működésében semmilyen más jellegű változás nem történt, csupán a Facebook-oldalunk neve változott.
Megértéseteket köszönjük!

A külvárosi kifőzdében minden valamirevaló gasztrorajongó legalább egyszer már tiszteletét tette, megpróbálva legyűrni egy egész rántott szeletet. Emlékezetes, hogy a tragikus körülmények között elhunyt, kiváló televíziós és gasztroíró, Anthony Bourdain is részesült a Pléh Csárda vendégszeretetében, 2015-ös budapesti látogatása során a CNN-nel forgatott a XV. kerületben, a műanyagszékekkel és asztalokkal váró, bádogbevonatú büfében.

Ezentúl tehát az ironikus Gundel nevet elhagyva, Bádogcsárda – Deszkacsárda néven lesznek elérhetők.

Tovább olvasok >>


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.