Olasz sztárséf főz az olimpiai faluban

(MTI) - Kizárólag Olaszországból Londonba szállított termékek kerülnek asztalra az olimpiai sportolók egyik éttermében, amelynek konyháját Nicola Batavia olasz séf vezeti.

A sztárszakács és csapata több mint két héten át süt-főz a Nike VIP House nevű étteremben, mely a Nike cég által támogatott versenyzők gasztronómiai főhadiszállása lesz. Eddig 900 kilogramm kézzel gyúrt tészta, 300 liter olivaolaj, 30 gorgonzola sajt, 100 kilogramm grissini (kenyérrúd) érkezett az étterembe, utóbbiból - Batavia állítása szerint - egy sem tört össze. A 46 éves torinói szakács augusztus 12-ig több mint tízezer tál ételt készít. Bataviát a szakma legjobbjai között tartják számon: 2008-ban Michelin-csillagot kapott, de ő visszautasította. Olimpiai szakácsként dolgozott a 2006-os torinói téli és a 2008-as pekingi nyári játékokon is. Most ideiglenesen bezárta torinói éttermét, és 40 fős csapatával Londonba költözött. A sztárséf olimpiai gasztroemlékei között azt említette meg, hogy Pekingben az amerikai úszóbajnok Michael Phelps egy ültében 17 darabot evett meg az általa készített csokoládés bonbonból.

Az olasz sztárséf tavaly júniusban nyitotta meg első éttermét London Kensington városrészében. "A saját filozófiámat akarom elhozni ide is: tiszta, mediterrán ételeket és meleg, barátságos hangulatot.- mondta akkor. - Ha eljössz az éttermembe, az olyan, mintha otthon látnálak vendégül."

Batavia jelenleg a londoni mellett két éttermet üzemeltet Olaszországban, egyet Torinóban, egyet a Ligur-tenger partján.

(MTI / Vendég&Hotel)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.