A rendelkezéseket az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóságnak (FDA) kell majd betartatnia, és a csomagban foglalt kitételeknek az ország minden éttermének meg kell felelnie. A szabályozások alól nem nyújtanak kibúvót az államonként – sőt sokszor városonként – változó törvények sem.A kalóriainformációkat már eddig is több étteremben feltüntették a menün, nem létezett azonban egységes szabályrendszer arra vonatkozóan, hogy pontosan hol és minek kell szerepelnie – írja a HealthDay
.Tom Harkin iowai szenátor szerint bár tény, hogy a menün az ételek neve mellet már szinte mindenhol kiírták a pontos kalóriatartalmat, az éttermek által osztogatott szórólapokon és az óriásplakátokon nem reklámozták, melyik fogásban mennyi tápanyag található. Így azonban azok a vásárlók, akik telefonon rendelték az ételeket, nem tájékozódhattak ezekről az információkról. [Forrás: OrientPress Hírügynökség]
.Tom Harkin iowai szenátor szerint bár tény, hogy a menün az ételek neve mellet már szinte mindenhol kiírták a pontos kalóriatartalmat, az éttermek által osztogatott szórólapokon és az óriásplakátokon nem reklámozták, melyik fogásban mennyi tápanyag található. Így azonban azok a vásárlók, akik telefonon rendelték az ételeket, nem tájékozódhattak ezekről az információkról. [Forrás: OrientPress Hírügynökség]