Óriásplakát kampány a macska- és kutyahús-fogyasztás ellen

(MTI) - Óriásplakátokon több mint tucatnyi kínai nagyvárosban kampányol az Animals Asia alapítvány (AAF) az országban a mai napig elterjedt macska- és kutyahús fogyasztása ellen.

A több ázsiai országban is aktív állatvédő szervezet poszterein evőpálcikák közé fogott négylábúak, ketrecekbe zárt, utolsó vacsorájukra váró kutyák, családi környezetből kiragadott kedvencek képeivel sokkol. A Sanghaj, Peking, Kuangcsou és más városok metrókocsijain, buszmegállóiban, utcai hirdetőfalain függő plakátok felirata arra emlékeztet: a kutyahús fogyasztásával a legjobb barátját, házőrzőjét veszíti el az ember.
A tányérokra kerülő állatokat sokszor családoktól lopják, de az utcán kóborlókat is begyűjtik és eladják alapanyagként. A hús eredete legtöbbször tisztázatlan, vagyis veszélyes a fogyasztók számára. "Maradj egészséges, mondj nemet a macska- és kutyahúsra!" - olvasható a plakátokon. Az AAF kampányát újsághirdetésekkel és az internetezők figyelmének felhívásával is fokozza.
Kína egyes részein - főképp az ország déli területein - a mai napig elterjedt a macska- és kutyahús fogyasztása. Évről évre nemzetközi visszhangot vált ki például az a kutyahús-fesztivál, mellyel a délen fekvő Jülinben ünneplik a nyári napfordulót. Ennek során a sajtóbeszámolók szerint több, mint tízezer állatot vágnak le és fogyasztanak el a résztvevők, abban bízva, hogy húsuk távol tartja a betegségeket. A macskák húsa a hiedelem szerint a téli hónapokban testmelegítő hatású, és Kuangtung tartomány egyik tradicionális ételének alapanyaga is macskahús. Az állatvédők becslése szerint ennek következtében évente mintegy négymillió macska kerül az asztalra az országban.
Kínában a törvények nem tiltják a macska- és kutyahús fogyasztását, nincs még törvény az állatokkal való kegyetlen bánásmód büntetésére sem. Az állatvédők azonban szorgalmazzák az ezekkel kapcsolatos jogszabályok bevezetését.

Forrás: MTI


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.