Növekszik a derelye ereje

Egyre több étterem veszi fel az étlapjára a legújabb magyar ételt, a Badacsonyi halderelyét. Aki kóstolta, pozitívan nyilatkozik.

Az augusztus 4-ig tartó Badacsonyi Bor7 alatt minden nap más étterem kínálja az érdeklődőknek Badacsony legújabb büszkeségét, a halderelyét. A kezdeményezést támogató Hotel Bonvino mellett csatlakozott a Borbarátok Vendéglő, a Hárskert Vendéglő, a Katica Vendéglő, a Muskátli Vendéglő, a Szent Orbán Borház és a Víg Bacchus Étterem is. A gasztronómiai kezdeményezést elindító Badacsonyi KÖR-től megtudtuk, hogy az új étel hamarosan a budapesti New York Kávéház és Salon Étterem kínálatában is megtalálható lesz.

„A visszajelzések nagyon pozitívak. Aki kóstolta az ételt, harmonikus, tiszta ízeit, könnyedségét, gyönyörű színeit dicséri és egyöntetű vélemény, hogy nagyon jól működik a fehérborral. Több badacsonyi étteremben ajándék Kéknyelű jár a fogáshoz” – hangsúlyozta Váli Péter, a Badacsonyi KÖR egyik tagja.

A déli parton, a balatonszemesi Kistücsök étteremben szintén elérhető a Badacsonyi halderelye.
„A vendégek nagy része célirányosan keresi a fogást, mivel a médiából már értesültek az új ételről. A visszajelzés igen pozitív” – tudtuk meg Jahni Lászlótól. „Véleményem szerint sok lehetőséget rejt magában az étel, így széles távlatokban kell, hogy használjuk. Nálunk, itt a Kistücsökben várhatóan desszertet is készítünk majd belőle” – tette hozzá a Kistücsök séfje.


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.