Nincs többé Bádog Gundel - a név megy, de a rántott hús örök

Nem mindennapi kérésnek tesz eleget a legendás Pest-külvárosi kifőzde. A Pléhcsárdaként, avagy Bádog Gundelként közismert vendéglátóhely tegnap este bejelentette, hogy nevet változtat.

A (korábbi) Bádog Gundel Budapesten XV. kerületében működik, az alapítója és egykori szakácsa, Bábel István tavaly hunyt el.

Mint ahogy azt korábban az nlc.-nek mesélte, ő húsfőzeléket szeretett enni egy kis pörköltszafttal. Bábel István, vagy ahogy mindenki hívta, Pista bá ízlését széles körben osztja a magyar közönség, csárdája így vált kultikussá az évek során.

Pléhcsárdaként, avagy Bádog Gundelként közismert vendéglátóhely bejelentette, hogy nevet változtat. Mint FB oldalukon írták:

„Kedves Vendégeink!
A mai naptól Facebook-oldalunk új neve: Bádogcsárda – Deszkacsárda.
A névmódosítást a Gundel Étterem kérésére hajtottuk végre, hiszen jeleztek felénk, hogy a Gundel márkanév az ő védjegyoltalmuk alatt áll.
Természetesen mi ennek a kérésnek eléget tettünk, így a Bádog Gundel – Deszkacsárda Facebook-oldalunk mostantól Bádogcsárda – Deszkacsárda néven érhető el.
Az üzlet működésében semmilyen más jellegű változás nem történt, csupán a Facebook-oldalunk neve változott.
Megértéseteket köszönjük!

A külvárosi kifőzdében minden valamirevaló gasztrorajongó legalább egyszer már tiszteletét tette, megpróbálva legyűrni egy egész rántott szeletet. Emlékezetes, hogy a tragikus körülmények között elhunyt, kiváló televíziós és gasztroíró, Anthony Bourdain is részesült a Pléh Csárda vendégszeretetében, 2015-ös budapesti látogatása során a CNN-nel forgatott a XV. kerületben, a műanyagszékekkel és asztalokkal váró, bádogbevonatú büfében.

Ezentúl tehát az ironikus Gundel nevet elhagyva, Bádogcsárda – Deszkacsárda néven lesznek elérhetők.

Tovább olvasok >>


Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.