Növekszik a derelye ereje

Egyre több étterem veszi fel az étlapjára a legújabb magyar ételt, a Badacsonyi halderelyét. Aki kóstolta, pozitívan nyilatkozik.

Az augusztus 4-ig tartó Badacsonyi Bor7 alatt minden nap más étterem kínálja az érdeklődőknek Badacsony legújabb büszkeségét, a halderelyét. A kezdeményezést támogató Hotel Bonvino mellett csatlakozott a Borbarátok Vendéglő, a Hárskert Vendéglő, a Katica Vendéglő, a Muskátli Vendéglő, a Szent Orbán Borház és a Víg Bacchus Étterem is. A gasztronómiai kezdeményezést elindító Badacsonyi KÖR-től megtudtuk, hogy az új étel hamarosan a budapesti New York Kávéház és Salon Étterem kínálatában is megtalálható lesz.

„A visszajelzések nagyon pozitívak. Aki kóstolta az ételt, harmonikus, tiszta ízeit, könnyedségét, gyönyörű színeit dicséri és egyöntetű vélemény, hogy nagyon jól működik a fehérborral. Több badacsonyi étteremben ajándék Kéknyelű jár a fogáshoz” – hangsúlyozta Váli Péter, a Badacsonyi KÖR egyik tagja.

A déli parton, a balatonszemesi Kistücsök étteremben szintén elérhető a Badacsonyi halderelye.
„A vendégek nagy része célirányosan keresi a fogást, mivel a médiából már értesültek az új ételről. A visszajelzés igen pozitív” – tudtuk meg Jahni Lászlótól. „Véleményem szerint sok lehetőséget rejt magában az étel, így széles távlatokban kell, hogy használjuk. Nálunk, itt a Kistücsökben várhatóan desszertet is készítünk majd belőle” – tette hozzá a Kistücsök séfje.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.