Nyert a Folly 2019-es Rajnai Rizlingje

Kiemelkedően szerepelt a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) által 12. alkalommal megrendezett borversenyen a Folly fehérbora.

Ez a borverseny eredetileg azzal a céllal indult, hogy az MTA tekintélyével, a tudomány hitelességével álljon be a magyar borkultúra mögé. Idén tizennyolc borvidék tételei versenyeztek, hat napon keresztül folyt a bírálat, 11 zsűritag értékelte 18 borvidék 72 pincészetének 233 borát. A Folly borászata a legjobbak között végzett: 2019-es Rajnai Rizlingje első helyezést ért el a közép kategória fehér borai között és egyben elnyerte az „MTA Bora 2021” címet.

Nagy Leopold, a Folly borásza vette át a díjat az ünnepélyes eseményen, és az elismerés kapcsán elmondta: „Díjnyertes borunkhoz rajnai rizling szőlőnket 2019-ben biológiai érésben szüreteltük. Illatában friss, enyhén fűszeres, ízében telt, krémes és gazdagon gyümölcsös. Hálásak vagyunk, hogy díjnyertes Rajnai rizlingünket kóstolva még többen részesei lehetnek a Folly család történetének.”

A Folly Arborétumhoz közel eső birtokelemeken 10 hektáron folyik a szőlőtermelés, amely, akárcsak az arborétum szeretete és gondozása, generációról generációra szálló örökség a Folly családban. A szőlőtermesztés felvirágoztatása a szépnagypapához köthető, aki a XIX. század közepén vette meg a jelenlegi arborétumot is magába foglaló birtokot a rajta álló épülettel és pincével együtt. A borászat a badacsonyi történelmi borvidék hagyományaihoz híven főként fehérborokat készít, 2021 tavaszán került a palackba első vörösbora, a 2019-es évjáratú Boróka vörös, amely merlot és cabernet sauvignon szőlőfajtából készült.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.