Nyitva a főváros első kézműves amerikai fánkozója

A fánkkultúra Magyarországon évszázados hagyományokkal bír, talán emiatt is nehéz a magyartól különböző amerikai fánknak megvetnie a lábát a hazai piacon. Most egy eddig még hiányzó kézműves üzlet nyílt Budapesten - tájékoztatta lapunkat a társaság.

“A Cream fánkjai igazi egyéniségek, nincs két ugyanolyan! Hiszen minden Cream Donut kézzel készült, egyedi darab - imádnivaló és pont olyan különleges, mint amilyen Te vagy” - ezzel a mondattal találkozhatnak azok, akik elviteles dobozba kérik az újonnan nyílt Cream Donuts and Shakes fánkjait a főváros első amerikai kézműves fánkozójában.

Több mint 1 évig fejlesztették a receptet
A Cream Donuts and Shakes megnyitása előtt az eredeti amerikai recept továbbfejlesztésével 14 hónapig kísérletezték ki, hogy a lehető legtökéletesebb fánkot kínálhassák az Astorián megnyílt üzlet vendégeinek. Ennek a kísérletezésnek részét képezték a különböző íztesztek, de az is, hogy milyen minőségű és hőmérsékletű tisztított vízzel dolgozzanak, mennyi ideig kelesszék, és hogyan kezeljék sütés előtt a tésztát.


Friss kézműves fánkok a hét minden napján
A Creamben minden fánkot kézzel készítenek, ami a design-ra is igaz, hiszen még azokat a fánkokat is kézzel mintázzák az üzlet cukrászai, amelyek valamilyen 3D-s figurával egészülnek ki. Gépeket nem használnak a díszítés egyetlen fázisában sem, arra azonban nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a sütés tökéletes körülmények között történjen. Azoknak, akik a Cream-ben vásárolnak, el kell felejteni a klasszikus lekváros fánkot, hiszen itt a színes mázak csodáival, speciális feltétekkel és népszerű hozzávalókkal ízesítik a széleskörű kínálatot.

Tematikus hónapok a rendszeres megújulás jegyében
Az alapszortimentben 25 különböző ízesítésű fánkot kínálnak, van köztük kinder tojásos, oreós, karamelles, és még sorolhatnánk. Ezen felül pedig minden hónapban újabb meglepetéssel készülnek a Creamben. Alex Hemingway, az újonnan nyílt hely amerikai származású tulajdonosa elmondta, hogy egész évben tematikus hónapok várják majd a vendégeket egyebek között népszerű gyerekfilmekre alapozva.


Creamshake az új milkshake
A Cream Donuts and Shakes - ahogyan a neve is jelzi - nemcsak a fánkok, de a shake-ek terén is szeretne újat mutatni a magyar vásárlóknak. A különleges helyben készített kézművesfagylalt alapú ún. creamshake-eket azoknak az édesszájú vendégeknek ajánlják, akik nem riadnak meg az emeletes óriás shake-ektől sem. A kínálatban 5 féle creamshake közül lehet majd választani, a repertoárt pedig időről időre frissítik a vendégek visszajelzései és igényei alapján. A krémes fagylalt alapú finomságokat a gumicukortól az Oreo darabokon át rengeteg feltéttel kínálják, a tetejéről nem maradhat el a tejszínhab, a csúcsot pedig minden esetben egy (vagy több) fánk koronázza meg. Persze ha valaki sós finomságra vágyik, az sem marad éhes a Creamben, számukra az amerikai bagelkínálat lesz a befutó az új helyen.

Mostantól mindenkit személyesen vár a Cream, a házhoz szállítást azonban senki se keresse, hiszen a tulajdonos célja, hogy a fánkozás igazi élményt adjon, ehhez pedig úgy véli, hogy elengedhetetlen a személyes kontaktus.
 
 
 



A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.