Nyitva a Bobajka

A tarcali Andrássy Kúria & Spa megújulásának során étterme is új köntösbe bújt. Nevét az egyik legismertebb magyar desszert egy helyi verziójáról kapó Bobajka étterem alapkoncepcióját a helyi és magyar hagyományőrzés képezi.

Ez menüsorában is megjelenik, amelyről Varjú Imre séf és csapata gondoskodik. A bobajka vagy más néven mákos guba, az étterem specialitása mellett, a régiós különlegességek és a Tokaji borrégió egyedei ízvilága is helyet kap majd a bor-, illetve étlapon. 

„Igyekeztünk a régió hagyományait megjeleníteni az ételek között, hiszen vidéki étteremként szinte kötelességünknek érezzük, hogy a helyi gasztronómiai elemeket ne csak megőrizzük, de népszerűsítsük is. Rendkívül finom és egyedülálló fogások és ízek találhatók meg országszerte az egyes területeken, ezeket pedig kár lenne veszni hagyni!” – emelte ki Varjú Imre, a Bobajka étterem séfje.

Ehhez az élményhez azonban nem csak az ételek, de természetesen az italok is jelentősen hozzájárulnak majd.

„A Tokaji borvidék hazánk egyik legkiemelkedőbb és legsokrétűbb borrégiója” – emelte ki Langó Tamás a BHM Zrt. vezető sommelier-je, majd hozzátette: „Az italok válogatásánál nem csak arra figyeltünk, hogy az étterem menüsorához tökéletesen illeszkedjenek, de arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy a tokaji borok legjobbjai kerüljenek a vendégek poharaiba, borlapunkon széleskörűen prezentálva a környék pincéit. Ezzel is szeretnénk a helyi hagyományokat és a borvidék örökségét tovább éltetni. 

 Az étteremről 

Az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme teljesen új arculattal, valamint két új egységgel – egy komoly bankett kapacitással bíró teremmel és egy utcára nyíló kávéházzal – kibővülve várja vendégeit. Mivel Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék az UNESCO által kinyilvánított világörökségi terület, az étterem és maga az Andrássy Kúria & Spa is a helyi lokális és regionális termékekre, a hagyományok megőrzésére fókuszál. A Bobajka étterem ízeivel és receptjeivel is törekszik arra, hogy a borrégió örökségét és különleges hangulatát átadja látogatóinak és egy felejthetetlen ízutazás élményét biztosítsa. A regionális ételek egy modern és friss köntösbe bújtatva kerülnek a vendégek elé, megújulva, mégis hagyományosan. A régiós és magyar ételek mellett a populáris fogások és a különféle étrendekbe is könnyen beilleszthető ételek is megjelennek, minőségükről pedig Varjú Imre séf és csapata gondoskodnak.

Az étterem borkoncepciója

Az étterembe az alapanyagok beszerzése helyi termelőktől történik, de emellett a poharakba kerülő borok is a legkiválóbb helyi pincészetekből érkeznek. A kínálatot erősen meghatározza a kúria lokációja, így a friss alapanyagokból komponált gourmet fogások mellé kizárólag a világörökségi területté nyilvánított borvidék legnemesebb italai kerülhetnek. A kiváló borok menübe illesztéséről Langó Tamás, Executive Sommelier gondoskodik, akinek személye jelenti a garanciát arra, hogy a kúriában az ételekhez leginkább passzoló, azokkal harmóniában lévő bor kerüljön a vendégek poharába.

 

 

Forrás: BDPST / Turizmus Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.