A McCafé kávézóláncában jellemzően hölgyek dolgoznak, a férfi alkalmazottak száma kevesebb, mint 10 százalék. A 33 hazai McCafé közül csak 12 kávézóban találunk férfi munkatársakat. Két fővárosi üzletben még inkább szembetűnő a hölgyek többsége: itt egyáltalán nem dolgozik férfi kolléga. A legfiatalabb női dolgozó 17 éves, a legidősebb pedig mindössze 40. Területi megosztásban a főváros után Győr-Moson-Sopron megye viszi a pálmát: ott találjuk a legtöbb női McCafés dolgozót. A környező országokban is a nők vannak többségben: Csehországban például 6:1 az arány a hölgyek javára.
A McCafé vezető kávészakértője, Paszicsnyek Emőke szerint nem véletlen a „nőuralom” a kávézóláncnál: „A hölgyek különösen figyelmesek a vendégekkel, így személyre szóló kiszolgálást kap az, aki betér hozzánk. Emellett a női munkatársak erőssége még, hogy egy időben több dologra is jól tudnak összpontosítani: egyszerre kell figyelniük a vendégek igényeire, a pontos kiszolgálásra, a sütemények frissességére és a kávézó kifogástalan környezetére is.”
A kávézókban számos kisgyermekes anyuka és diák dolgozik, őket a családi teendőkhöz és a tanulmányokhoz is jól illeszthető részmunkaidővel és rugalmas időbeosztással segíti a kávézólánc. A McCafés munkatársak emellett barista tanfolyamon vesznek részt, hogy igazi kávémesterekké váljanak. A tanfolyam amellett hogy gyakorlatot biztosít, egyben nemzetközileg is keresett, elismert szakmát is ad a hölgyeknek. (elelmiszer.hu)
Női baristákkal hódít a McCafé
A 33 hazai McCafé 200 dolgozója között mindössze 17 férfit találunk - derül ki a kávézólánc hivatalos adataiból, amelyet a Nemzetközi Nőnap kapcsán tett közzé. A McCafé vezető kávészakértője szerint a hölgyek nemcsak létszámban körözik le az erősebbik nemet, de összpontosításban is jobbak férfi társaiknál.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.