Obama egészségügyi csomagja a gyorséttermeket is érinti

A kedden elfogadott új egészségügyi csomag olyan intézkedéseket is tartalmaz, amelyek az országban népszerű gyorséttermekre is kihatnak. Az elhízás mértékének csökkentését próbálják elősegíteni azzal a rendelettel, mely szerint az étteremláncoknak a jövőben kötelező lesz feltüntetni az étlapokon az ételek kalóriatartalmát - adta hírül a HelathDay nyomán az Orientpress.

A rendelkezéseket az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóságnak (FDA) kell majd betartatnia, és a csomagban foglalt kitételeknek az ország minden éttermének meg kell felelnie. A szabályozások alól nem nyújtanak kibúvót az államonként – sőt sokszor városonként – változó törvények sem.A kalóriainformációkat már eddig is több étteremben feltüntették a menün, nem létezett azonban egységes szabályrendszer arra vonatkozóan, hogy pontosan hol és minek kell szerepelnie – írja a HealthDay

.Tom Harkin iowai szenátor szerint bár tény, hogy a menün az ételek neve mellet már szinte mindenhol kiírták a pontos kalóriatartalmat, az éttermek által osztogatott szórólapokon és az óriásplakátokon nem reklámozták, melyik fogásban mennyi tápanyag található. Így azonban azok a vásárlók, akik telefonon rendelték az ételeket, nem tájékozódhattak ezekről az információkról. [Forrás: OrientPress Hírügynökség]

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.