Növekvő forgalom - hála a lebomló csomagolásnak

A Falatozz.hu országos ételrendelő portálon év eleje óta 40 étterem csatlakozott a Falatozz Zölden! programhoz. A megrendelők az online vásárlás során kiválaszthatják a környezettudatos vendéglátóhelyeket, illetve, hogy milyen csomagolásban kérik az étel kiszállítását.

A Falatozz.hu országos ételrendelő portál Falatozz Zölden! kezdeményezéséhez csatlakozott vendéglátóhelyeknél a megrendelt ételeket környezetbarát, teljesen lebomló és komposztálható csomagolásban is rendelhetik a felhasználók, beleértve a dobozokat, poharakat, evőeszközöket és a zacskót egyaránt.

A programhoz az elmúlt fél évben 40 étterem csatlakozott, és a portál felhasználóinak 45,4%-a már rendelt ételt lebomló csomagolásban. Összességében egyelőre a portálon online vásárolt ételek 20%-át kérik öko-csomagolásban, ennek oka, hogy sok étteremben még nem elérhető az összes ételkategória csomagolása lebomló változatban. A kezdeményezésnek ugyanakkor nem csak környezetvédelmi szempontból vannak előnyei: a résztvevő vendéglátóhelyek forgalma 15-20%-kal nőtt a csatlakozás óta.

A Falatozz Zölden! programban résztvevő éttermek mind ellenőrzött növényi alapanyagokból készült, maradéktalanul lebomló csomagolóanyagokat használnak, amelyek komposztálhatók és újra feldolgozhatók. A papírból vagy hullámkartonból készült – illetve a zsír- és vízálló biopolimer bevonattal bevont – termékek átlagosan 3-12 hónap alatt, a cukornádrost tányérok és dobozok ennél is gyorsabban, legfeljebb fél év alatt, a fa alapú evőeszközök pedig körülbelül 3-36 hónap alatt bomlanak le.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.