Az ügy külön érdekesség, hogy az étterem tulajdonosa japán származású. Yamamoto Kiyoshiro azonban egyéb büntetésre is számíthat, mivel eljárást indítottak ellene a hatóságok. Az étteremben felszolgált ételekről szóló leleplezést az Öböl című idei Oscar-díjas film készítői tették közzé. A legjobb dokumentumfilmnek ítélt Öböl arról szól, hogy évente 25 ezer delfinből lesz hamburger egy vízi-vidámparknak álcázott mészárszéken, egy eldugott japán öbölben - írja a Független Hírügynökség.
Louie Psihoyos, az Öböl rendezője hónapokon át filmezte titokban, hogy miféle ételeket kínálnak az étteremben. Embereit vendégeknek álcázva beküldte, hogy tiltott ételeket rendeljenek, majd munkatársai ételmintákat csempésztek ki, és azok vizsgálata alapján tárták fel bizonyítékaikat.
Yamamoto Kiyoshiro azt közölte szombaton, hogy további lépéseket is tesz a lelkiismerete miatt. Például valamilyen módon közreműködik majd olyan természetvédő, állatvédő szervezetek munkájában, amelyek a bálnákat és más veszélyeztetett fajokat védenek. "A Hump bocsánatot kér hűséges vendégeitől, Santa Monica közösségétől, és az egész közvéleménytől helytelen cselekedete miatt" - áll az étterem tulajdonosának közleményében. Yamamoto Kiyoshirora egy év börtön és maximum 100 ezer dolláros pénzbüntetés várhat, amennyiben bűnösnek találja a bíróság. (forrás: FH)
Önbüntetésként bezár a veszélyeztetett bálnából készült ételeket kínáló Hump
Önként vállalt büntetésként bezár egy kaliforniai étterem, miután leleplezték, hogy veszélyeztetett bálnákból készített ételeket kínált. A Hump nevű étterem szombati bejelentése szerint az önként vállalt bezárás "remélhetőleg segíteni fog abban, hogy tudatosodjon, mekkora kárt okozhat az illegális bálnavadászat a fajra és az óceánok élőrendszerére".

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.