Ők az idei Bocuse d'Or magyar döntősei

December 3-án vasárnap megkezdődött a versenyzés, amelynek a végén majd kiderül, ki képviseli Magyarországot 2018 júniusában a Bocuse d'Or európai válogatóján Torinóban.

A selejtezőre pályázat útján kerülhettek be a séfek. A versenyre minden olyan magyar állampolgárságú szakács pályázhatott, aki 2017. január 26-ig betöltötte 21. életévét és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megmérettetésre.

A beérkezett pályamunkákból a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjaiból álló zsűri (Szulló Szabina, Széll Tamás, Vomberg Frigyes, Wolf András, Sárközi Ákos, Segal Viktor, Bíró Lajos, Nyíri Szása, Ruprecht László, Lutz Lajos), Hamvas Zoltán elnökletével választotta ki a legígéretesebb recepteket, így a selejtezőn a következő tíz jelölt vehetett részt: Dualszky-Kovács Péter Elek Richárd, Garai Ádám, Haraszti Zsolt, Kiss Krisztián, Pohner Ádám, Tóth Pál, Várnai Péter, Veres István és Volenter István.

A selejtező résztvevői közül öten délelőtt, öten délután készítették el ételeiket. A főtémához borjúcombot, kacsamájat és salottahagymát, a vegetáriánus tányérhoz pedig risotto rizst, fürjtojást és gombát kellett használni.

A konyhai zsűriben Széll Tamás, Lutz Lajos, Vomberg Frigyes, Ruprecht László és Szabó Kevin vett részt, míg a kóstoló zsűriben Hamvas Zoltán, Szulló Szabina, Christian Meyer, Nyíri Szása, Sárközi Ákos, Harmath Csaba, Vajna Tamás és Bíró Lajos foglaltak helyet.

Az eredményhirdetéskor pontszámokat nem, csak a továbbjutók neveit hirdették ki. Széll Tamás a konyhai zsűri nevében azt hangúlyozta, hogy "ha nincs rend a konyhában, akkor nincs rend a fejekben", és a precíz konyhai munka fontosságára hívta fel a figyelmet. Sárközi Ákos a kóstoló zsűri nevében elmondta, mekkora fejlődést láttak a két évvel ezelőtti versenyhez képest, és hogy jó volt látni, hogy Széll Tamás sikere micsoda inspirációt jelentett a versenyzők számára. Ugyannakor – akárcsak az utánpótlásversenyen –hangúlyozta a kóstolás fontosságát is.

A selejtezőről a következő hat versenyző jutott tovább, ők versenyeznek majd február 8-án a SIRHA Budapesten, a magyar döntőben (ABC sorrendben, NEM az elért pontszámok szerint):

Elek Richárd

Garai Ádám

Haraszti Zsolt

Pohner Ádám

Veres István

Volenter István

 Nézegessen fotókat a selejtezőről!

Íme a fekete-fehér művészfotók!

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.