Ő nyerte az idén a séfek tehetségkutató versenyét

Az Egyesült Királyságot és Észak-Európát képviselő Jerome Ianmark Calayag briliáns kulináris tehetségével tűnt ki a mezőnyből, megelőzve kilenc másik, a világ minden tájáról érkező, tehetséges séfet. A rangos címet a Milánóban megrendezett díjátadó ünnepségen vehette át.

A nagydöntő során, a versenyfőzés fordulóit követően, az Egyesült Királyság és Észak-Európa régiót képviselő Jerome Ianmark Calayagot hirdették ki nyertesnek. Jerome lenyűgöző “Szerény zöldségek” fogását, mentorával, David Ljungqvisttel közösen álmodta meg. A fiatal séf ámulatba ejtette a nagyra becsült zsűrit az alapanyagok kiválasztásával, képességeivel, zsenialitásával, az étel szépségével, valamint mögöttes üzenetével, és ezzel kilenc másik, a világ minden tájáról érkező, tehetséges séfet győzött le. Koppány Levente Magyarország képviseletében a kilencedik helyen végzett.



A rangos cím elnyerésével Jerome Ianmark Calayag a korábbi bajnokok, Mark Moriarty (2015), Mitch Lienhard (2016) és Yasuhiro Fujio (2018) mellett vonul be a történelembe, de ami a legfontosabb, a lehetőségek úttörőjeként izgalmas utazásra indul, hogy részt vegyen a jövő gasztronómiájának alakításában. A S.Pellegrino Young Chef Academy verseny győztesét a gasztronómia világának hat óriásából álló zsűrije - Enrico Bartolini, Manu Buffara, Andreas Caminada, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen, Clare Smyth - választotta ki. A zsűritagokat nem csak Jerome nyűgözte le, hanem a verseny általános színvonalától is el voltak ragadtatva. A S.Pellegrino család köszönetét fejezi ki Pim Techamuanvivitnek, aki tapasztalatával pozitívan járult hozzá a versenyhez, annak különböző fázisaiban, és aki a világjárvány miatt nem tudott Olaszországba repülni a nagydöntőre.



Az idei versenyen három új díjat vezettek be. Az afrikai és közel-keleti régiót képviselő Elissa Abou Tasse az "Ádám kertjével" lett az Acqua Panna Gasztronómiai Kapcsolatokért Díj nyertese annak elismeréseként, hogy fogását olyan összetevőkből készítette, amelyek kiemelik saját kulturális hátterének gazdagságát és tükrözik a különböző kultúrák közötti tökéletes kapcsolatot. Callan Austin, az afrikai és közel-keleti régióból, "A szellemháló" nevű alkotásával elnyerte a S.Pellegrino Társadalmi Felelősségvállalásért Díjat, amelyet a Food Made Good ítél oda annak a séfnek, akinek a receptúrája legjobban képviseli a társadalmilag felelős gyakorlatok elvét. Végül pedig a Fine Dining Lovers online közössége a Fine Dining Lovers Gondolatébresztő Díjat az ibériai és mediterrán országokból származó Andrea Ravasionak ítélte oda, aki a "Parasztvasárnap" fogásával a leginkább képviselte személyes meggyőződését.

A S.Pellegrino Young Chef verseny a S.Pellegrino Young Chef Academy kulcsfontosságú projektje, amelyet az ásványvízmárka tavaly indított útjára azzal a céllal, hogy a fiatal tehetségek felfedezésével és az oktatási, mentorálási és tapasztalatszerzési lehetőségek tervének kidolgozásával a gasztronómia jövőjét ápolja. Az idei verseny minden eddiginél lenyűgözőbb volt, hiszen a világ minden tájáról érkeztek jelentkezők. 135 fiatal séf jutott át az előválogatáson, és vett részt a 12 régió résztvevő országainak nemzetközi zsűrije előtt zajló élő séfversenyeken. A verseny regionális győztesei egy mentori program után érkeztek a nagydöntőre, amely során egy vezető séf támogatásának köszönhetően finomíthatták fogásaikat.

A három napos rendezvény egy különleges gálavacsorával ért véget. A gasztronómia óriása, Massimo Bottura és csapata - Takahiko Kondo, Riccardo Forapani, Francesco Vincenzi, Jessica Rosval és Bernardo Paladini – közreműködésével a vendégek megtapasztalták a S.Pellegrino Young Chef Academy igazi szellemiségét; egy olyan környezetet, amely a tehetségből, kreativitásból, innovációból, szenvedélyből és professzionalizmusból áll. Massimo Bottura ceremóniamesterként és inspiráló mentorként az öt séf mellett állt, hogy öt egyedi és exkluzív kulináris pillanatot teremtsen, amelyek mindegyike a csapat stílusát, szellemiségét és történetét sűrítette magába.



Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.