Az ügy külön érdekesség, hogy az étterem tulajdonosa japán származású. Yamamoto Kiyoshiro azonban egyéb büntetésre is számíthat, mivel eljárást indítottak ellene a hatóságok. Az étteremben felszolgált ételekről szóló leleplezést az Öböl című idei Oscar-díjas film készítői tették közzé. A legjobb dokumentumfilmnek ítélt Öböl arról szól, hogy évente 25 ezer delfinből lesz hamburger egy vízi-vidámparknak álcázott mészárszéken, egy eldugott japán öbölben - írja a Független Hírügynökség.
Louie Psihoyos, az Öböl rendezője hónapokon át filmezte titokban, hogy miféle ételeket kínálnak az étteremben. Embereit vendégeknek álcázva beküldte, hogy tiltott ételeket rendeljenek, majd munkatársai ételmintákat csempésztek ki, és azok vizsgálata alapján tárták fel bizonyítékaikat.
Yamamoto Kiyoshiro azt közölte szombaton, hogy további lépéseket is tesz a lelkiismerete miatt. Például valamilyen módon közreműködik majd olyan természetvédő, állatvédő szervezetek munkájában, amelyek a bálnákat és más veszélyeztetett fajokat védenek. "A Hump bocsánatot kér hűséges vendégeitől, Santa Monica közösségétől, és az egész közvéleménytől helytelen cselekedete miatt" - áll az étterem tulajdonosának közleményében. Yamamoto Kiyoshirora egy év börtön és maximum 100 ezer dolláros pénzbüntetés várhat, amennyiben bűnösnek találja a bíróság. (forrás: FH)
Önbüntetésként bezár a veszélyeztetett bálnából készült ételeket kínáló Hump
Önként vállalt büntetésként bezár egy kaliforniai étterem, miután leleplezték, hogy veszélyeztetett bálnákból készített ételeket kínált. A Hump nevű étterem szombati bejelentése szerint az önként vállalt bezárás "remélhetőleg segíteni fog abban, hogy tudatosodjon, mekkora kárt okozhat az illegális bálnavadászat a fajra és az óceánok élőrendszerére".
Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának
A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének
A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet
A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort
Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba
Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár
A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában
Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát
A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában
Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog
A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.