Női baristákkal hódít a McCafé

A 33 hazai McCafé 200 dolgozója között mindössze 17 férfit találunk - derül ki a kávézólánc hivatalos adataiból, amelyet a Nemzetközi Nőnap kapcsán tett közzé. A McCafé vezető kávészakértője szerint a hölgyek nemcsak létszámban körözik le az erősebbik nemet, de összpontosításban is jobbak férfi társaiknál.

A McCafé kávézóláncában jellemzően hölgyek dolgoznak, a férfi alkalmazottak száma kevesebb, mint 10 százalék. A 33 hazai McCafé közül csak 12 kávézóban találunk férfi munkatársakat. Két fővárosi üzletben még inkább szembetűnő a hölgyek többsége: itt egyáltalán nem dolgozik férfi kolléga. A legfiatalabb női dolgozó 17 éves, a legidősebb pedig mindössze 40. Területi megosztásban a főváros után Győr-Moson-Sopron megye viszi a pálmát: ott találjuk a legtöbb női McCafés dolgozót. A környező országokban is a nők vannak többségben: Csehországban például 6:1 az arány a hölgyek javára. A McCafé vezető kávészakértője, Paszicsnyek Emőke szerint nem véletlen a „nőuralom” a kávézóláncnál: „A hölgyek különösen figyelmesek a vendégekkel, így személyre szóló kiszolgálást kap az, aki betér hozzánk. Emellett a női munkatársak erőssége még, hogy egy időben több dologra is jól tudnak összpontosítani: egyszerre kell figyelniük a vendégek igényeire, a pontos kiszolgálásra, a sütemények frissességére és a kávézó kifogástalan környezetére is.” A kávézókban számos kisgyermekes anyuka és diák dolgozik, őket a családi teendőkhöz és a tanulmányokhoz is jól illeszthető részmunkaidővel és rugalmas időbeosztással segíti a kávézólánc. A McCafés munkatársak emellett barista tanfolyamon vesznek részt, hogy igazi kávémesterekké váljanak. A tanfolyam amellett hogy gyakorlatot biztosít, egyben nemzetközileg is keresett, elismert szakmát is ad a hölgyeknek. (elelmiszer.hu)

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.