Az eset szenvedő alanya - egy vállalkozó - eredetileg két pohárkányi italt kért a különlegességből, már csak ez is ötezer fontjába (6400) euró került – írja a SITA hírügynökség.. Mikor a kiszolgálás során közelebbről is meg akarta nézni a konyakot, az kicsúszott a kezéből. A biztosító ráadásul nem téríti meg a klub kárát sem, mivel az üveg már nyitva volt az incidens idején. A tulajdonos, Salvatore Calabrese külön pechje, hogy az ital egy részét fel akarta használni a világ legdrágább koktéljának megkeverésére, hogy beírja nevét a Guiness rekordok könyvébe. "Ez egy szomorú nap, az egyik legdrágább, 1788-as konyakos üveg egy szerencsétlen baleset során eltörött. Az ital szétfolyt a padlón, ami minden bizonnyal a világ legdrágább borításává tette azt" - írta a balesetről a tulajdonos a twitteren. (Világszám)
Összetört a 224 éves konyak
Egy ügyetlen vendégnek sikerült földre ejtenie a londoni Playboy Club egyik büszkeségének számító 224 éves konyakját. A Clos de Griffier Vieux márkájú, ötvenezer fontot érő finomságot kiszolgálás közben sikerült kiönteni - írja a Világszám.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.