Balatonszárszó hat legnagyobb vendéglátósa vállalta, hogy ezen a hétvégén a település által rendezett "Testvérvárosok találkozója néptánc gálához" csatlakozva erdélyi vagy lengyel nemzetiségi ételt szerepeltet a napi ajánlatában - mondta el Kertész Rezső a Balatonszárszó turizmusáért létrehozott közhasznú alapítvány vezetőségi tagja pénteken az MTI-nek.
A következő szombat-vasárnap a halétkeké lesz, majd augusztus 18-20 között magyaros ételeket, lesz ahol somogyi specialitásokat szerepeltetnek étlapokon. A kínálatot mindenhol kiegészítik egy, vagy többfajta dél-balatoni borral.
Ezen a hétvégén a hat szárszói vendéglő étlapjain egyebek közt székely leves, erdélyi fatányéros, lengyel burgonyaleves, zakuszka, erdélyi miccs, tejfölös-csomboros székelykáposzta, cékla-csorba leves, öreghegyi csőszpecsenye, marhapörkölt puliszkával és kolozsvári töltött káposzta is szerepel.
Az összefogás résztvevői az első három gasztro hétvége fogadtatását kiértékelve döntenek majd arról, hogy jövőre hagyomány válik-e a kezdeményezésből, a főszezon valamennyi hétvégéjén tematikus, speciális ételkínálattal csábítva a turistákat Balatonszárszóra. (MTI)
Összefogtak a vendéglátósok Balatonszászón
(MTI) - Összefogtak a vendéglátósok Balatonszászón, és "Gasztro hétvégék" keretében kínálnak egységesen és kedvező áron különböző specialitásokat szombattól három hétvégén át mindig mást, a kezdeményezésből siker estén hagyományt kívánnak teremteni.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.