Az eset szenvedő alanya - egy vállalkozó - eredetileg két pohárkányi italt kért a különlegességből, már csak ez is ötezer fontjába (6400) euró került – írja a SITA hírügynökség.. Mikor a kiszolgálás során közelebbről is meg akarta nézni a konyakot, az kicsúszott a kezéből. A biztosító ráadásul nem téríti meg a klub kárát sem, mivel az üveg már nyitva volt az incidens idején. A tulajdonos, Salvatore Calabrese külön pechje, hogy az ital egy részét fel akarta használni a világ legdrágább koktéljának megkeverésére, hogy beírja nevét a Guiness rekordok könyvébe. "Ez egy szomorú nap, az egyik legdrágább, 1788-as konyakos üveg egy szerencsétlen baleset során eltörött. Az ital szétfolyt a padlón, ami minden bizonnyal a világ legdrágább borításává tette azt" - írta a balesetről a tulajdonos a twitteren. (Világszám)
Összetört a 224 éves konyak
Egy ügyetlen vendégnek sikerült földre ejtenie a londoni Playboy Club egyik büszkeségének számító 224 éves konyakját. A Clos de Griffier Vieux márkájú, ötvenezer fontot érő finomságot kiszolgálás közben sikerült kiönteni - írja a Világszám.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.