Nyitva a Bobajka

A tarcali Andrássy Kúria & Spa megújulásának során étterme is új köntösbe bújt. Nevét az egyik legismertebb magyar desszert egy helyi verziójáról kapó Bobajka étterem alapkoncepcióját a helyi és magyar hagyományőrzés képezi.

Ez menüsorában is megjelenik, amelyről Varjú Imre séf és csapata gondoskodik. A bobajka vagy más néven mákos guba, az étterem specialitása mellett, a régiós különlegességek és a Tokaji borrégió egyedei ízvilága is helyet kap majd a bor-, illetve étlapon. 

„Igyekeztünk a régió hagyományait megjeleníteni az ételek között, hiszen vidéki étteremként szinte kötelességünknek érezzük, hogy a helyi gasztronómiai elemeket ne csak megőrizzük, de népszerűsítsük is. Rendkívül finom és egyedülálló fogások és ízek találhatók meg országszerte az egyes területeken, ezeket pedig kár lenne veszni hagyni!” – emelte ki Varjú Imre, a Bobajka étterem séfje.

Ehhez az élményhez azonban nem csak az ételek, de természetesen az italok is jelentősen hozzájárulnak majd.

„A Tokaji borvidék hazánk egyik legkiemelkedőbb és legsokrétűbb borrégiója” – emelte ki Langó Tamás a BHM Zrt. vezető sommelier-je, majd hozzátette: „Az italok válogatásánál nem csak arra figyeltünk, hogy az étterem menüsorához tökéletesen illeszkedjenek, de arra is nagy hangsúlyt fektettünk, hogy a tokaji borok legjobbjai kerüljenek a vendégek poharaiba, borlapunkon széleskörűen prezentálva a környék pincéit. Ezzel is szeretnénk a helyi hagyományokat és a borvidék örökségét tovább éltetni. 

 Az étteremről 

Az Andrássy Kúria & Spa Bobajka étterme teljesen új arculattal, valamint két új egységgel – egy komoly bankett kapacitással bíró teremmel és egy utcára nyíló kávéházzal – kibővülve várja vendégeit. Mivel Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék az UNESCO által kinyilvánított világörökségi terület, az étterem és maga az Andrássy Kúria & Spa is a helyi lokális és regionális termékekre, a hagyományok megőrzésére fókuszál. A Bobajka étterem ízeivel és receptjeivel is törekszik arra, hogy a borrégió örökségét és különleges hangulatát átadja látogatóinak és egy felejthetetlen ízutazás élményét biztosítsa. A regionális ételek egy modern és friss köntösbe bújtatva kerülnek a vendégek elé, megújulva, mégis hagyományosan. A régiós és magyar ételek mellett a populáris fogások és a különféle étrendekbe is könnyen beilleszthető ételek is megjelennek, minőségükről pedig Varjú Imre séf és csapata gondoskodnak.

Az étterem borkoncepciója

Az étterembe az alapanyagok beszerzése helyi termelőktől történik, de emellett a poharakba kerülő borok is a legkiválóbb helyi pincészetekből érkeznek. A kínálatot erősen meghatározza a kúria lokációja, így a friss alapanyagokból komponált gourmet fogások mellé kizárólag a világörökségi területté nyilvánított borvidék legnemesebb italai kerülhetnek. A kiváló borok menübe illesztéséről Langó Tamás, Executive Sommelier gondoskodik, akinek személye jelenti a garanciát arra, hogy a kúriában az ételekhez leginkább passzoló, azokkal harmóniában lévő bor kerüljön a vendégek poharába.

 

 

Forrás: BDPST / Turizmus Online


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.