Növekszik a derelye ereje

Egyre több étterem veszi fel az étlapjára a legújabb magyar ételt, a Badacsonyi halderelyét. Aki kóstolta, pozitívan nyilatkozik.

Az augusztus 4-ig tartó Badacsonyi Bor7 alatt minden nap más étterem kínálja az érdeklődőknek Badacsony legújabb büszkeségét, a halderelyét. A kezdeményezést támogató Hotel Bonvino mellett csatlakozott a Borbarátok Vendéglő, a Hárskert Vendéglő, a Katica Vendéglő, a Muskátli Vendéglő, a Szent Orbán Borház és a Víg Bacchus Étterem is. A gasztronómiai kezdeményezést elindító Badacsonyi KÖR-től megtudtuk, hogy az új étel hamarosan a budapesti New York Kávéház és Salon Étterem kínálatában is megtalálható lesz.

„A visszajelzések nagyon pozitívak. Aki kóstolta az ételt, harmonikus, tiszta ízeit, könnyedségét, gyönyörű színeit dicséri és egyöntetű vélemény, hogy nagyon jól működik a fehérborral. Több badacsonyi étteremben ajándék Kéknyelű jár a fogáshoz” – hangsúlyozta Váli Péter, a Badacsonyi KÖR egyik tagja.

A déli parton, a balatonszemesi Kistücsök étteremben szintén elérhető a Badacsonyi halderelye.
„A vendégek nagy része célirányosan keresi a fogást, mivel a médiából már értesültek az új ételről. A visszajelzés igen pozitív” – tudtuk meg Jahni Lászlótól. „Véleményem szerint sok lehetőséget rejt magában az étel, így széles távlatokban kell, hogy használjuk. Nálunk, itt a Kistücsökben várhatóan desszertet is készítünk majd belőle” – tette hozzá a Kistücsök séfje.


Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.