Összefogtak a vendéglátósok Balatonszászón

(MTI) - Összefogtak a vendéglátósok Balatonszászón, és "Gasztro hétvégék" keretében kínálnak egységesen és kedvező áron különböző specialitásokat szombattól három hétvégén át mindig mást, a kezdeményezésből siker estén hagyományt kívánnak teremteni.

Balatonszárszó hat legnagyobb vendéglátósa vállalta, hogy ezen a hétvégén a település által rendezett "Testvérvárosok találkozója néptánc gálához" csatlakozva erdélyi vagy lengyel nemzetiségi ételt szerepeltet a napi ajánlatában - mondta el Kertész Rezső a Balatonszárszó turizmusáért létrehozott közhasznú alapítvány vezetőségi tagja pénteken az MTI-nek.
A következő szombat-vasárnap a halétkeké lesz, majd augusztus 18-20 között magyaros ételeket, lesz ahol somogyi specialitásokat szerepeltetnek étlapokon. A kínálatot mindenhol kiegészítik egy, vagy többfajta dél-balatoni borral.
Ezen a hétvégén a hat szárszói vendéglő étlapjain egyebek közt székely leves, erdélyi fatányéros, lengyel burgonyaleves, zakuszka, erdélyi miccs, tejfölös-csomboros székelykáposzta, cékla-csorba leves, öreghegyi csőszpecsenye, marhapörkölt puliszkával és kolozsvári töltött káposzta is szerepel.
Az összefogás résztvevői az első három gasztro hétvége fogadtatását kiértékelve döntenek majd arról, hogy jövőre hagyomány válik-e a kezdeményezésből, a főszezon valamennyi hétvégéjén tematikus, speciális ételkínálattal csábítva a turistákat Balatonszárszóra. (MTI)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.