Őrület: macskakávézó Japánban

A macskakávézók rendkívül népszerű létesítmények Japánban. Oszaka America mura nevű negyedében, a bárok és a trendi ruhaboltok közé beékelődve áll egy kávézó, aminek elsődleges vonzerejét nem a kávé, hanem a meglehetősen szokatlan személyzet adja - írja a Háziállat Magazin.

 A kávézó a ˝Neko no Jikan˝ nevet kapta, amit ˝macskák idejének˝ lehetne fordítani, ez Japán egyik eredeti macskakávézója, és 21 macskának ad otthont. A macskakávézók ötlete Tajvanból ered, ezek olyan létesítmények, amelyekben a macskákat szabadon engedik, és a vendégek élvezhetik a társaságukat. Sok macskakedvelő csak itt élheti ki magát, mivel például a főbérlője nem tűri, hogy állatot tartsanak a lakásban. A Neko no Jikan-ban levő macskák némelyike odamegy, ha hívják, míg mások a kávézó polcain ülnek vagy nyújtózkodnak. Megint mások az asztalokon heverésznek. Az üzletet az 53 éves Yoko Yoshida vezeti, aki a macskakávézók úttörője lett, amikor megnyitotta első üzletét Oszakában, 2005-ben. Akkoriban a kutyakávézók fénykorukat élték Japánban. ˝America mura˝ a forgalmas Miami kerületben van, ami közrefogja a város Chuo és Naniwa városrészeit. Állítólag azután nevezték el így, hogy az 1970-es években egy raktárházat átalakítottak, és használt amerikai lemezeket és más dolgokat kezdtek árulni, amelyek az Egyesült Államok nyugati partjáról származtak. A kávézó a macskák ritkán hallható nyávogásától eltekintve csendes. Az üzletnek megszabott nyitvatartási ideje van, és 840 jent (kb 2100 Ft) számolnak fel egy óráért, egy ital pedig 1.050 jenbe kerül. Yoshida eredetileg egy kutyakozmetikában dolgozott és a kutyák bundáját igazgatta, de egy idő után úgy érezte, elege van abból, hogy mindennap kutyákkal ostromolják. Bár szereti a kutyákat is, és van is egy uszkárja és egy labradorja, munka közben nem akar kutyusok között lenni. Egy macskakávézóban a hangsúly nem az ételre és az italokra esik, hanem arra, hogy a macskák társaságában lazíts. Yoshida azt szeretné, ha a vendégek azért mennének oda, hogy kikapcsolódjanak. Elmondása szerint nyilvánvalóan nem mindegyik vendég olyan macskabarát, aki szeret játszani a macskákkal és eteti őket - van, aki csak relaxálni tér be. Az üzletvezető, Junichi Sakai személyzetként emlegeti a 21 macskát, és hozzáteszi, hogy egy külön szobában pihennek az emeleten, amikor fáradtak. Yoshida azt tervezi, hogy elköltözteti első macskakávézóját a városrészből azért, hogy a szabadon maradt helyet ősszel igazi macskaházzá alakítsa, tatamikkal a földön. Háziállat Magazin


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.