Őrület: macskakávézó Japánban

A macskakávézók rendkívül népszerű létesítmények Japánban. Oszaka America mura nevű negyedében, a bárok és a trendi ruhaboltok közé beékelődve áll egy kávézó, aminek elsődleges vonzerejét nem a kávé, hanem a meglehetősen szokatlan személyzet adja - írja a Háziállat Magazin.

 A kávézó a ˝Neko no Jikan˝ nevet kapta, amit ˝macskák idejének˝ lehetne fordítani, ez Japán egyik eredeti macskakávézója, és 21 macskának ad otthont. A macskakávézók ötlete Tajvanból ered, ezek olyan létesítmények, amelyekben a macskákat szabadon engedik, és a vendégek élvezhetik a társaságukat. Sok macskakedvelő csak itt élheti ki magát, mivel például a főbérlője nem tűri, hogy állatot tartsanak a lakásban. A Neko no Jikan-ban levő macskák némelyike odamegy, ha hívják, míg mások a kávézó polcain ülnek vagy nyújtózkodnak. Megint mások az asztalokon heverésznek. Az üzletet az 53 éves Yoko Yoshida vezeti, aki a macskakávézók úttörője lett, amikor megnyitotta első üzletét Oszakában, 2005-ben. Akkoriban a kutyakávézók fénykorukat élték Japánban. ˝America mura˝ a forgalmas Miami kerületben van, ami közrefogja a város Chuo és Naniwa városrészeit. Állítólag azután nevezték el így, hogy az 1970-es években egy raktárházat átalakítottak, és használt amerikai lemezeket és más dolgokat kezdtek árulni, amelyek az Egyesült Államok nyugati partjáról származtak. A kávézó a macskák ritkán hallható nyávogásától eltekintve csendes. Az üzletnek megszabott nyitvatartási ideje van, és 840 jent (kb 2100 Ft) számolnak fel egy óráért, egy ital pedig 1.050 jenbe kerül. Yoshida eredetileg egy kutyakozmetikában dolgozott és a kutyák bundáját igazgatta, de egy idő után úgy érezte, elege van abból, hogy mindennap kutyákkal ostromolják. Bár szereti a kutyákat is, és van is egy uszkárja és egy labradorja, munka közben nem akar kutyusok között lenni. Egy macskakávézóban a hangsúly nem az ételre és az italokra esik, hanem arra, hogy a macskák társaságában lazíts. Yoshida azt szeretné, ha a vendégek azért mennének oda, hogy kikapcsolódjanak. Elmondása szerint nyilvánvalóan nem mindegyik vendég olyan macskabarát, aki szeret játszani a macskákkal és eteti őket - van, aki csak relaxálni tér be. Az üzletvezető, Junichi Sakai személyzetként emlegeti a 21 macskát, és hozzáteszi, hogy egy külön szobában pihennek az emeleten, amikor fáradtak. Yoshida azt tervezi, hogy elköltözteti első macskakávézóját a városrészből azért, hogy a szabadon maradt helyet ősszel igazi macskaházzá alakítsa, tatamikkal a földön. Háziállat Magazin


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.