Novemberi borvásár a Hungexpon

November 18-20. között jelentkezik az új, ÍZEK ÉS BOROK elnevezésű kiállításával a HUNGEXPO. A számos rangos élelmiszeripari szakkiállítás után ezúttal a nagyközönség számára is nyitott rendezvényre kerül sor a Budapesti Vásárközpontban.

Az Ízek és Borok kiváló lehetőséget kínál minden, a hazai és nemzetközi élelmiszeripari vagy vendéglátó ipari szektorban tevékenykedő cégnek a bemutatkozásra, és - ami a HUNGEXPO gasztronómiai rendezvényein még nem volt gyakorlat - a termékeik árusítására is.

A hosszú téli esték és az akkor már közelgő ünnepek előtt 60 borászat vonultatja fel kínálatát. A novemberi időpontban már az idei - szakemberek által kiemelkedően jónak tartott évjárat termését is – palackba zárják a gazdák, így az újbor első nagy kereskedelmi próbáját is itt tarthatják a szőlészetek. Lehet akár egy palackkal is vinni a készletből, de a nagyobb mennyiségekre pályázó, „kartonokban gondolkodó” ügyfeleket is ki tudják majd szolgálni.

A nemes italokat ezúttal 20 étterem specialitásai mellé fogyaszthatják a látogatók. A Magyarországon működő, de más ország nemzeti konyháját képviselő mesterszakácsok helyben készített ételeikkel a nagyvilág ízeit kínálják majd a hazai borokhoz.

Akár gyertyafényes vacsorát, vagy baráti találkozót is érdemes erre az időpontra szervezni: a HUNGEXPO különleges nyitva tartással készül a vendégek fogadására. Az Ízek és Borok kiállítás november 18-19-én, azaz pénteken és szombaton déltől este 10-ig, 20-án vasárnap este nyolcig tart nyitva.

Az estékre szórakoztató programokkal, jazz koncertekkel készülnek és fellép a Budapest Bár együttes is. Szakmai megmérettetésre is sor kerül, a séfek világszervezete (WACS) ebben az évben itt rendezi nemzetközi séf versenyének (Global Chefs Challenge) közép-európai selejtezőjét.

Az ÍZEK és BOROK mellett a téli kiállításokra is jegyet válthatnak a látogatók. November 18-20. között ugyanis a népszerű Hó-Show, a SPA & WELLNESS, valamint a TEREPZÓNA is nyitva tart a HUNGEXPO-n.


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.